home > predictive profiling
alt

Predictive Profiling

Predictive Profiling is een in Israël ontwikkelde methodiek om criminele en terroristische activiteiten al in de voorbereidingsfase te onderkennen. Door slimme en klantvriendelijke interventietechnieken wordt de mogelijke dreiging al in een vroeg stadium onderkent en gestopt. Dit gaat dus veel verder dan alleen het spotten van afwijkend gedrag.

Hieronder vertellen wij hoe wij als SoSecure de proactieve beveiligingsmethodiek Predictive Profiling  beleven.

Toepasbaar voor de Nederlandse markt

SoSecure is het eerste bedrijf in Nederland (2002) dat de methodiek per bedrijfssector heeft vertaald naar de in Nederland geaccepteerde standaarden.  Waarom? Omdat er gelukkig nog geen dreiging is zoals in Israël, en wij hospitality & klantvriendelijkheid inzetten als de randvoorwaarden om Predictive Profiling succesvol te laten werken.

Voor wie geschikt?

Predictive Profiling is een methodiek die door mensen wordt uitgevoerd. Het is uit TNO onderzoek gebleken dat niet iedereen geschikt is om de methodiek Predictive Profiling uit te voeren. Hoe zorg je er dan voor dat je de juiste mensen selecteert die beter dan anderen het afwijkende gedrag kunnen herkennen?

TNO competentie onderzoek

Hiervoor heeft SoSecure in directe samenwerking met TNO, het Rijksmuseum Amsterdam en het Van Gogh Museum  een uniek en onafhankelijk onderzoek laten verrichten naar de competenties van een proactieve beveiliger en predictive profiler. Hierdoor zijn wij nu exclusief in staat om wetenschappelijk en bewijsbaar inzicht te krijgen in de kwaliteiten van uw (toekomstige) medewerkers om afwijkend gedrag te herkennen.

Ook geeft deze profiling assessment tool ons inzicht in de ontwikkelpunten van de reeds aanwezige groep medewerkers die de methodiek Predictive Profiling (gaan) uitvoeren.

Prestatie garantie 

Ook werd de vraag gesteld aan TNO; hoe kunnen wij de trainingen en opleidingen zo inrichten dat er een optimaal leereffect plaatsvindt bij de studenten. De uitkomsten van het TNO onderzoek konden ingezet worden ter verbetering van onze proactieve beveiligingstrainingen en predictive profiling opleidingen. Hierdoor zijn onze trainingen wetenschappelijk geborgd en in combinatie met de geëvalueerde praktijkervaringen staan deze garant voor gegarandeerde toekomstige prestaties van uw medewerkers.

Kenniscentrum Security Intelligence

Zonder de juiste security informatie is het onmogelijk om de methodiek Predictive Profiling uit te voeren. Juist daarom heeft SoSecure in samenwerking met het Kenniscentrum Security Intelligence een methodiek ontwikkeld die security informatie verzameld voor uw sector en het na intelligence analyse beschikbaar stelt  aan uw organisatie, zodat u de juiste beslissingen kunt nemen.

In samenwerking met het Kenniscentrum Security Intelligence introduceert SoSecure sectorale informatie sturing voor de Nederlandse veiligheidsbranche. Hierdoor bent u altijd verzekerd van de laatste en actuele dreigingsinformatie die voor u van belang is en waar tegen u zich wilt beschermen.

Praktijk Gestuurde Wetenschap

Het Kenniscentrum Security Intelligence verricht ook wetenschappelijk onderzoek naar de methodiek Predictive Profiling en Strategische Red Teaming. De uitkomsten van deze wetenschappelijke onderzoeken maakt het Kenniscentrum Security Intelligence toepasbaar voor de dagelijkse praktijk. Met deze nieuwe inzichten biedt SoSecure u de laatste ontwikkelingen op het gebied van Predictive Profiling en Red Teaming.

Informatie Gestuurde Beveiliging

Door deze methodiek genaamd Informatie Gestuurde Beveiliging wordt u op de hoogte gehouden van de laatste trends en dreigingsinformatie. Met deze Security informatie wordt ook uw organisatie in staat gesteld om proactief de juiste beslissingen te nemen. Wil u meer weten hoe wij Informatie Gestuurde Beveiliging kunnen inzetten voor uw organisatie, maak dan een afspraak wij komen u graag meer vertellen.

SoSecure heeft hierdoor alle onderdelen onafhankelijk in haar organisatie geborgd die nodig zijn voor een succesvolle implementatie van Predictive Profiling.

Onze mensen

Onze mensen hebben jarenlange ervaring opgedaan in diverse sectoren van het veld Predictive Profiling, Red Teaming en (Protective) Intelligence. Zij hebben opleidingen ontwikkeld voor de Nederlandse Politie op het gebied van Predictive Profling, werken onder dekmantel, observatieteams en zijn de eigenaren van de training Non Politioneel Gedrag die nu ook op de Politie academie gegeven wordt.

Zij zijn zowel universitair en academisch geschoold als op de Nederlandse politieacademie opgeleid, hierdoor ontstaat de unieke combinatie van kennis en vaardigheden.

Wilt u predictive profilers inhuren die ook echt de methodiek predictive profiling kunnen uitvoeren? 

Wilt u solliciteren als predictive profiler?

Hier onder een aantal randvoorwaarden en voordelen van SoSecure predictive profilng.

  • Geselecteerd volgens het TNO onderzoek
  • Heeft Predictive Profiling assessment gemaakt
  • Heeft de Post HBO opleiding Diploma Predictive Profiling doorlopen
  • Heeft het Diploma Security Profiler
  • Voert Red Teaming Oefeningen uit
  • Worden blijvend getoetst op alertheid dmv Red Teaming Oefeningen
  • Sectoraal Security Informatie uit het Kenniscentrum Security Intelligence
  • Protective Intelligence vanuit het Kenniscentrum Security Intelligence
  • In het bezit van een VOG
  • Integriteitsassessment gemaakt (inzichtelijk voor u als opdrachtgever)

Interesse gekregen om meer te weten over  de methodiek Predictive Profiling, vraag dan het Kennisdocument Security Intelligence aan. Hierin staan ook de onderwerpen Red Teaming, Predictive Profiling, Protective Intelligence, Red Teaming Groep Nederland en het Kenniscentrum Security Intelligence omschreven.

Interesse gekregen lees dan verder op de website voor meer interessante artikelen.