home > predictive profiling > opleiding beveiliger 2

Opleiding Beveiliger 2

Opleiding Beveiliger bij SoSecure

Het doel van de opleiding is dat wij jou opleiden voor het erkende beroepsdiploma
Particuliere beveiliger op MBO 2 niveau (CREBO 25407). Wat ons onderscheid ten opzichte van de andere opleiders is dat wij jou persoonlijk begeleiden en pas tevreden zijn als jij geslaagd bent voor het diploma beveiliging. Maar ook zorgen wij dat je een gezellige en leuke leertijd hebt, want plezier bij het leren zorgt voor een beter resultaat.

SoSecure is sinds de jaren 90 al gespecialiseerd in proactieve beveiliging en Predictive Profiling. Als je bij ons de opleiding tot beveiliger gaat volgen krijg je les in deze interessante proactieve beveiligingsmethodiek. Het onderdeel proactief beveiligen & Predictive Profiling wordt afgesloten met een officieel examen en als je daarvoor geslaagd bent wordt je opgenomen in het Nationaal Beveiligingsregister en kun je de titel RPB met trots achter je naam zetten. Hierdoor kun je laten zien aan jouw toekomstige werkgever dat jij hierin opgeleid bent en heb je altijd een streepje voor op jouw collega;-)

Om het diploma te behalen zul je jezelf in moeten zetten en goed moeten leren. Wat wij van jou verwachten is dat jij jezelf inzet tijdens de opleiding en jij kunt van ons het beste onderwijs verwachten. Daar doen wij veel voor en de Onderwijsinspectie heeft ons dan ook beoordeeld als één van de beste opleiders van Nederland. De Onderwijsinspectie controleert de kwaliteit van ons onderwijs en heeft geconstateerd dat er niets beter moet bij SoSecure en daar zijn wij heel erg trots op. 

Theorie Opleiding
De theorie opleiding wordt in de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) aangeboden, dit houdt in dat tijdens de beveiligingsopleiding ook al stage wordt gelopen bij een erkend leerbedrijf. Wij adviseren je dan ook om direct naar een erkend leerbedrijf te gaan uitkijken dat bij je past. 

De opleiding duurt 16 weken, met 1 vaste dag per week les, de lestijden zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur. 
De opleiding kan worden gegeven bij één van onze opleidingslocaties in De Meern, Vaassen of Schijndel. 

De volgende vakken worden gevolgd tijdens de theorie opleiding:

Beroepsspecifieke vakken

Je begint de opleiding met de vakken wettelijke kaders en beveiliging van objecten, nadat je deze hebt afgerond ga je direct door met Predictive Profiling en proactief beveiligen, Nederlands of Engels (dit zijn de zogenaamde keuzevakken).

Je bent dan in de beveiligingsopleiding al een eind op weg, om het MBO 2 beveiligingsdiploma te behalen zul je ook les krijgen in Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. In sommige gevallen kan je hier een vrijstelling voor krijgen, vraag gerust naar de voorwaarden.


Praktijk examen
Naast het theoretisch deel van de opleiding is er ook een praktisch onderdeel waar je examen in moet doen. De onderdelen van het praktijkexamen bestaan uit het bespreken van het praktijkwerkboek (portfolio), het maken van een waarnemingsrapport op de computer (Waarnemen en specifiek rapporteren) en 3 rollenspellen (handelen in kritieke situaties), bijvoorbeeld het lopen van een veiligheidsronde, het kunnen omgaan met communicatiemiddelen, werken achter de balie, kennis van brandblusmiddelen enzovoort.

Het praktijkexamen mag pas worden afgenomen wanneer je bent geslaagd voor het Theorie examen, en wanneer het praktijkwerkboek (portfolio) geheel is ingevuld tijdens de stage periode.

Wij gaan je uiteraard goed voorbereiden op het praktijkexamen met rollenspelen en examenoefeningen.

Thuisstudie

De vakken Nederlands, Engels Rekenen en Leren, Loopbaan & Burgerschap worden voor een groot deel in de vorm van thuisstudie aangeboden; je krijgt toegang tot een online leeromgeving waarin een op maat gemaakt lespakket wordt aangeboden ter voorbereiding van de examens.

Theorie Examen:
De vakspecifieke examens worden afgenomen door de SVPB. Het examen wordt op de computer afgenomen, in één van de examenlocaties van de SVPB. De algemene examens worden op de examenlocatie van SoSecure afgenomen.

Beroepspraktijkvorming (Stage)
Voor het behalen van het MBO diploma Beveiliger is het verplicht om stage te lopen bij een door de S-BB aangewezen erkend leerbedrijf. De stage kan alleen plaatsvinden onder voorbehoud van een screening door de politie. Er wordt een
zogenaamd groen legitimatiebewijs verstrekt waarmee de student binnen een jaar na afgifte het diploma moet behalen.

Herexamen
Herexamen kan direct worden aangevraagd via SoSecure, of direct bij het SVPB. Examenkosten verschillen per examenonderdeel, de prijzen zijn te vinden op de website van de SVPB. Herexamens vinden meestal binnen 4 weken na aanvraag plaats.

Studiebelasting
De opleiding staat voor 1600 studiebelastingsuren. Dit betekent dat er ongeveer 1600 aan werk in totaal aan de opleiding wordt gegeven. Deze uren worden verdeeld tussen lesdagen en stage uren. Hiervan zijn 120 uren begeleide lestijd (klassikaal) en zijn ten minste 320 uur tot 640 uur beroepspraktijk vorming (stage). Verdere tijd bestaat onder andere uit thuisstudie, en het maken van huiswerk. Het klinkt misschien veel maar de tijd vliegt om.

Duur van de opleiding
De totale lengte van de opleiding Beveiliger (theorie- en praktijk, inclusief examens) zal bij volledige inzetbaarheid ongeveer 6 maanden bedragen. Het kan ook sneller maar dat ligt vooral aan jouw motivatie en de examenresultaten.

Wij kunnen het ons voorstellen dat al deze informatie nu even te veel is en je veel vragen hebt. Geen zorgen je kunt ons altijd bellen (030 - 666 777 3) of mailen (info@sosecure.nl) en dan gaan wij met je in gesprek om je zo goed mogelijk te helpen. Wil je een studiegids ontvangen waar je alles nog eens rustig kunt teruglezen, laat het ons gerust even weten dan sturen wij een studiegids naar je op.