home > predictive profiling > proactief handhaven
alt

Proactief Handhaven

Wat doet een buitengewoon opsporingsambtenaar?

In de huidige samenleving zijn Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) niet meer weg te denken. Zij zijn de ogen en de oren van de politie en zorgen er voor dat de juiste informatie bij de politie terecht komt. Beide partijen werken nauw samen en zorg voor de leefbaarheid en veiligheid van de openbare ruimte in Nederland. 

Een BOA is een ambtenaar met een opsporingsbevoegdheid en mag dus strafbare feiten opsporen. Afhankelijk van het werkveld waar een BOA werkzaam zich in bevindt, beschikt hij over opsporings- en geweldsbevoegdheden. Deze bevoegdheden zijn echter wel beperkt tot één specifiek werkterrein (een BOA domein).

Behulpzaamheid, betrokkenheid en weerbaarheid zijn belangrijke competenties waarover een BOA moet beschikken. Als BOA's sta je dicht bij de burger en ben je vaak het eerste aanspreekpunt op straat. Dit vraagt om flexibiliteit zodat je situaties goed kunt inschatten en hierop anticiperen. Je bent zichtbaar en een aanspreekpunt in de openbare ruimte. Je kunt hierdoor te maken krijgen met agressie en geweld. Dit maakt dat het belangrijk is om dat je stevig in je schoenen staat en weerbaar in verschillende situaties. 


Trainingen en opleidingen

SoSecure biedt ter aanvulling op de basisopleiding BOA meerdere trainingen en opleidingen aan omtrent 'Proactief Handhaven' en 'Radicalisering en Terrorisme'. De opleidingen zijn zeer actueel en kunnen BOA's helpen bij het effectiever inzetten van de dagelijkse werkzaamheden. Als BOA ben je de oren en ogen van de politie en krijg je een steeds belangrijke rol in de veiligheidsketen, met name om de informatiepositie van de politie te versterken zodat om ongewenste incidenten te voorkomen. 

De trainingen en opleidingen die SoSecure aanbied zijn:

Nationaal Beveiligingsregister, CERPRO, IBEX/KIWA

Het Nationaal Beveiligingsregister is het enige onafhankelijke beveiligingsregister in Europa en wordt beheerd door de Kiwa. De statuten, (examen-)reglementen, certificatieplannen en procedures worden opgesteld door de individuele examencommissie en beheerd door het Instituut voor Beroepsexamens (IBEX).

CERPRO is een stichting dat als doel heeft de professionalisering en de kwaliteitsverhoging van het vak voor de buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). In de stichting CERPRO zitten leden die betrokken zijn bij proactief handhaven. 

          

Leerboek proactief beveiligen en Predictive Profiling

Wil je een verbreding en verdieping in de proactief handhaven? Bestel dan nu het leerboek 'Proactief Beveiligen en Predictive Profiling'. Het leerboek kost € 74,- euro, exclusief verzendkosten. 

Download hier het bestelformulier.


Meer informatie?

Wilt u meer weten over een van onze opleidingen? Neem dan gerust contact met op ons via 030-4100301of info@sosecure.nl.

Vraag geheel vrijblijvend de factsheet aan op info@sosecure.nl

Trainingen en opleidingen Direct
Inschrijven

Partners