home > predictive profiling > proactief handhavenopleiding proactief handhaven & predictive profiling
alt

Opleiding Proactief Handhaven & Predictive ProfilingWat is Proactief handhaven?

Je leert om afwijkend gedrag te herkennen gekoppeld aan jouw dagelijkse werkzaamheden en vanuit de taakstelling van de BOA de interventie te verrichten. Door deze proactieve mindset voorkom je incidenten en ben je deelgenoot van de methodiek informatie gestuurde handhaving.

Proactief handhaven volgens de methodiek van Predictive Profiling is een proactieve en klantvriendelijke beveiligingsmethodiek om een mogelijk criminele of terroristische actie al in een vroeg stadium te ontdekken en te categoriseren.

Proactief handhaven is gebaseerd op een analyse van het waargenomen gedrag, informatie, een situatie en/of voorwerpen.

Ben jij klaar voor de toekomst?

Het besef in de huidige samenleving wordt steeds groter dat er naast het repressieve optreden ook proactief gehandeld moet worden. Deze proactieve werkwijze is gericht op het verzamelen van de juiste informatie voordat het incident of het strafbare feit heeft plaatsgevonden en is een essentieel onderdeel van informatie gestuurd handhaven en de werkzaamheden van de BOA.


Leefbaarheid in de wijk

Deze proactieve methodiek sluit ook veel meer aan bij het klantvriendelijke optreden, de leefbaarheid en het organiseren van een blijvende informatiepositie in de wijken of uw taakveld.

In de particuliere beveiligingssector en bij de nationale politie heeft de proactieve methodiek Predictive Profiling en het proactief handelen zichzelf bewezen en is stevig geborgd in het huidige onderwijs. In de particuliere beveiligingssector is het een onderdeel in de basisopleiding en zal het in de toekomst een zelfstandige opleiding gaan worden op MBO 3 niveau.

De nationale politie heeft voor alle politiemedewerkers de spottersopleiding in hun programma.  Hierin leren zij te reageren op afwijkend gedrag.

Het proactieve onderwijs voor de handhaving zal  hier logischerwijs op gaan volgen, zodat er samengewerkt kan gaan worden vanuit één proactieve werkwijze.

De opleiding proactief handhaven

De opleiding proactief handhaven is zo ingericht dat het zelf ervaren van de methodiek proactief handhaven het grootste deel is van de opleiding. Het theorie deel wordt in de lessen ondersteund met veel praktijkvoorbeelden, interactieve oefeningen en het leerboek proactief handhaven en Predictive Profiling.

De opleiding Proactief Handhaven & Predictive Profiling is geschikt voor iedere Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), handhaver en toezichthouder die contact heeft met personen.

Op ons online kennis- en leerplatform zal worden ingezet als leermiddel, zodat de cursist de mogelijkheid heeft om blijvend te kunnen beschikken over de lesstof en up to date te blijven met de laatste ontwikkelingen.


Wil je doorleren?

Wil je proactief handhaven naast de handhaving taak een plek geven in jouw taakveld, dan heeft de jarenlange ervaring en onderzoek aangetoond dat je de methodiek moet implementeren en borgen in informatie gestuurd handhaven.

Geef je dan ook op voor de post hbo Register opleiding Predictive Profiling. Je leert hier de methodiek implementeren in de organisatie of  gemeenten. Hoe analyseer je welke criminaliteitsvormen in jouw gemeente en taakveld van belang zijn om te voorkomen. Hoe kun je zelf de modi operandi en waarschuwingsindicatoren ontwikkelen. Hoe zet je de methodiek in tegen ondermijning en informatie gestuurd handhaven en uiteraard veel meer.


Hoe ziet de opleiding er uit ?

Veel praktijk en zelf ervaren

Proactief Handhaven I

Dag 1

Praktijkoefeningen in het vaststellen van de norm en de afwijking

Theorie: Criminele en terroristische planningscyclus, wat is Predictive Profiling

 

Dag 2

Praktijkoefeningen: Kruip in de huid van de crimineel en coverstory

Deze oefeningen heeft een hoog spanningsniveau en moet de cursist presteren onderdruk. Daarom is mentale weerbaarheid van essentieel belang en komt terug in dag 2.

 

Proactief Handhaven II

Dag 1

Theorie: Leugendetectie

Praktijkoefeningen: Hoe herken je leugens in de BOA praktijk

Theorie: Mentale weerbaarheid proactief handhaven

Praktijkoefeningen : Ontdek de Criminele organisatie

Security Questioning om achter de intentie van het afwijkende gedrag te komen. Wij bieden de beste wetenschappelijke interventiemethodiek (Controlled Cognitive Engagement) die er op dit moment bestaat.

Praktijkoefeningen: Oefening in de praktijk op een hoog risico omgeving

 

Dag 2

Theorie: Heimelijk werken en informatie gestuurd handhaven

Theorie: Assimileren in de omgeving

Theorie: Etnisch profileren

Praktijkoefeningen in de horeca (avondvullend programma)

 

Proactief Handhaven III

Dag 1

Theorie: Anoniem toezicht en non politioneel gedrag

(een samenkomst van politionele infiltratie en observatieteam tactieken)

Theorie: Informatie gestuurd handhaven

Praktijkoefeningen: Geheim werk


Dag 2

De grote eindoefening waar al het geleerde terugkomt in een dag vullende casus.

De evaluatie, want niemand leert iets van zijn eigen ervaringen, tenzij hij bereidt is om zijn ervaringen te evalueren en hierdoor beter te worden.

 

Waarom SoSecure

SoSecure is in Nederland de grondlegger van Predictive Profiling vanuit de visie, wetenschappelijke onderzoek in combinatie met praktijkervaringen. Zij hebben jarenlange ervaring in het trainen van de proactieve methodiek en zijn auteur van het leerboek Predictive Profiling voor de ROC's.

Wij hebben in een directe samenwerking met docenten uit het handhavingsdomein en de politie de opleiding samengesteld. Hierdoor sluit het naadloos aan op de werkzaamheden van de BOA. 

De Docenten

De docenten komen uit de BOA- en politiepraktijk en hebben veel ervaring met proactief handhaven. Ook zijn zij bekend met observatie- infiltratietactieken en hebben hier jaren werkerving in opgedaan bij de politie.

 

Planning? - U heeft de regie !

Door de opleiding te verdelen in drie blokken van twee dagen en geheel aan uw wensen aan te passen is de training eenvoudig voor u in te plannen.

Wij gaan samen in overleg hoe en in welke frequentie wij de dagen gaan organiseren, u heeft de regie!


BOA register & titel RPH

Als je de register opleiding proactief handhaven hebt gevolgd en geslaagd bent voor het examen mag je met trots de titel RPH achter je naam gebruiken en kun je opgenomen worden in het BOA register. Hierdoor kun je jouw vakbekwaamheid aantonen aan de werkgever. Het BOA register is een onafhankelijk onderdeel van het nationaal beveiligingsregister. Het register en de onderwijsinstelling staan onder controle van de onafhankelijke stichting CERPRO. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een professionele partner.


Locatie & specificaties

De opleiding kan gegeven worden op een van onze drie locatie (De Meern- Vaassen en Schijndel). Wil je op de eigen locatie dan is dat uiteraard geen probleem en kun je trainen in de eigen omgeving.


Proactief handhaven kost per dag per persoon € 395,- .


          


Heb je vragen, bel dan gerust even op naar 030 666 7773 en vraag/mail naar L. (Leen) van der Plas 

email : Lvanderplas@sosecure.nlSoSecure International BV

Rijnzathe 8

3451 PV De Meern

info@sosecure.nl