home > predictive profiling > proactief handhavenradicalisering & terrorisme i
alt

Radicalisering & Terrorisme I

In de ééndaagse training Radicalisering en Terrorisme I leer je vanuit een praktische benadering zelf ervaren hoe je signalen van radicalisering, extremisme en terrorisme kunt herkennen om mogelijk gewelddadige incidenten vroegtijdig te voorkomen. Je werkt proactief aan preventie in plaats van reactief aan incidenten beheersing. 

Daarbij krijg je handvatten aangereikt waardoor uw handelingsperspectief wordt vergroot als je mogelijke waarschuwingssignalen herkent en krijg je inzicht in de methode van informatie-gestuurd handhaven in samenwerking met de politie en andere samenwerkingspartners. De opleiding is hierdoor direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

Wat leer je?

  • Je leert vanuit een praktische benadering zelf ervaren hoe je signalen van radicalisering, extremisme en terrorisme kunt herkennen om potentieel gewelddadige incidenten vroegtijdig te voorkomen.
  • Je leert vanuit een andere mind-set (van repressief naar proactief) kijken naar gedrag van mensen, voorwerpen en situaties in jouw werkomgeving.
  • Je leert informatie verzamelen over potentieel gewelddadig extremistisch of terroristisch gedrag 
  • Je leert hoe je informatie kunt verstrekken aan politie en/of ketenpartners.
  • Je leert werken volgens de methode van informatie-gestuurd handhaven.

Voor wie geschikt?

De opleiding is bedoeld voor de gemotiveerde boa die contact maakt met burgers in de openbare ruimte en meer wilt weten over de actuele onderwerpen van radicalisering, extremisme en terrorisme. 

Met deze training zorg je ervoor dat je als boa breder inzetbaar ben. Je kennis over radicalisering, extremisme en terrorisme wordt aanzienlijk vergroot en je kunt bijdragen aan de Nederlandse (contra)terrorisme aanpak.

Afronding

Na afronding van de training bent u in staat om signalen van radicalisering, extremisme en terrorisme te herkennen, om mogelijk incidenten vroegtijdig te kunnen voorkomen.

Je ontvangt een digitaal certificaat en uw naam wordt opgenomen in het BOA-register van het Nationaal Beveiligingsregister. Je kunt hiermee je vakbekwaamheid aan andere werkgevers bewijzen. 

   

Kosten  

De kosten voor leden van het BOA-ACP bedragen € 225,- exclusief BTW.
Bent u geen lid, dan zijn de kosten voor de training € 275,- exclusief BTW.   

                                                                                                  

Open inschrijving

SoSecure werkt met een open inschrijving voor de opleiding. De opleiding start bij aanmelding van tenminste 8 personen. Wij werken met kleine groepen tot maximaal 12 personen. Dit bevordert de interactie tussen de deelnemers en creëert het beste leer effect. 

De opleiding duurt van 10.00 tot 16.00 en vindt plaats op het kantoor van SoSecure. Het adres is Rijnzathe 8, 3454 PV , De Meern.

Leerboek

Wil je een verbreding en verdieping krijgen in de proactieve methodiek? Koop dan nu het leerboek 'Proactief Beveiligen en Predictive Profiling'.  Het leerboek kost € 74,- euro, exclusief verzendkosten. 

Meer informatie over dit exclusieve leerboek en het bestelformulier vind je op de website van SoSecure. 


Meer informatie?

Wil je meer informatie over de training Radicalisering & Terrorisme I? Neem dan gerust contact met op ons via 030-4100301 of info@sosecure.nl.