home > predictive profiling > red teamingwhitepaper red teaming
alt

Whitepaper Red Teaming

Red Teaming

Red Teaming, de methodiek die ontwikkelt is door het Amerikaanse ministerie van Defensie tijdens de Koude Oorlog, is een uitstekende methode om naar bestaande structuren, methodes en systemen te kijken, en deze te toetsen vanuit een ander perspectief. Het perspectief van de tegenstander.

Er bestaat tegenwoordig echter veel verwarring wanneer men over Red Teaming spreekt. Bedoelt men de sterk tot de verbeelding sprekende operationele methodiek waarin men de beveiligingsstructuren in een organisatie probeert te ondermijnen, of bedoelt men de strategisch analysetechniek die vastgeroeste gedachtepatronen doorbreekt?

De waarheid ligt vaak in het midden. Beide vormen van Red Teaming zijn nuttige voorziet een organisatie op eigenwijze in een meer proactieve en dreigingsbewuste manier van werken.

Operationele Red Teaming oefeningen (zoals bekend uit bijvoorbeeld Predictive Profiling trajecten) zijn, mede dankzij SoSecure, geen unicum meer in Nederland. De proactieve beveiligingsmethodiek is een steeds meer geaccepteerde manier van werken.

Om te blijven innoveren ontwikkelt SoSecure nu, naast Protective Intelligence, ook kwalitatieve strategisch Red Teaming Analyse opleiding, om managers te bewegen in een meer proactieve en kritische denkrichting.

In het kennisdocument Security Intelligence zet SoSecure de twee vormen van Red Teaming voor u uiteen.

Naam*
Bedrijfsnaam
Straat en huisnummer*
Postcode*
Plaats*
E-mailadres*
Telefoonnummer*