home > predictive profiling > whitepaperswhitepaper red teaming
alt

Whitepaper Red Teaming

Red Teaming

Red Teaming, de methodiek die ontwikkeld is door het Amerikaanse ministerie van Defensie tijdens de Koude Oorlog, is een uitstekende methode om naar bestaande structuren, methodes en systemen te kijken, en deze te toetsen vanuit een ander perspectief. Het perspectief van de tegenstander.

Er bestaat tegenwoordig echter veel verwarring wanneer men het over Red Teaming heeft, bedoelt men de sterk tot de verbeelding sprekende operationele methodiek waarin men een organisatie probeert te ondermijnen, of bedoelt men de serieuzere strategisch/tactische analysetechniek die gedachtepatronen doorbreekt?

De waarheid ligt vaak in het midden. Beide vormen van Red Teaming zijn nuttige methoden die, samen of apart, de organisatie voorzien in een meer proactieve en dreigingsbewuste manier van werken.

Operationele Red Teaming oefeningen (zoals bekend uit bijvoorbeeld Predictive Profiling trajecten) zijn, mede dankzij SoSecure, geen unicum meer in Nederland. De proactieve beveiligingsmethodiek is een steeds meer geaccepteerde manier van werken. Om te blijven innoveren ontwikkelt SoSecure nu, naast Protective Intelligence, ook kwalitatieve strategisch/tactische Red Teaming Analyses, om managers te bewegen in een meer proactieve en kritische richting.

In het nieuwe WhitePaper zet SoSecure de twee vormen van Red Teaming voor u uiteen.

Naam*
Bedrijfsnaam
Straat en huisnummer*
Postcode*
Plaats*
E-mailadres*
Telefoonnummer*