home > predictive profiling > beveiliger plus rsp
alt

Beveiliger Plus RSP

De register opleiding BeveiligerPlus is een 4-daagse opleiding waarin wij je leren om van een reactieve naar een proactieve werkhouding te gaan beveiligen.

In de opleiding wordt een mindset verandering van reactief naar proactief gerealiseerd. Andere centrale onderwerpen zijn Hospitality, Mentale Weerbaarheid en Red Teaming, dat wil zeggen; het in de praktijk zelf ervaren wat afwijkend gedrag met je doet.

De opleiding is zeer geschikt voor beveiligers die willen doorgroeien en inzicht in Proactief Beveiligen willen krijgen. De leerstof is direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk als beveiliger.

De opleiding Beveiliger Plus wordt afgesloten met een schriftelijk examen dat onder de verantwoordelijkheid valt van het onafhankelijke Instituut van Beroepsexamens (IBEX). 

IBEX is een Nederlandse organisatie dat als eerste (vanaf 2007) en enig nationaal en internationaal erkend examenbureau de examens op het gebied van de proactieve beveiliging, Predictive Profiling en Security Intelligence afneemt en hiervoor een strenge controle houdt op de kwaliteitseisen van het opleidingsinstituut, in dit geval SoSecure. 

SoSecure vindt het belangrijk om de kwaliteit van de opleiding onafhankelijk te examineren, puur om reden dat SoSecure zijn eigen vlees niet keurt.

Als je het diploma Beveiliger Plus hebt behaald wordt je automatisch opgenomen in het register en ben je gerechtigd om de letters RSP (Register Security Profiler) achter je familienaam te plaatsen. Hierdoor bewijs je dat je aan de kwaliteitsnorm van het examen Beveiliger Plus hebt voldaan. De volgende opleiding die je na de opleiding Beveiliger Plus kunt gaan volgen is de opleiding Security Profiler en de post HBO opleiding Predictive Profiling.


Mario Pardoen, Coordinator Beveiliging Haga Ziekenhuis Den Haag

Bevlogen leraren die je meenemen en enthousiast maken voor de absolute toekomst van beveiligen. 

De eerste opleiding waar ik van baalde dat hij klaar was.


 

Inhoud van de opleiding

De eerste dagen van de opleiding wordt aandacht besteed aan Proactief beveiligen. Wat is dat precies? Is dat alleen het kunnen herkennen van afwijkend gedrag? Of is het meer? En hoe gaat dat in zijn werk?

Om afwijkend gedrag te kunnen herkennen, zal je als beveiliger eerst “de norm” moeten kennen. Elke omgeving heeft een eigen norm. Deze is afhankelijk van de cultuur en zelfs het tijdstip bepaald het normgedrag. In de opleiding BeveiligerPlus leren wij je wat de norm in specifieke situaties is en hoe je de afwijkingen van de norm leert kennen.

Nadat je “de norm” en dus de afwijkingen kent, kun je achterhalen of de afwijkingen die je ziet een dreiging vormen of juist niet. Om hierachter te komen, zal de intentie van de tegenstander moeten worden achterhaald. Wij leren je om een klantvriendelijk gesprek te voeren om op deze manier achter de intentie van het vertoonde gedrag te komen. In de methodiek wordt dit ook wel Security Questioning genoemd.

Wanneer een persoon met kwade bedoelingen klantvriendelijk aangesproken wordt zal hij/zij zicht “betrapt” voelen. Een persoon die geen kwade bedoelingen heeft maar zal het klantvriendelijk gesprek als prettig, service en klantgerichtheid ervaren. 

In de opleiding BeveiligerPlus wordt ook de mentale weerbaar behandeld. Het is van belang om als beveiliger vaardigheden aan te leren welke je kan gebruiken tijdens een conflict of als er sprake is van agressie en geweld. De vaardigheden die geleerd worden zijn direct in de praktijk toepasbaar. Hoe kun je ervoor zorgen dat je blijft nadenken en tot een veilige oplossing komt?

Tijdens de opleiding BeveiligerPlus leren wij je om Hospitality (klantgericht en klantvriendelijk) en Beveiliging te koppelen. Het effect wat we hierdoor naar onze tegenstanders maar ook de klanten/gasten bereiken is van zeer groot belang en wordt als zeer waardevol ervaren.Ik wil u bedanken voor de fantastische manier hoe u een beveiliger een andere kijk op beveiligen geeft. Het lesprogramma is zodanig opgebouwd dat je op een soepele manier je de stof eigen maakt. Het mooie van deze manier van lesgeven is dat er ruimte open blijft voor discussie. Het is een verrijking om deze cursus te volgen en je kennis op het vakgebied uit te breiden. Ook belangrijks was dat koffie thee lunch en consumptie zeer goed verzorgd was.

De beveiliger Plus opleiding is een absolute aanrader voor andere beveiligers en bedrijven. 

Dhr P. Olijhoek

Beveiliging Provincie Zuid HollandModule 1.

Service & Veiligheid – 2 dagen

De beveiliger maakt in de module Service & Veiligheid kennis met de proactieve beveiligingsvisie.

Onderwerpen die tijdens deze module behandeld worden:

 • Inzicht krijgen in proactief beveiligen;
 • Bewustwording van de proactieve beveiligingsmethodiek;
 • Commitment aan de proactieve beveiligingsmethodiek;
 • Mindset verandering;
 • Methodiek proactieve beveiliging aanleren;
 • Herkennen van afwijkend gedrag;
 • Klantvriendelijk en klantgericht handelen.

Na afronding van deze eerste module heeft de cursist inzicht gekregen in de basisvaardigheden van proactieve security, en leert hij/zij het belang van klantvriendelijk handelen. Doel is dat een 'mindset' verandering plaatsvindt van een reactieve- naar proactieve houding.


Module 2. 

Red Teaming – 1 dag

In deze module ervaren de cursisten wat het vertonen van afwijkend gedrag met je doet. Zij kruipen als het ware in de huid van de kwaadwillende en moeten een opdracht uitvoeren. De module wordt afgesloten met een evaluatie waarin videobeelden extra duidelijkheid verschaffen voor de student.

Onderwerpen die tijdens deze module behandeld worden:

 • Red Teaming in praktijk (ervaren wat afwijkend gedrag met je doet)
 • Betrapt gedrag
 • Spotlight effect
 • Security Questioning

Na afronding van de tweede module heeft de cursist nog beter inzicht in de proactieve methodiek. Zelf ervaren wat afwijkend gedrag met je doet heeft een positief effect vergoot inzicht in methodiek enorm. Deze inzichten kunnen gebruikt worden tijdens de eigen werkzaamheden. 


Module 3.

 

Security Questioning – 1 dag

In de module Security Questioning wordt aangeleerd hoe een klantvriendelijk gesprek kan worden ingezet om achter de intentie van afwijkend gedrag te komen.

Onderwerpen die tijdens deze module behandeld worden:

 • Klantvriendelijk gesprek voeren;
 • Door vragen te stellen, achter intenties komen;
 • Gedrag en houding;
 • Spiegeleffect (wat en hoe zien andere personen jou);
 • Rollenspellen.

Na afronding van deze module kan de student zelf aan de slag om de proactieve methodiek in de eigen omgeving in te zetten. 

Na het succesvol afronden van de drie bovenstaande modules, ontvangt de cursist het diploma “Beveiliger Plus”. 

Kosten 

De kosten voor de Beveiliger Plus opleiding zijn € 1.495,- per persoon exclusief BTW. De opleiding kan nu ook BTW-vrij worden aangeboden. 

Genoemde prijs is inclusief:

 • Lesmateriaal en benodigdheden;
 • Gastdocenten;
 • Consumpties zoals koffie, thee en frisdrank;
 • Lunch

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen over de opleiding? Neem dan vooral contact met ons op.


Beveiliger Plus Direct Inschrijven