home > predictive profiling > de applicatie predictive profiling (app)
alt

De Applicatie Predictive Profiling (APP)

Wat is de Applicatie Predictive Profiling (APP)?

Met de APP Predictive Profiling hebben uw beveiligers en predictive profilers samen met uw organisatie het proces van proactieve beveiliging en Predictive Profiling letterlijk in de hand.

Door de Predictive Profiling APP in te zetten in uw organisatie wordt er een concrete verbinding gemaakt tussen het operationele en het strategische niveau. U heeft op elk gewenst tijdstip in zicht in trends, sector specifieke en sector overstijgende dreigingen, het stelt u beveiligers en predictive profilers in staat om proactief te werken. 

Informatie gestuurd beveiligen

En het belangrijkste het helpt uw beveiligers om informatie te delen met  andere organisaties en overheden, zoals Politie, Europol, Interpol, ministeries van Veiligheid & Justitie , ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen en honderden andere organisaties.

Proactief beveiligen wordt hierdoor inzichtelijk en meetbaar, wat terug komt in rapportages op ieder gewenst moment.

Beveiligers en Predictive Profilers over heel Europa gebruiken de APP Predictive Profiling van uit hun organisatie voor het melden van afwijkend gedrag. Hierdoor wordt er een schat aan informatie verzameld die door onze strategische analisten direct omgevormd worden naar bruikbare intelligence voor uw organisatie. Uw medewerkers ontvangen dan direct de juiste actuele informatie op het juiste moment en plaats.

Voor het eerst in Europa is het gehele proces van Predictive Profiling gedigitaliseerd en hiermee heeft SoSecure een unieke tool in handen die proactieve beveiliging en Predictive Profiling professionaliseert en daarmee de wereld een beetje veiliger maakt.

De Predictive Profiling APP is DUTCH DESIGN en daar zijn wij trots op.

Database van 53.000 terroristische aanslagen

Het is belangrijk dat uw mensen over de kennis en vaardigheden beschikken hoe zij afwijkend gedrag kunnen herkennen. Immers je kunt het incident pas voorkomen als je weet hoe je het kunt herkennen. Daarom richten wij ons op het verzamelen van Modi Operandi (MO's) van criminaliteit en terrorisme om die vervolgens te analyseren en via de APP Predictive Profiling aan te bieden aan uw gebruikers.

Wij hebben een database ingericht waar we meer dan 53.000 gepleegde terroristische aanslagen in hebben verzameld. Niet alleen over terrorisme maar ook criminaliteit uit andere sectoren, zoals Luchtvaart, Vitale Infrastructuur, Retail, Overheid, Erfgoedinstellingen, etc.

Wat biedt de APP Predictive Profiling

 • De grootste terroristische database met meer dan 53.000 gepleegde terroristische aanslagen
 • Modi Operandi van de kwaadwillende
 • SOP (Standaard Operationele Procedures) voor uw organisatie
 • Afwijkend gedrag
 • Verdachte Indicatoren
 • Per sector ingericht
 • Rapportages voor management en Predictive Profilers
 • Red Teaming dossier
 • Dreigingsanalyses en rapportages
 • Geeft inzicht in en meet de pro activiteit van uw organisatie en medewerkers
 • De APP wordt voor uw organisatie ingericht op maat en in uw huisstijl

Informatie-gestuurd werken

De Applicatie Predictive Profiling (APP) is ook een online informatie samenwerkingsplatform dat uw organisatie helpt beschermen tegen -toekomstige- bedreigingen. Het Kenniscentrum Security Intelligence (KSI) heeft samen met nationale- & internationale partners het platform ontwikkeld om met de gebruikers informatie te delen aangaande de werkwijze van een crimineel of terrorist, oftewel de Modus Operandi (MO). 

'Als je vroegtijdig incidenten wilt voorkomen, moet je weten wat er mogelijk kan gebeuren en hoe je het kunt herkennen'.

De APP is een kennisplatform en informatiesturingssysteem dat inlichtingenproducten verzorgt. De APP geeft uw medewerkers inzicht dat helpt bij het herkennen van criminaliteit en terrorisme. Daarnaast is de APP het eerste systeem in Europa dat uw proactieve beveiligingswerkzaamheden meet. Als manager krijgt u hierdoor zicht op de investeringen die u doet op het gebied van veiligheid & hospitality. 


Hoe werkt de APP?

De analisten van het KSI analyseren de informatie die door gebruikers van de APP wordt aangeleverd en verrijken de informatie met relevante bijdragen uit de databases van onze nationale- en internationale samenwerkingspartners. Door het combineren van de beschikbare informatie en onze eigen expertise, produceren we kwalitatief hoogstaande inlichtingenproducten die worden teruggekoppeld aan gebruikers middels de APP. 

Op deze manier kunnen verschillende organisaties leren van elkaars ervaringen en geven de inlichtingenproducten van het KSI sturing aan uw proactieve veiligheidsbeleid ter voorkoming van calamiteiten. Er wordt informatie-gestuurd beveiligd.

U ontvangt de juiste informatie op de juiste plek op het juiste moment.

 


Wat levert de APP op?

 • Threat intelligence: Informatie over modus operandi en daaraan gekoppelde gedragingen (indicatoren);
 • Een informatiesamenwerkingsplatform om veilig informatie te kunnen delen;
 • Een uniek meetinstrument van (proactieve) vaardigheden;
 • Actueel inzicht van incidenten die bij u, of voor u relevante organisaties hebben plaatsgevonden;
 • Periodiek inzicht in trends in risico's en (toekomstige) bedreigingen;
 • Effectieve inzet van mens en middelen in de organisatie om incidenten te voorkomen nog voordat ze ontstaan;
 • Informatiesturing beweegt uw organisatie van reactief naar proactief beleid en borgt dit beleid in de organisatie.

Aanvullende mogelijkheden van de APP


Wilt u meer weten over de APP Predictive Profiling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Meer weten over de APP Vraag hier uw brochure aan