home > blog

Laatste reacties

Red Teaming Groep Nederland is gestart


Red Teaming Groep Nederland bij elkaar voor eerste trainingsdag

De deelnemers zijn afkomstig van De Nederlandsche Bank, Teylersmuseum en het Van Abbemuseum.

Donderdag 12 april 2012 werd de eerste groep deelnemers van de Red Teaming Groep Nederland (RTGNL) getraind in het uitvoeren van Red Teaming oefeningen. De tweede training wordt gehouden op 3 mei 2012.De ochtend bestond uit een theoretisch deel en de middag bestond volledig uit praktijkoefeningen en werd afgesloten met een spannende Red Teaming oefening op een externe locatie.

De deelnemers werden geleerd hoe je in de rol van een Red Teamer kunt transformeren. Dat is nodig omdat de Red Teamer bij andere deelnemende organisaties van de Red Teaming Groep Nederland onopvallend de beveiligingsmaatregelen gaat testen.

Er werden trainingsonderdelen ingezet die afkomstig zijn van nationale en internationale specialistische politieopleidingen, zoals observatie- en infiltratieteams. Door deze technieken te oefenen verlegden de deelnemers hun eigen grenzen en zijn verrast over hun eigen resultaten.

De Red Teaming Groep Nederland schrijft geschiedenis, omdat het voor het eerst mogelijk is dat medewerkers uit verschillende sectoren door een groep onafhankelijke deelnemers bij elkaar de beveiliging toetsen. De uitkomsten worden in een afgeschermde omgeving vertrouwelijk met elkaar besproken, met het doel om de beveiliging beter te maken.

De getrainde Red Teamers gaan vanaf mei 2012 onder begeleiding van de Secure Group, de Red Teaming oefeningen bij elkaar uitvoeren.

Wilt u meer weten over Red Teaming of Predictive Profiling, download dan gratis onze whitepaper.

Red Teaming maakt een belangrijk deel uit van Predictive Profiling, de beveiligingsmethodiek van nu.