home > blog

Laatste reacties

Predictive Profilers gezocht


 

Het Van Gogh Museum in Amsterdam is een organisatie in beweging. Typerend is dat het management in samenspraak met de medewerkers activiteiten ontwikkelt om uitvoering te geven aan de missie: het Van Gogh Museum maakt het leven en werk van Vincent van Gogh en de kunst van zijn tijd toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen om hen te verrijken en inspireren. Met alleen al een jaarlijkse bezoekersstroom van gemiddeld anderhalf miljoen mensen uit binnen- en buitenland is dit een forse uitdaging.  

Opleiding Predictive Profiling Leergang drie geslaagd

Op vrijdag 8 november werd de Leergang 3 Diploma Predictive Profiling afgesloten met het IBEX examen Predictive Profiling.

Alle kandidaten zijn geslaagd, 6 van de 12 studenten hadden 0 fout en zijn dus Cum Laude geslaagd. Binnenkort ontvangen zij van de ESIF (European Security Intelligence Foundation) het officiële diploma Predictive Profiling.  

Predictive Profiling versus Racial Profiling

Toeval bestaat niet. Dat gezegd hebbende;  afgelopen dinsdag was ik bezig met het schrijven van een artikel over Predictive Profiling, en daarin zette ik uitvoerig uiteen wat het verschil is tussen Predictive Profiling en Racial Profiling. Racial Profiling is een politiek gevoelige en ouderwetse kijk op beveiliging die altijd garant staat voor verhitte discussies, om die reden zal er in het artikel uitvoerig aandacht aan worden besteed. Het is namelijk een veelvoorkomend vooroordeel over Predictive Profiling dat het namelijk ook leunt op technieken uit Racial Profiling.