home > blog

Laatste reacties

Predictive Profiling assessmenttool voor pro-actief optredende beveiligers

 

Predictive Profiling Assessment

Het probleem waar wij telkens tegen aanliepen was dat onze relaties graag met proactieve mensen wilden werken, maar dat de traditionele en reactieve opgeleide beveiligers de proactieve beveiligingsmethodiek om diverse redenen niet naar wens konden uitvoeren.

De proactieve beveiligingsmethodiek predictive profiling gaat in onze visie uit van de zelfdenkende mens die zich prettig voelt om zelf verantwoordelijk te zijn en zelf de beslissingen te kunnen maken en aanvullend is op de reactieve beveiligingsmaatregelen. Om deze mensen te kunnen werven en selecteren en vooraf inzicht te krijgen of de persoon daadwerkelijk proactief kan werken zochten wij naar een onafhankelijk assessmenttool. 

Helaas was er nog geen onafhankelijk onderzoek gedaan naar de competenties van een (proactieve) beveiliger en er bestond geen assessmenttool predictive profiling. In samenwerking met onze relaties onderzochten wij de mogelijkheden om een uniek en vooral onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar de competenties van de proactieve beveiliger.

Een nieuwe Security Screening Methodiek: In gesprek met Dr. Bruno Verschuere


Kwalitatief wetenschappelijk onderzoek in de security zien we niet vaak genoeg voorbij komen, en praktijkonderzoek met een grote testgroep is bijzonder zeldzaam. Dergelijk onderzoek is namelijk kostbaar, lastig uit te voeren en vergt veel tijd.

De Britse onderzoekers T. Ormerod en C. Dando kregen na hun assistentie bij de beveiliging van de Olympische Spelen in Londen van de Britse regering de uitdaging en de middelen om de 'suspicious signs' screening-methode [1] zoals die zeer breed wordt toegepast op luchthavens wereldwijd te verbeteren. Vorige maand publiceerden zij hun opmerkelijke resultaten in het prestigieuze Journal of Experimental Psychology: General. Een samenvatting vindt u hier: https://www.apa.org/news/press/releases/2014/11/airport-security.aspx