home > blog

Laatste reacties

Vierde Opleiding Diploma Predictive Profiling GESLAAGD !

Afgelopen week hebben alle 11 kandidaten van de opleiding Predictive Profiling het diploma behaald, waarvan 8 kandidaten zelfs Cum Laude. Na het examen zijn we traditie getrouw heerlijk gaan lunchen in Overveen. 

Het nut van Trendanalyses en Pan-Sectorale Informatiesamenwerking

 

De combinatie van trendanalyses en pan-sectorale informatiesamenwerking is volgens het Kenniscentrum Security Intelligence (KSI) noodzakelijk om op een proactieve wijze met huidige dreigingen in de samenleving om te gaan. Dit wordt beschreven aan de hand van een voorbeeld over nucleair afval dat in Pauw & Witteman, in een uitzending over de NSS werd belicht door Beatrice de Graaf (veiligheidsexpert). Omdat er soms (gevoelige) informatie door organisaties gedeeld moet worden legt het kenniscentrum Security Intelligence de nadruk op het veilig delen en verspreiden van informatie ten behoeve van de veiligheid van de betrokken organisaties en instanties.

Informatiesamenwerking en het Kenniscentrum Security Intelligence (KSI)

De afgelopen twee weken is het weer 'raak' met de koperdiefstal. Het metaal wordt gestript alsof het goud is. Nadat op 12 maart voetbalvereniging Geuzen-Middenmeer was kaalgeplukt (de buit was nog geen honderd euro) was een week later A.V.V. Zeeburgia aan de beurt. De prijsstijging van koper in de afgelopen 5 jaar heeft geleid tot een run onder criminelen naar dit nieuwe 'goud'.

Eerste bijeenkomst Alumni groep Predictive Profiling

Eerste Alumni bijeenkomst Predictive Profiling

Donderdag 15 mei 2014 vindt de eerste Alumni bijeenkomst Predictive Profiling plaats op een bijzondere locatie, namelijk het buitentheater Vis à Vis in Almere.

De gast is Jeffrey Visser die ons meeneemt in de wereld van persoonsbeveiliging. Hij deelt zijn ervaringen en laat zien hoe Predictive Profiling in de praktijk wordt toegepast. Dit alles in een interactieve sessie, waarin ook naar onze kennis en ervaring gevraagd wordt. Deze bijeenkomst valt onder de Chatham House Rule.

 

Proactieve security of pesterij?

 

Alberto Stegeman wilde tijdens een undercoveractie in 2008 aantonen dat de beveiliging op Schiphol gebrekkig was en krijgt als dank een voorwaardelijke geldboete van duizend euro voor het vervalsen van een KLM-personeelpas. Tegelijkertijd zijn er organisaties die hogere bedragen neerleggen, juist om zichzelf te laten testen door een red team. Slaat Schiphol de plank mis door dit gratis consult niet in dank af te nemen of is er iets anders aan de hand? Het antwoord op die vraag vereist wat uitleg, maar de reactie van Schiphol is zeer begrijpelijk.  

NISA en Ad de Jonge Centrum organiseren bijeenkomst over Commissie Dessens

  

Op vrijdagmiddag 4 april organiseren de Netherlands Intelligence Studies Association (NISA) en het Ad de Jonge Centrum voor Inlichtingen- en Veiligheidsstudies een bijeenkomst over het rapport van de Commissie Dessens.

 

Op 2 december 2013 is het rapport van de Commissie Dessens gepresenteerd. Hierin wordt de huidige Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten geëvalueerd. In het licht van de recente ontwikkelingen en actualiteiten omtrent de bevoegdheden van Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, organiseren de NISA en het Ad de Jonge Centrum een bijeenkomst over dit rapport en de mogelijke en wenselijke aanpassingen van de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. De bijeenkomst op 4 april 2014 dient als gelegenheid u te informeren over het rapport en de wettelijke bevoegdheden van de diensten, evenals moment om hierover met elkaar van gedachten te wisselen.

Stan Dessens, Constant Hijzen en Anne Tjepkema zullen spreken over het rapport en de wettelijke bevoegdheden van de diensten, waarna er een gezamenlijke discussie zal zijn. 

Het rapport van de Commissie Dessens kunt u bij ons aanvragen, info@sosecure.nl