home > blog

Laatste reacties

Herken de gezochte terrorist Salah Abdeslam, maar hoe doe je dat?

                      

Weet jij wie deze man is? En nog belangrijker: zou je hem herkennen als je hem op straat tegen zou komen?

Salah Abdeslam is op dit moment de meest gezochte man ter wereld: de terrorismeverdachte ontkwam bij de aanslagen in Parijs en sindsdien wordt stad en land afgezocht om hem te vinden. Zijn foto is alom verspreid, maar is dat genoeg om hem ook te herkennen als hij voor je neus staat?

Cursus Predictive Profiling " Hoe herken je de "Bad Guy"


 

Op dinsdag 17 november 2015 werd Neal Conijn, consultant bij SoSecure geïnterviewd door de NOS van het programma NOS op 3 over Predictive Profiling. De webredactie van de NOS schreef een blog op de website onder de naam: Cursus Profiling "Hoe herken je de Bad Guy". Het gehele interview kunt u terugluisteren via deze LINK.

Hoe handig zou het zijn als je de bad guy al kunt spotten ver voordat 'ie iets gedaan heeft? Natuurlijk kun je niets uitsluiten, maar met profilen valt het risico wel te verkleinen, denkt Richard Franken, commercieel directeur van beveiligingsbedrijf Trigion. 

Hij verwacht dan ook dat de vraag naar beveiligers die kunnen profilen gaat toenemen.

"Maar dat moet dan wel onderdeel zijn van een totaalpakket aan beveiligingsmaatregelen", zegt Franken. "Het is belangrijk dat informatie goed gedeeld wordt tussen overheid en beveiligingsbedrijven." 

Politie Aruba implementeert Predictive Profiling met SoSecure en het Kenniscentrum Security Intelligence

            

 
Namens het Korps Politie Aruba (KPA) heeft het Hoofd Divisie Politie Opleiding en Ontwikkeling (DPOO) mw.mr.drs.  J. H. J. (Jeannette) Richardson-Baars de eerste afspraken gemaakt met dhr. N.P.(Neal) Conijn van SoSecure International en het Kenniscentrum Security Intelligence over een mogelijke samenwerking op het gebied van onderwijs in de particuliere security sector in het Caribisch gebied.

Diploma uitreiking leergangen Predictive Profiling VI en VII

Afgelopen vrijdag (29 oktober) vond op villa Eikenrode in Aerdenhout de uitreiking van het Diploma Predictive Profiling plaats. Nadat op 15 mei 2015 alle deelnemers van de zesde en zevende leergang van het Diploma Predictive Profiling met succes het theorie examen af hadden gelegd was het vorige week hoog tijd voor een diplomauitreiking, met aansluitende borrel om dit te vieren.

Seminar kwetsbaarheid van personeel in vertrouwelijke functies

             

Op 13 november 2015 bestond het Ad de Jonge Centrum voor Inlichtingen en Veiligheidsstudies ( universiteit van Amsterdam) alweer drie jaar.  SoSecure en het Kenniscentrum Security Intelligence feliciteerde het Ad de Jonge Centrum met het behalen van deze mijlpaal.

In die hoedanigheid organiseerde het centrum in samenwerking met de Nederlandsche Bank en het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum van de Koninklijke Marechaussee een seminar over integriteit en de kwetsbaarheid van personeel op gevoelige functies. Het panel bestaande uit Rita Verdonk (CEO CV Monitor), Bram van der Meer (Van der Meer Investigative Psychologists) en Ingmar Westerman (Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) sprak hierover onder leiding van Lennart Booij.