home > blog

Laatste reacties

Trek een kostuum aan dan ontdek je de Leugen !

Gesmolten ijzer over de borst gieten, een gloeiend mes op de tong leggen, slaaponthouding, waterboarden, waarheidsserums, schijnexecuties: door de eeuwen heen zijn allerlei methodes uitgeprobeerd om verdachten tot bekentenissen te dwingen. Veel vooruitgang in de jacht op de waarheid is niet geboekt, zoals het recente Feinstein-rapport over de 'wrede' en 'inefficiĆ«nte' verhoren van de CIA toont. 

Global Security Training & SoSecure gaan samenwerken

Global Security Training & SoSecure slaan de handen ineen

 

Global Security Training is een opleidingsplatform en adviesbureau voor beveiligings- en recherche professionals die hun vaardigheden naar een hoger niveau willen tillen. Naast dat Global Security Training zelf trainingen verzorgt zoeken we ook de beste gecertificeerde registeropleidingen en opleidingsinstituten om deze aanvullend te bieden ten behoeve van onze beveiligings- en recherche professionals.

Leugendetectie en micro-expressies. Heeft training wel zin?


        

NISA 25th anniversary conference 

1991 - 2016  "Witness to Change"

Tijdens een sessie over dreiging detectie op het NISA congres werden presentaties gegeven vanuit twee verschillende perspectieven. Een van de invalshoeken, de zogenaamde 'micro-expressies' methode voor het identificeren van leugens door het herkennen van minuscule gedragsindicatoren werd behandeld door Cliff Lansley (Emotional Intelligence Associates). 

The andere invalshoek, de Controlle Cognitive Engagement (CCE) interviewtechniek voor dreigingsdetectie werd uitgelegd in een presentatie van Professoren Thomas Ormerod en Coral Dando (CCE Secure).