home > blog

Laatste reacties

Associate Director Dick Drent betrokken bij Van Gogh vondst in Napels

                 

Napels, 30 september 2016.

2 gestolen werken van het Van Gogh Museum terug gevonden in Italië

Bijna 14 jaar geleden,  op 7 december 2002, heeft er een inbraak plaatsgevonden in het Van Gogh Museum Amsterdam waarbij twee kostbare werken van Vincent van Gogh zijn gestolen;  Zeegezicht op Scheveningen en Uitgaan van de gereformeerde kerk te Nuenen. 

Neal Conijn (SoSecure) gastspreker aan de UvA

SoSecure verzorgt het Gastcollege aan de Universiteit van Amsterdam:

Predictive Profiling & Security Intelligence

Speciale aandacht was er voor Etnisch Profileren en Security Questioning. Door onderzoek te doen naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van pro actieve beveiliging zorgen wij er voor dat de colleges actueel ingericht zijn. In dit college werd ons wetenschappelijke onderzoek Controlled Cognitive Engagement (CCE) gepresenteerd. Deze methodiek is bijna 75% beter meetbaar en bewijsbaar  dan de huidige methodiek van verdachte indicatoren zoals die nu op de luchthavens aangeboden wordt, en dat is spectaculair te noemen.

Kickoff Project Informatiesturing in de Cultuur- & Erfgoedsector


Op 1 september 2016, is het Nationaal Platform Informatiesamenwerking Cultureel Erfgoed officieel gestart. De laatste obstakels zijn opgepakt en opgelost en de toekenning van de aangevraagde subsidie bij het Mondriaan Fonds heeft het Scheepvaartmuseum bereikt. 

SoSecure uitgenodigd voor internationaal congres van IATA te Brussel

Op11 oktober aanstaande te Brussel Belgie zal op het internationale congres: Cargo Security & Facilitation Forum van de International Air Transport Association (IATA)  namens SoSecure en CCE-Secure dhr. N.P. (Neal) Conijn plaatsnemen in een panel van experts die discussie zullen voeren over het onderwerp:  “The importance of human factor in aviation: Can behavior detection technique be countermeasures of Insider Threat? Can techniques be applied to air cargo ground employees?”

SoSecure presenteert haar pro actieve beveiligingsvisie in Washington DC USA

Lees hier het verslag van dhr D.Drent van SoSecure internationale conferentie ICMS Washington DC, USA