home > blog

Laatste reacties

SoSecure Proactief Handhaven op de Dag van de BOA

De 13e dag van de BOA ©SDU

Buitengewoon opsporingsambtenaren zijn onmisbaar als het gaat om de veiligheid en leefbaarheid van Nederland. Daarom wordt op de 13e dag van de Boa extra aandacht aan hen besteed, deze vindt plaats op maandag 26 november in de Reehorst te Ede.

Wat houdt deze dag in?

Deze dag staat in teken van de buitengewoon opsporingsambtenaar en leidinggevende. Op deze dag kan er op verschillende manieren, waaronder diverse workshops, inspiratie worden opgedaan en is de mogelijkheid er om te netwerken. Daarnaast vindt de verkiezing 'Boa van het jaar 2018' plaats.

Na jaren in de bijstand uitzicht op een baan in de beveiliging

Vlnr  Leen van der Plas geeft les in proactief beveiligen, Marcel Bok en Marijke de Vries-Wierstra. Foto Niels Westra

Het regionale dagblad 'Leeuwarden Courant' heeft een artikel geschreven omtrent de samenwerking tussen SoSecure en de gemeente Leeuwarden. SoSecure werkt samen met de Nederlandse gemeenten om mensen die in de uitkering zitten op te leiden als proactieve beveiliger en uiteindelijk aan een passende baan te helpen. Lees hieronder het artikel, geschreven door Ines Jonker.

Uit de uitkering in een baan. Dat is het doel van een traject in Leeuwarden, acht mensen hadden maandag de eerste dag van hun opleiding tot beveiliger.

Marijke de Vries-Wierstra uit Kollum werkte 23 jaar op verschillende tankstations in Friesland, tot haar contract afgelopen voorjaar niet werd verlengd. Sinds juni krijgt ze een WW-uitkering en was ze op zoek naar ander werk. ,,Ik wilde al een hele poos wat anders maar wist niet zo goed wat. Totdat ik een advertentie over dit traject voorbij zag komen. Ik zei tegen mijn man: dít is wat ik wil: beveiliger worden.'' 

Proactief Handhaven op de Dag van de BOA

Buitengewoon opsporingsambtenaren zijn onmisbaar als het gaat om de veiligheid en leefbaarheid van Nederland. Daarom wordt op de 13e dag van de Boa extra aandacht aan hen besteed, deze vindt plaats op maandag 26 november in de Reehorst te Ede.

Wat houdt deze dag in?

Deze dag staat in teken van de buitengewoon opsporingsambtenaren en leidinggevenden. Op deze dag kan er op verschillende manieren, waaronder diverse workshops, inspiratie worden opgedaan en is de mogelijkheid er om te netwerken. Daarnaast vindt de verkiezing 'Boa van het jaar 2018' plaats. 

Dagprogramma

Deze dag vinden er verschillende presentaties plaats die de actualiteiten in het Boa-vak naar voren brengen. Zo komt Proactief Handhaven, Informatie Gestuurd Handhaven (IGH), effectieve gedragsbeïnvloeding en GEO gestuurd handhaven aanbod. Daarnaast vinden er gedurende de dag drie sessies plaats waarin diverse workshops gegeven door expertise partners.

Proactief handhaven voor proactieve boa’s

Proactief Handhaven

Vakbond BOA ACP introduceert samen met acht opleidingspartners de BOA Academie. De BOA Academie biedt boa's, handhavers en toezichthouders één centrale opleidingsplek voor diverse vakspecifieke opleidingen. SoSecure biedt de opleidingen 'Proactief Handhaven & Predictive Profiling' en 'Radicalisering & Terrorisme' aan om criminaliteit en terrorisme in een vroeg stadium te leren herkennen en te voorkomen.

Samenwerkingspartners

Alle samenwerkingspartners van de BOA Academie zijn ervaren opleiders in het handhavingsvak. Jaar in jaar uit scholen zij handhavers en toezichthouders bij. Zij kennen het boa-vak en weten waar de professional behoefte aan heeft.