home > blog

Laatste reacties

Samira Bouchibti wordt gastdocent in de opleiding Radicalisering & Terrorisme


Hierbij stellen wij voor; Samira Bouchibti als gastdocent in de post HBO registeropleiding Radicalisering & Terrorisme. Samira was tot 2006 werkzaam als journaliste, programmamaakster, dagvoorzitter, moderator, publiciste en communicatieadviseur. 

Van 2006 tot 2010 was zij lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid en van 2010 tot 2014 raadslid voor de VVD in Amsterdam.

Stagelopen bij SoSecure; een leuke nieuwe uitdaging!


Wie ben ik

Ik ben Fenna van den Anker, een enthousiaste en nieuwsgierige masterstudent. Na mijn bacheloropleiding Algmene Sociale Wetenschappen ben ik de masteropleiding Forensische Criminologie gaan volgen aan de Universiteit Leiden. Voor deze opleiding ben ik nu bezig met het schrijven van mijn masterscriptie en loop ik stage bij SoSecure.

Hoorcollege Ramon Spaaij over sportbeleid & radicalisering

Op maandag 28 juni 2018 verzorgde prof. dr. Ramon Spaaij een hoorcollege over sportbeleid en radicalisering voor medewerkers van de Gemeente Amsterdam, sportmedewerkers en andere ge├»nteresseerden. De bijeenkomst was georganiseerd in de Academie voor Bouwkunst aan het Waterlooplein. Ramon Spaaij bekleedt de bijzondere leerstoel sportsociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Het grootste deel van het jaar is hij verbonden aan de Victoria University in Melbourne en doet hij onderzoek naar, en publiceert over, sport en diversiteit, sport en geweld, participatie van vluchtelingen en over (lone actor) terrorisme en radicalisering. 

Liesbeth van der Heide is docent in de opleiding Radicalisering & Terrorisme

Liesbeth van der Heide wordt gastdocent in de Post HBO opleiding Diploma Radicalisering & Terrorisme.

In de Post HBO registeropleiding Radicalisering & Terrorisme zal Liesbeth haar focus leggen op (de)-radicalisering en re-integratie in de gevangenis en het uitvoeren van risk assessments van gewelddadig extremisme in Nederlandse context. 


SoSecure International is blij met deze nieuwe aanwinst in de opleiding Radicalisering & Terrorisme. Wetenschappelijke kennis wordt gecombineerd met praktijkervaring en praktijkgericht onderzoek. 

 

SoSecure presenteert de Applicatie Predictive Profiling (APP) aan de taakaccent houders Kunst & Antiek Criminaliteit van de Politie

Op donderdag 31 mei 2018 was er een taak-accenthouder vergadering georganiseerd over kunst- & antiek criminaliteit van de Nederlandse politie. In Nederland zijn 10 rechercheurs taak-accenthouder, zij vormen het aanspreekpunt van de nationale politie in de regio met de Landelijke Eenheid Kunst en Antiek Criminaliteit en de regionale stakeholders zoals de musea, veilinghuizen en kunsthandelaren.