home > blog

Laatste reacties

Inzicht in uw toekomstige bedreigingen? Schrijf u nu in voor het post-hbo Diploma Security Intelligence

Op 21 juni jongstlede vond het examen van de post-hbo opleiding Security Intelligence plaats op het kantoor van de IBEX in Nieuwegein. SoSecure feliciteert alle kandidaten met het behalen van het diploma Security Intelligence theorie!

In de opleiding krijgen deelnemers inzicht in diverse analysetechnieken om de toekomstige dreiging voor de eigen organisatie te identificeren. Je leert praktische vaardigheden aan om op systematische wijze de risico's en dreigingen te analyseren en op een transparante wijze te presenteren aan het management. 

BOA’s: The New (Proactive) Street Level Bureaucrat


SoSecure heeft onlangs wetenschappelijk onderzoek laten doen naar wat de proactiviteit van BOA's in de openbare ruimte beïnvloedt. De focus lag hier op de externe invloeden op het proactief gedrag van BOA's. Het is het eerste wetenschappelijke onderzoek dat de link maakt tussen de street level bureaucrat en de verschuiving van repressieve naar proactieve beveiliging en handhaving. Het proactieve gedrag werd onderzocht aan de hand van drie factoren: de institutionele factoren (de organisatie als geheel) , de intrinsieke persoonlijke factoren (persoonlijkheid) en de extrinsieke persoonlijke factoren (training, oefening en ervaring). De resultaten sluiten aan op de theorieën van Maynard- Moody & Musheno (2003) en Lipsky (1980) over de Street- level bureaucrats, wat de resultaten van een gefundeerde wetenschappelijke onderbouwing voorziet.

Opleiding Security Intelligence binnenkort weer van start!

<p><img src="https://www.sosecure.nl/clientdata/31/21/media/clientimages/3KMAR4.jpg" style="width: 300px; height: 141px;"></p><p>Op 13 september 2019 start er weer een nieuwe lichting voor de analyse opleiding <a href="https://www.sosecure.nl/protective-intelligence-predictive-profiling/security-intelligence-opleiding.html">Security Intelligence</a>!</p> <p>De race om het 5G netwerk is in volle gang, met oneindige mogelijkheden tot gevolg. Slimme steden, slimme huizen en het Internet of Things hebben een enorm economisch potentieel. Helaas komen bij deze oneindige mogelijkheden ook onvoorzienbare risico's en dreigingen mee. Met het Chinese bedrijf Huawei als koploper in de race om 5G worden andere scenario's realistischer.&nbsp;</p><p>Scenario's met risico's zoals cyberspionage of zelfs sabotage treden mogelijkerwijs meer naar de voorgrond. Daar waar traditionele analisten terugkijken naar het verleden, krijgen deelnemers van de opleiding Security Intelligence juist nieuwe inzichten in toekomstige dreigingen. Aandacht wordt besteed aan onvoorspelbare veiligheidsrisico's en dreigingen zoals die aan de orde kunnen zijn bij het 5G netwerk.

Opleiding Predictive Profiling binnenkort weer van start!

Op 20 september 2019 start er weer een nieuwe lichting voor de opleiding Predictive Profiling!

Tegenwoordig is er een hype gaande in het spotten en herkennen van afwijkend gedrag van mensen op drukbezochte locaties. Deze informatiegestuurde behoefte aan het (her)kennen van afwijkend gedrag in een vroeg stadium is zichtbaar aanwezig bij verschillende opdrachtgevers in de branche en wordt alsmaar groter. 

Tijdens de opleiding Predictive Profiling doet u deze kennis op en leert u deze ook toepassen in het werkveld. De opleiding Predictive Profiling kenmerkt zich door het bieden van voldoende diepgang in de wetenschappelijke fundering van Predictive Profiling en dit effectief toe te passen in de complexe praktijksituaties van het werkveld van de security profiler. Dit wordt praktijkgestuurde wetenschap genoemd, het handelsmerk en tevens de specialiteit van SoSecure International.