home > blog

Laatste reacties

Geen Kennis bij onze Fraude Professionals

Geen kennis bij onze Fraude Professionals ?

Nu ben ik al een tijdje uit de politiedienst en bij de Sociale Inlichtingen en Opsporingsdienst (SIOD) weg maar constateer in een korte rondgang binnen de opsporings- en financiële sector, dat er nog niet veel veranderd is op het gebied van kennisontwikkeling van het financieel rechercheren, financiële criminaliteit en financiële intelligence.

Waar we wel goed in zijn is in compliance en de wet- en regelgeving, maar om op financiële criminaliteit te anticiperen heb je kennis nodig over deze specifieke modi operandi. Want als je niet weet hoe je het kunt herkennen kun je er ook niet op reageren. Daar komt bij dat als je fraude en financiële criminaliteit gaat onderzoeken moet je in staat zijn om notariële akten en formele juridische documenten te kunnen lezen. 

De Winnaars - Webinar Goochelen met vastgoed

We hebben de namen van de deelnemers aan de prijsvraag met de goede antwoorden op een papiertje gezet en die in een enveloppe gedaan. De enveloppen zijn in een vaas gedaan en er zijn twee winnaars bekend geworden door trekking van de enveloppen. De namen zijn