home > blog

Laatste reacties

Van student naar consultant

Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Mick Berendregt, 28 jaar oud en woon in Haarlem. In 2018 heb ik mijn bachelor politicologie aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Tijdens deze studie ben ik voor het eerst in aanraking gekomen en ge├źnthousiasmeerd voor het inlichtingenwerkveld, doordat ik de minor Intelligence Studies heb gevolgd. Na mijn bachelor heb ik de bestuurskunde master Crisis and Security Management aan de Universiteit Leiden gevolgd. Deze opleiding heeft mij geleerd vanuit veiligheids- en crisissituaties problemen te herkennen, te beschrijven en op gestructureerde wijze beleidsvoorstellen te formuleren voor diezelfde problemen. 

Opleiding beveiliging SoSecure: "Er is niets wat beter moet bij SoSecure"

      Onderwijsinspectie: 'Er is niets wat beter moet bij SoSecure'

Wat zijn wij TROTS op de conclusie van het Ministerie van Onderwijs en de Onderwijsinspectie over de kwaliteit van ons onderwijs en daar drinken we op.

Door hard te werken aan elk onderdeel van onze MBO-2 beveiligingsopleiding en het keuzedeel Proactief Beveiligen & Predictive Profiling hebben wij dit resultaat behaald.

Naar aanleiding van dit prachtige resultaat werd de directeur van SoSecure, Leen van der Plas, geïnterviewd waar hij zijn mening geeft over het onderzoek van de onderwijsinspectie en het beveiligingsonderwijs in Nederland.

Maar ook hoe je als bedrijf of als student erachter komt of een onderwijsinstelling goed of onvoldoende kwaliteit levert in het beveiligingsonderwijs. Dat zou je toch willen weten, maar de realiteit is vaak anders.


Lees hieronder het interview.

Opleiding BoCA en VoCA


Nieuwe opleiding BoCA (Basisopleiding Centralist Alarmcentrale) van start!

Op woensdag 6 oktober is via ons zusterbedrijf SPV de eerste groep cursisten gestart met de Basisopleiding Centralist Alarmcentrale (BoCA). Dit is een initiatief van Alarm Meldnet en SPV.  SPV is enthousiast over de samenwerking met Roel Maassen van Alarm Meldnet en verheugd dat een groep van zijn medewerkers deze nieuwe opleiding nu volgt.

De basisopleiding centralist alarmcentralist is een 4-daagse opleiding (op MBO 2 niveau). De opleiding is ontwikkeld door docenten die allen specialist zijn binnen het werkveld, in samenwerking met de onderwijsdeskundigen van SPV. De lesstof is volledig afgestemd op de actuele exameneisen van de SVPB.