home > blog

Laatste reacties

Opleiding beveiliging SoSecure: "Er is niets wat beter moet bij SoSecure"

      Onderwijsinspectie: 'Er is niets wat beter moet bij SoSecure'

Wat zijn wij TROTS op de conclusie van het Ministerie van Onderwijs en de Onderwijsinspectie over de kwaliteit van ons onderwijs en daar drinken we op.

Door hard te werken aan elk onderdeel van onze MBO-2 beveiligingsopleiding en het keuzedeel Proactief Beveiligen & Predictive Profiling hebben wij dit resultaat behaald.

Naar aanleiding van dit prachtige resultaat werd de directeur van SoSecure, Leen van der Plas, geïnterviewd waar hij zijn mening geeft over het onderzoek van de onderwijsinspectie en het beveiligingsonderwijs in Nederland.

Maar ook hoe je als bedrijf of als student erachter komt of een onderwijsinstelling goed of onvoldoende kwaliteit levert in het beveiligingsonderwijs. Dat zou je toch willen weten, maar de realiteit is vaak anders.


Lees hieronder het interview.

Opleiding BoCA en VoCA


Nieuwe opleiding BoCA (Basisopleiding Centralist Alarmcentrale) van start!

Op woensdag 6 oktober is via ons zusterbedrijf SPV de eerste groep cursisten gestart met de Basisopleiding Centralist Alarmcentrale (BoCA). Dit is een initiatief van Alarm Meldnet en SPV.  SPV is enthousiast over de samenwerking met Roel Maassen van Alarm Meldnet en verheugd dat een groep van zijn medewerkers deze nieuwe opleiding nu volgt.

De basisopleiding centralist alarmcentralist is een 4-daagse opleiding (op MBO 2 niveau). De opleiding is ontwikkeld door docenten die allen specialist zijn binnen het werkveld, in samenwerking met de onderwijsdeskundigen van SPV. De lesstof is volledig afgestemd op de actuele exameneisen van de SVPB. 

Geen Kennis bij onze Fraude Professionals

Geen kennis bij onze Fraude Professionals ?

Nu ben ik al een tijdje uit de politiedienst en bij de Sociale Inlichtingen en Opsporingsdienst (SIOD) weg maar constateer in een korte rondgang binnen de opsporings- en financiële sector, dat er nog niet veel veranderd is op het gebied van kennisontwikkeling van het financieel rechercheren, financiële criminaliteit en financiële intelligence.

Waar we wel goed in zijn is in compliance en de wet- en regelgeving, maar om op financiële criminaliteit te anticiperen heb je kennis nodig over deze specifieke modi operandi. Want als je niet weet hoe je het kunt herkennen kun je er ook niet op reageren. Daar komt bij dat als je fraude en financiële criminaliteit gaat onderzoeken moet je in staat zijn om notariële akten en formele juridische documenten te kunnen lezen.