home > blog

"I still cannot comprehend that a normal person is capable of such acts".

Op 22 juli 2011 veroorzaakte de extreem-rechtste terrorist Anders Breivik een ontploffing in Oslo en schoot hij tientallen jongeren neer op het eiland Utoya in Noorwegen. In eerste instantie werd Breivik ontoerekeningsvatbaar bevonden. Echter, zorgde dit voor een hoop commotie binnen de Noorse samenleving omdat Breivik dan niet de straf zou krijgen die hij zou moeten verdienen. Op dat moment zijn Terje Tørissen en Agnaar Aspaas, beide forensisch psychiater, ingeschakeld door de rechtbank voor een second-opnion. Tørissen sprak over zijn ervaringen op 21 maart jongstleden tijdens het Rümke-congres te Driebergen.

Iedereen geslaagd voor het diploma Radicalisering en Terrorisme Expert (RTE)

Namens SoSecure International en Expertisebureau ZAUN feliciteren wij alle deelnemers voor het behalen van het post-hbo diploma Radicalisering en Terrorisme Expert (RTE). Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! 

Het examen werd afgenomen door het onafhankelijke examenbureau IBEX/KIWA. De kandidaten mogen vanaf nu de titel RTE achter hun familienaam plaatsen. Tevens worden zij opgenomen in het nationaal beveiligingsregister van stichting CERPRO.

Even voorstellen, de nieuwe stagiair van SoSecure

Even voorstellen

Ik ben Marijn Zumker, de nieuwe stagiair bij SoSecure en masterstudent aan de opleiding Crisis- and Security Management. Ik studeer af op proactief gedrag van handhavers in de openbare ruimte. Omdat SoSecure BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) traint in de kunst van het proactief handhaven, heeft mijn onderzoek veel raakvlakken met SoSecure.