home > blog > opleiding predictive profiling binnenkort weer van start!

Opleiding Predictive Profiling binnenkort weer van start!

Op 20 september 2019 start er weer een nieuwe lichting voor de opleiding Predictive Profiling!

Tegenwoordig is er een hype gaande in het spotten en herkennen van afwijkend gedrag van mensen op drukbezochte locaties. Deze informatiegestuurde behoefte aan het (her)kennen van afwijkend gedrag in een vroeg stadium is zichtbaar aanwezig bij verschillende opdrachtgevers in de branche en wordt alsmaar groter. 

Tijdens de opleiding Predictive Profiling doet u deze kennis op en leert u deze ook toepassen in het werkveld. De opleiding Predictive Profiling kenmerkt zich door het bieden van voldoende diepgang in de wetenschappelijke fundering van Predictive Profiling en dit effectief toe te passen in de complexe praktijksituaties van het werkveld van de security profiler. Dit wordt praktijkgestuurde wetenschap genoemd, het handelsmerk en tevens de specialiteit van SoSecure International.

Beter dan Security Questioning

Wetenschap combineren met praktijk is wat wij doen en daarin onderscheid SoSecure zich van de andere bureaus. Een van de voorbeelden hiervan is het gebruik van de CCE-methodiek, CCE staat voor Controlled Cognitive Engagement (CCE) en is een ondervragingstechniek die wordt toegepast op de luchthavens. Deze methodiek is zichtbaar efficiënter en effectiever dan de traditionele methodes van gedragsscreening en security interviews. Dit is wetenschappelijk onderzocht door Prof. Ormerod en Prof. Dando met de sponsoring van onder andere het Government Centre for Protection of National Infrastructure in het Verenigd Koninkrijk en het Departement of Homeland Security in de Verenigde Staten. Zij ontwikkelden een alternatieve screening methode ten opzichte van de bestaande 'suspicious signs' methode. Dit alternatief bleek na een grootschalig veldonderzoek op 8 verschillende Europese luchthavens met een score van 64,3% tegenover een score van 2,7% veel effectiever dan zijn traditionele voorganger. Een tweede meting vergrootte deze score met 74,1% tegenover 0%.

Wij mogen als enig opleidingsinstituut in samenwerking met Prof. Ormerod en Prof. Dando deze methodiek in Europa aanbieden. Deze methodiek, zult u begrijpen, gaat veel verder dan Security Questioning, zoals die nu wordt gegeven in Nederland.

Expert in Leugendetectie

SoSecure maakt effectief gebruik van deze praktijkgestuurde wetenschap en dat is zichtbaar in het docententeam. Een van de docenten is Dr. Bennett Kleinberg, assistant professor in Data Science op University College London in het Department of Security and Crime Science and het Dawes Centre for Future Crime. Dr. Kleinberg is een van Europa's beste experts op het gebied van leugendetectie. Zijn wetenschappelijke expertise koppelt hij aan vele praktische oefeningen tijdens de module geven je inzicht in de complexe praktijksituaties tijdens je werk.

Predictive Profiling is één van de meest tot de verbeelding sprekende Proactieve beveiligingsmethodieken. De methodiek is ontwikkeld in Israël om dreigingen in een vroeg stadium te herkennen en hier actie tegen te ondernemen. Predictive Profiling is een Proactieve beveiligingsmethodiek gebaseerd op het maken van dreigingsanalyses op basis van personen, goederen of situaties die afwijken van de aanwezige norm en samenhangen met een AMO. 

Een AMO is een aanvallers methode van operatie; een gedraging die deel uitmaakt van een serie handelingen waarvan bekend is dat dit een succesvolle manier is om de eigen organisatie aan te vallen. Predictive Profiling houdt in dat er een evaluatie wordt gemaakt van de aanwezige dreiging ten opzichte van een persoon, goed of situatie op basis van verdachte indicatoren. Centraal staat de intentie van de tegenstander.

Het kan worden toegepast in bijvoorbeeld het onderkennen van kwaadwillenden, screeningsprocessen, douane & immigratie, evenementen & objectenbeveiliging en insider threats. De techniek is bewezen meer effectief, efficiënt, onpartijdig en aangenaam dan bestaande methoden.

Na afronding van de opleiding bent u in staat om verdachte personen en situaties op basis van indicatoren te herkennen en hierop adequaat te reageren. Bovendien krijgt u de handvatten aangereikt om de Predictive Profiling methodiek binnen uw eigen organisatie of die van uw opdrachtgevers te implementeren.

''Je kunt het pas voorkomen als je weet hoe je het kunt herkennen”


Waarom SoSecure?
SoSecure is reeds jaren initiator, ontwikkelaar en een toonaangevend opleidings en kennisinstituut in Nederland op het gebied van Proactieve beveiliging en predictive profiling. De meerwaarde van SoSecure wordt gevormd door de praktijk gestuurde wetenschap die in onze visie verweven zit.

Om inlichtingen en beveiliging af te stemmen op de huidige proactieve visie is het van belang dat er een duidelijke verbinding aanwezig is tussen de wetenschap en de praktische toepasbaarheid. Door samen te werken met universiteiten ontstaan nieuwe inzichten en toepasbare geborgde kwalitatieve methoden. SoSecure biedt vanuit deze visie haar opleidingscurriculum aan, de verhalen en ervaringen uit het werkveld worden op een solide en verantwoordelijke manier onderbouwd door de wetenschap.

Gastdocenten
In de opleiding Predictive Profiling is een balans tussen praktische ervaring en wetenschappelijke onderbouwing. Daarom nodigen wij kwalitatief hoogwaardige gastdocenten uit met relevante wetenschappelijke achtergrond, of praktijkervaring met het implementeren van Predictive Profiling methodiek.

Kosten
De opleidingskosten voor de post HBO Predictive Profiling theorie zijn €2.495,- exclusief btw.

De opleidingskosten voor de post HBO Predictive Profiling praktijk zijn € 1.895,- exclusief btw.

Binnen de opleidingen zijn lunch, koffie en thee, fruit, koek en snoepgoed, studiematerialen en studiemap bij in begrepen.

De opleidingen zijn voor particulieren en voor overheidsmedewerkers vrijgesteld van btw doordat SoSecure staat ingeschreven in het CRKBO-register

De examenkosten van het Instituut voor beroepsexamens (IBEX) voor het behalen van het Diploma Predictive Profiling theorie zijn € 249,-. De examenkosten voor het praktijkexamen van het IBEX zijn €395,-

Diplomering
Met deze op post HBO niveau verzorgde Register opleiding (RPP®; Register Profiling Professional) bent u in staat om het waardevolle, officieel erkende Diploma Predictive Profiling te behalen.

Als u voldoet aan de eindtermen van de opleiding Predictive Profiling theorie kunt u zich, als ook het praktijkexamen Predictive Profiling met succes is afgerond, laten inschrijven in het Nationale Beveiligingsregister als Certified Profiling Expert.

U bent dan tevens bevoegd om de letters (CPE®; Certified Profiling Expert) als kwaliteitsaanduiding achter uw familienaam te plaatsen.

Het examen wordt afgenomen door het onafhankelijke examenbureau IBEX, waardoor u het door het KIWA en IBEX erkende Diploma Predictive Profiling ontvangt.


Geïnteresseerd? Schrijf u hier nu in!

Datum: 4-6-2019

Auteur: Marijn Zumker


Reacties


Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht