home > blog > saxion studenten ontvangen post hbo diploma security intelligence summer school

Saxion studenten ontvangen post HBO diploma Security Intelligence Summer School

Saxion - SEC-studenten ontvangen diploma Security Intelligence Summer School

Vrijdag 12 januari ontvingen de acht deelnemers aan de eerste Security Intelligence Summer School hun diploma.


Studenten Hanna, Ramona, Marit, Rudi, Dianto, Boaz, Jaap en Jorik, volgden in de zomer van 2017 een intensieve week onderwijs: de Security Intelligence Summer School. 

Na die week legden zij een examen af om te worden gecertificeerd als Register Security Intelligence Professional (RSIP). Ze haalden allemaal hun diploma, dat werd uitgereikt door Bruce Rinsampessy (teamleider Saxion SEC), Leen van der Plas (SoSecure, Algemeen Directeur) en Neal Conijn (SoSecure, docent Security Intelligence).

De gediplomeerde studenten kregen complimenten voor hun uitzonderlijke motivatie en inzet in buitenschoolse leeractiviteiten, interesse voor nieuwe ontwikkelingen in hun werkveld en de leergierige wijze waarop ze de Summer School hebben voltooid.

        

Eigen initiatief

De Security Intelligence Summer School werd in 2017 voor het eerst georganiseerd als pilot. De studenten namen hiervoor zelf het initiatief. Hadden zij in het verleden de mogelijkheid om een minor Inlichtingenstudies te volgen aan de Universiteit van Amsterdam, nu deze minor is verplaatst naar de Rijksuniversiteit Leiden is deze optie komen te vervallen. 

Vandaar de keuze voor de particuliere evenknie; de post HBO opleiding Security Intelligence van Sosecure. Een week lang volgden de studenten intensief college, met thuiswerk in de avonduren en een examen op de laatste lesdag. 

Nationaal Beveiligingsregister

Alle studenten haalden hun examen en om reden de opleiding een register opleiding is mogen de geslaagden de letters RSIP (Register Security Intelligence Professional)  achter hun naam gebruiken. De namen van de studenten worden opgenomen in het Nationaal Beveiligingsregister, zodat aangetoond wordt dat je je hebt bekwaamd in de stof en je hebt onderscheiden op het benodigde post HBO kennisniveau.


Verdere samenwerking

De pilot van de opleiding Security Intelligence en de samenwerking tussen Saxion en SoSecure was succesvol en krijgt daarom zeker een vervolg in 2018.

Meer informatie vindt u terug op www.si-ss.com

https://www.si-ss.com/


Reacties

Geweldige opleiding en geweldige docenten.
door: Tobias, 1169 dagen geledenReageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht