home > blog > organisatoren wk voetbal 2014 & olympische spelen 2016 geïnteresseerd in afwijkend gedrag

Organisatoren WK voetbal 2014 & Olympische Spelen 2016 geïnteresseerd in afwijkend gedrag

 

Vorige week bracht de Braziliaanse politiedelegatie van het Ministerie van Justitie en representanten van TNO Brazilië een werkbezoek aan het nieuwe Rijksmuseum in het kader van de voorbereidingen van de organisatie van het WK voetbal 2014 en de Olympische Spelen 2016.

TNO nodigde SoSecure / ArtSecure uit om de 'sportieve' delegatie mede te begeleiden en om hun van toelichting te voorzien betreffende de vertaling van de Predictive Profiling-methodiek voor een specifieke risico-omgeving.Tijdens dit bezoek ontving de delegatie o.a. een exclusieve blik achter de schermen van het nieuwe Rijksmuseum waar zij de vertaling van Predictive Profiling voor een museale omgeving in de praktijk konden ervaren.

 

Nieuwe beveiligingsdimensie

Het in een vroegtijdig stadium herkennen van het afwijkend bezoekersgedrag in combinatie met een hoge klantvriendelijkheid, geeft een nieuwe aanvullende dimensie aan beveiliging. Het nieuwe Rijksmuseum heeft als eerste museum ter wereld Predictive Profiling ingevoerd in samenwerking met ArtSecure / SoSecure.  

 

Cultuur

Klantvriendelijkheid, een hoog veiligheidsbewustzijn en proactieve beveiliging zijn voor organisator Brazilië drie belangrijke kernwaarden op weg naar het WK voetbal 2014 en de Olympische Spelen 2016. Vanuit de hele wereld  worden deze evenementen straks bezocht. Deze bezoekers hebben niet alleen verschillende nationaliteiten maar komen ook uit verschillende culturen met elk hun eigen gewoonten en gebruiken. Dat maakt de implementatie van de beveiligingsmethodiek gecompliceerder. O.a door deze culturen vooraf in kaart te brengen wordt de methodiek vertaald en inzetbaar gemaakt ten behoeve van deze twee enorme evenementen.

 

Meten is weten

Het nieuwe Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en ArtSecure / SoSecure hebben door TNO een onderzoek laten uitvoeren naar de competenties van personen die deze proactieve beveiligingsmethodiek beter kunnen uitvoeren dan anderen. Het resultaat is dat je de juiste mensen selecteert, die ook daadwerkelijk bewijsbaar geschikt zijn voor de uitvoering van de functie Security Profiler. De uitkomsten van het TNO-onderzoek zijn internationaal inzetbaar en worden nu gebruikt voor de verbetering van opleidingen, trainingen en de selectieprocedure van nieuwe medewerkers.

 

Mocht u vragen hebben over deze methodiek of over de competenties van een Security Profiler laat het ons weten.

Reacties

Ik ben zeer geinterresseerd in de gevolgde methodiek en over de competenties van een Security Profiler. Ik geef met mijn bedrijf zelf trainingen in observeren en waarnemen. Heb zelf 24 jaar bij de politie gewerkt en heb met grote regelmaat observaties gedaan. Zelf heb ik het idee redelijk goed te zijn in het waarnemen van afwijkend (crimineel) gedrag. Heb daar ook al vaak profijt van gehad. Ben benieuwd of ik dan ook voldoe aan het profiel van een Security ProfilerMt vriendelijke groetHans Mink RSE
door: Hans Mink, 2899 dagen geledenReageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht