home > blog > eerste bijeenkomst alumni groep predictive profiling

Eerste bijeenkomst Alumni Groep Predictive Profiling

Een zeer geslaagde dag waar de oud studenten van alle Leergangen Diploma Predictive Profiling op een bijzondere locatie in Almere bij elkaar kwamen. Het idee om de Alumnidag te organiseren kwam vanuit de groep, omreden de sfeer en de onderlinge contacten tijdens de opleiding gemist werden. 

In overleg met de studenten van opleiding Predictive Profiling werd de Alumni groep Predictive Profiling opgericht. Het idee is om de Alumni groep predictive profiling voor en door oud studenten te organiseren. Leden van de Alumni groep predictive profiling kunnen dan in een vertrouwde omgeving met collega's uit overheid en bedrijfsleven security issues bespreken.

Het Kenniscentrum Security Intelligence faciliteerde de Alumnidag Predictive Profiling en werd zeer knap georganiseerd door Jos Nijhoff van JNS Security Services.Waarvoor nogmaals grote dank!

  

Persoonsbeveiliging en Predictive Profiling

Jeffrey Visser vertelde hoe de Dienst Koninlijke en Diplomatieke Beveiliging ( nu Dienst Bewaken en Beveiligen) predictive profiling in hun beveiligingswerkzaamheden integreren. Zijn presentatie werd ondersteund met praktische voorbeelden en filmmateriaal uit de actuele praktijk. Er werd een film getoond over de opleiding van persoonsbeveiliging. Daar werd duidelijk dat je niet zomaar persoonbeveiliger wordt. Om het felbegeerde speldje te behalen moet je met goed gevolg een zware keuring en opleiding volgen. Na zijn presentatie werd er gediscussieerd over hoe de particuliere beveiligingsmarkt de  overheid zou kunnen ondersteunen.

Het aangename

Na de presentatie werd het glas met bubbels geheven om de eerste Alumnidag te verwelkomen, waarna wij ons het rijkelijk gevuld BBQ buffet lieten smaken. Na het buffet lieten wij ons meenemen in de wereld van het buitentheater Vis a Vis. Daar werd de voorstelling Picnic in twee acts opgevoerd, hilarische taferelen kwamen voorbij op de b├╝hne. Backstage werd ons een spectaculaire inkijk met een knipoog gegeven hoe de voorstelling door de rekwisiteur Cor georganiseerd werd.

 

 

Na een prachtige en gezellige dag ging iedereen enthousiast en voldaan naar huis met het idee; Volgende jaar ben ik er weer bij!

19 mei 2014

Reacties


Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht