home > blog > top 5 meest gelezen blogs in 2015!

TOP 5 Meest gelezen blogs in 2015!


Hieronder vindt u de Top 5 meest gelezen blogs van 2015. Klik op de link van het blog als u deze wilt teruglezen!

 

1. Kijk nu SoSecure in de uitzending van Eva Jinek terug!

 

Programmamaker en presentator Kees van der Spek komt samen met Leen van der Plas en Neal Conijn van SoSecure uitleggen waarom we in ons land steeds meer gebruik maken van profilers. Dat zijn speciale beveiligers die zo anoniem mogelijk opereren en zich vaak voordoen als toeristen of bezoekers van bijvoorbeeld een museum.

Op deze manier houden ze de andere bezoekers in de gaten en worden mensen die zich verdacht gedragen sneller herkend. 

 

2. Politie Aruba implementeert Predictive Profiling met SoSecure en het Kenniscentrum Security Intelligence

Namens het Korps Politie Aruba (KPA) heeft het Hoofd Divisie Politie Opleiding en Ontwikkeling (DPOO) mw.mr.drs.  J. H. J. (Jeannette) Richardson-Baars de eerste afspraken gemaakt met dhr. N.P.(Neal) Conijn van SoSecure International en het Kenniscentrum Security Intelligence over een mogelijke samenwerking op het gebied van onderwijs in de particuliere security sector in het Caribisch gebied. 

3. Cursus Predictive Profiling: hoe herken je de 'bad guy'?

Op dinsdag 17 november 2015 werd Neal Conijn, consultant bij SoSecure ge├»nterviewd door de NOS van het programma NOS op 3 over Predictive Profiling. De webredactie van de NOS schreef een blog op de website onder de naam: Cursus Profiling "Hoe herken je de Bad Guy". Het gehele interview kunt u terugluisteren via deze LINK.


4.  Is de illegale wapenhandel in Europa nog wel te stoppen?


Waarom groeit de illegale wapenhandel in West-Europa? Is deze handel nog te stoppen? En welke stappen kunnen er gezet worden om de handel tegen te gaan?

 

5. Een nieuwe Security Screening Methodiek: In gesprek met Dr. Bruno Verschuere 

Kwalitatief wetenschappelijk onderzoek in de security zien we niet vaak genoeg voorbij komen, en praktijkonderzoek met een grote testgroep is bijzonder zeldzaam. Dergelijk onderzoek is namelijk kostbaar, lastig uit te voeren en vergt veel tijd.

De Britse onderzoekers Ormerod en Dando kregen na hun assistentie bij de beveiliging van de Olympische Spelen in Londen van de Britse regering de uitdaging en de middelen om de 'suspicious signs' screening-methode [1] zoals die zeer breed wordt toegepast op luchthavens wereldwijd te verbeteren. Vorige maand publiceerden zij hun opmerkelijke resultaten in het prestigieuze Journal of Experimental Psychology: General. Een samenvatting vindt u hier:

https://www.apa.org/news/press/releases/2014/11/airport-security.aspx

Reacties


Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht