home > blog > statement sosecure international inzake het coronavirus & actuele informatie over het coronavirus

Statement SoSecure International inzake het coronavirus & actuele informatie over het coronavirus

SoSecure houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus (Covid-19) en het RIVM nauwlettend in de gaten. Wij volgen de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en hebben kennisgenomen van de maatregelen die het kabinet op zondag 15 maart heeft aangekondigd.

Gezondheid van onze studenten en werknemers staat bij ons op nummer één, en daarom hebben wij onderzoek gedaan naar alternatieve mogelijkheden om ons onderwijs aan te kunnen bieden. 


Op locatie en online onderwijs

Wij blijven in zeer beperkte groepen onze opleidingen op locatie aanbieden, en zorgen voor een veilige werk- en leeromgeving waar voldoende afstand gehouden zal worden tussen personen. 

Daarnaast bieden wij vanaf morgen 17 maart 2020 al onze opleiding in ieder geval tot en met 6 april 2020 online aan. Alle cursisten, docenten en relaties zullen per opleiding worden ingelicht wat dit voor hen betekent. 

Wij vragen aan al onze cursisten, docenten en relaties om de adviezen van het RIVM op te volgen; blijf bij koorts of verschijnselen van verkoudheid thuis. Op deze manier draagt iedereen bij aan het vertragen van de verspreiding van het coronavirus. Door het aanbieden van online onderwijs kunnen de personen die niet aanwezig kunnen zijn op locatie, alsnog de lessen volgen. 

Via onze website houden we u de komende tijd met updates op de hoogte. Ook zullen hier de antwoorden op veel gestelde vragen zo snel mogelijk worden aangepast aan de nieuwe situatie. Indien er dringende informatie is die iedereen moet weten, sturen we een e-mail.


Wat houdt het Coronavirus in?

Mensen met het nieuwe coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. Denk aan hoesten of kortademigheid. Dit nieuwe coronavirus wijkt af van de bekende coronavirussen die bij mensen voorkomen. 

Mocht u zelf twijfelen aan uw gezondheid, bent u in een risicogebied geweest en heeft u nu gezondheidsklachten (koorts in combinatie met luchtwegklachten)? Blijf dan thuis en neem telefonisch contact met ons op over uw opleiding.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt
  • Houdt 1,5 meter afstand van elkaar
  • Blijf thuis als u één van de klachten heeft: verkouden, keelpijn, hoesten en koorts.


Wat doen wij?

Bij onze vestigingen treffen wij ook de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals de aanwezigheid van voldoende zeep, desinfectiegel en papieren zakdoekjes. 

De lokalen worden elke dag grondig schoongemaakt en gelucht. Daarnaast richten wij de lokalen zo in, dat er minimaal 1,5 meter afstand tussen elk persoon zit. 


Veelgestelde vragen 

Ik kom uit Brabant, moet ik nu thuisblijven?

Als u woonachtig bent in Brabant, willen wij u vragen om thuis te blijven gezien de adviezen vanuit het RIVM. Wij bieden ons onderwijs per 17 maart 2020 online aan. 

Is het bedrijfsrestaurant nog open?

Op dit moment is het bedrijfsrestaurant in SOBA nog geopend, echter is het mogelijk dat deze in der loop van de week alsnog gaat sluiten. Wij houden u op de hoogte van deze mogelijke verandering. 


Kan ik nog reizen met het openbaar vervoer?

Het openbaar vervoer blijft rijden en de stations zijn open, maar door de maatregelen tegen het coronavirus reizen minder mensen met het openbaar vervoer en zijn meer OV-medewerkers thuis. Daarom past een aantal OV-bedrijven de dienstregeling aan. Dat betekent dat een aantal OV-bedrijven minder treinen, bussen, trams en metro's laat rijden. Raadpleeg voor vertrek uw reisplanner of de website van uw OV-bedrijf voor de laatste informatie over de dienstregeling. 


Tot slot

De overheid heeft tot en met 6 april maatregelen aangekondigd en wij verzoeken u deze te volgen. Een overzicht van de maatregelen kun je vinden op de website van de Rijksoverheid. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19. Daarnaast heeft de Rijksoverheid een informatienummer geopend voor vragen over het coronavirus 0800 1351. 

Neem de oproep serieus: zorg voor voldoende sociale afstand, blijf thuis wanneer je last hebt van de bovengenoemde symptomen en let een beetje op elkaar. 

Wij houden u op de hoogte als de situatie verandert.


Hartelijke groet,

SoSecure International 

Reacties


Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht