home > blog > wilt u criminelen een stap voor zijn?

Wilt u criminelen een stap voor zijn?

In de post-hbo opleiding Predictive Profiling, die start op 21 april, leert u proactieve beveiliging in uw organisatie implementeren. De combinatie van wetenschappelijke kennis en praktijkervaring geeft u inzicht in de meest recente ontwikkelingen die van invloed zijn op de veiligheid van uw organisatie, haar medewerkers en uw klanten.

U krijgt vanuit een proactief security managementsysteem de methoden en technieken aangereikt om zelf dreigingsanalyses uit te voeren, operationele procedures te ontwikkelen om daarmee criminaliteit in uw organisatie te kunnen voorkomen. Dit doen wij vanuit de combinatie tussen theorie en de praktijk. 

Proactief beveiligen is inmiddels een gevestigd begrip in de security wereld. Organisaties zoals de Koninklijke Marechaussee, politie, gemeenten, douane, defensie hebben de methodiek omarmd. 


Referentie


''Door de opleiding Predictive Profiling, waarbij de verschillende onderwerpen uitvoerig en duidelijk besproken werden, ben ik meer zelfbewust geworden van mijn handelen tijdens de uitvoering van mijn functie bij de KMar. De praktijkoefeningen tijdens deze theorie-opleiding zorgden ervoor dat ik de behandelende onderwerpen en mijn handelen hierbij ook daadwerkelijk kon ervaren en verbeteren.

Tijdens de opleiding Predictive Profiling praktijk heb ik geleerd een rapportage op te stellen met behulp van de aangeleerde analysetechnieken vanuit de theorie opleiding. Met de rapportage en de SOP die hieruit volgde heb ik uiteindelijk de collega's van mijn werklocatie kunnen adviseren en begeleiden. Hetgeen ertoe heeft geleid dat niet alleen de door mij geanalyseerde doelgroep maar ook overige doelgroepen eerder en beter onderkent werden.  

Kortom een zeer interessante opleiding waar je in de praktijk veel aan hebt.'' (Jasper, 2019: Koninklijke Marechaussee).Open Source Intelligence & Het dark web

Nieuw in de opleiding is de module open source intelligence (OSINT). In deze module leert u het internet op een andere manier gebruiken. ''Het internet'' bestaat uit meer dan Google, Facebook en Twitter. In deze module leert u de bekende informatiebronnen effectiever gebruiken. U voert zo meteen geen random query's meer in, maar werkt vanuit een zoekstrategie en verkleint daardoor het aantal hits van uw zoekopdracht. Het is vooral leuk om te doen, u werkt sneller. Ook begrijpt u wat voor sporen u achterlaat op het internet en hoe u deze sporen kunt vinden in sociale media. Tot slot krijgt u inzicht in de niet geïndexeerde delen van het internet (het dark- en deep web) en leert u nog beter denken vanuit het perspectief van de crimineel. 

 Volg de post-hbo opleiding Predictive Profiling en ontvang het leerboek Proactief Beveiligen & Predictive Profiling.


Praktijkoefeningen

Predictive Profiling kunt u niet leren door enkel te luisteren naar theorie in een leslokaal. Daarom bieden wij u de handvatten aan om de methodiek zelf te implementeren en oefenen in de praktijk. In de opleiding zijn twee praktijkdagen. Red Teaming en Blue Teaming. Eén dag, de Blue Teamingdag gaat u zelf het gesprek aan met personen die afwijkend gedrag vertonen. De andere dag (Red Teaming dag) kruipt u in de huid van een terrorist en gaat u een aanval voorbereiden op een hoog-risicolocatie ergens in Nederland. Hierdoor leert u de theorie vertalen naar praktische ervaringen. Wilt u meer weten over Predictive Profiling, Security Intelligence, Radicalisering en Terrorisme? Vraag dan onze factsheets aan.

De volgende post-hbo opleiding Predictive Profiling start op 21 april 2020. Ga voor meer informatie naar de website van SoSecure International en schrijf u direct in. Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!


Referentie

''De koppeling tussen theorie en praktijk vond ik erg goed. Een voorbeeld is de dag waarop we eerst vanuit de de wetenschap van Bennett Kleinberg (University College London) een college kregen over Controlled Cognitive Engagement (CCE) (de Security Questioning methodiek), waarna we 's middags de praktijk behandelden van security questioning op de luchthaven. Hierdoor was het voor mij nog veel beter te duiden aan de praktijk.

Daarnaast vond ik de houding van de docenten uitstekend. Ze triggerden mij om echt goed na te denken over de stof en mijn eigen praktijk. Ook zijn zij allen super gemotiveerd om mijzelf en mijn organisatie daadwerkelijk verder te helpen met deze methodiek om zo een verbeteringslag te maken. Deze oprechte manier van onderwijzen en willen helpen komt meer dan prettig over.'' 

(S. van Dokkumsburg, 2020 : Dienst Justitiële Inrichtingen)

Reacties


Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht