home > blog > liesbeth van der heide is docent in de opleiding radicalisering & terrorisme

Liesbeth van der Heide is docent in de opleiding Radicalisering & Terrorisme

Liesbeth van der Heide wordt gastdocent in de Post HBO opleiding Diploma Radicalisering & Terrorisme.

In de Post HBO registeropleiding Radicalisering & Terrorisme zal Liesbeth haar focus leggen op (de)-radicalisering en re-integratie in de gevangenis en het uitvoeren van risk assessments van gewelddadig extremisme in Nederlandse context. 


SoSecure International is blij met deze nieuwe aanwinst in de opleiding Radicalisering & Terrorisme. Wetenschappelijke kennis wordt gecombineerd met praktijkervaring en praktijkgericht onderzoek. 

 


Expertise 

Haar expertisegebieden zijn; terrorisme en stabiliteit in de Sahel; de overlap tussen jihadisten, separatisten en rebellenbewegingen; (de)-radicalisering en re-integratie in de gevangenis; effectief contra-terrorismebeleid. Momenteel coördineert Liesbeth een tweejarig onderzoeksproject voor de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) over de effectiviteit van de re-integratie van Nederlandse terroristen. 

Eerder heeft zij onder andere onderzoek gedaan voor de Nationale Politie naar Potentieel Gevaarlijke Eenlingen (zgn. Lone Wolfs), en voor de Algemene Inlichtingen & Veiligheidsdienst (AIVD) naar een op angstmanagement gebaseerde aanpak van terrorismebestrijding. Tevens is zij lid van het Nederlands Vlaamse netwerk voor radicalisering en terrorisme onderzoek. 

Registeropleiding Radicalisering & Terrorisme

In de Post HBO registeropleiding Radicalisering & Terrorisme zal Liesbeth haar focus leggen op (de)-radicalisering en re-integratie in de gevangenis en het uitvoeren van risk assessments van gewelddadig extremisme in Nederlandse context. 

SoSecure International is blij met deze nieuwe aanwinst in de opleiding Radicalisering & Terrorisme. Wetenschappelijke kennis wordt gecombineerd met praktijkervaring en praktijkgericht onderzoek. 

Wilt u meer weten over de Post HBO opleiding Radicalisering & Terrorisme? Of wilt u meer weten over Proactieve beveiligingsmethodieken Predictive Profiling, Red Teaming en Security Intelligence? Neem dan contact op met w.f.leeuwenkamp@sosecure.nl


Publicaties Specificaties opleiding

Start opleiding

Februari 2019, in overleg met de deelnemers worden de data afgestemd.

Locatie

Aerdenhoutsduinweg 1, Aerdenhout. 

Docenten

  • Mevr. Mr. Drs. Willemijn Aerdts Bureau Aerdts. Onderwerp: Terrorisme & Asymmetrische conflicten);
  • Dhr. Mohamed Zoundri (Expertisemureau ZAUN. Onderwerp:  de on- en offline wereld van jihadisme / radicalisering);
  • Dhr. Abdelhak Zoudri (Expertisemureau ZAUN. Onderwerp: radicalisering & het sociaal domein; diversiteit, polarisatie en inclusie);
  • Dhr. Willem Leeuwenkamp, MSc (SoSecure International. Onderwerp: Predictive Profiling & (counter-)terrorisme).
  • Mevr. Samira Bouchibti, Senior strategisch beleidsadviseur op het gebied van sociale en maatschappelijke vraagstukken. Onderwerp: Preventie van Radicalisering.
  • Mevr. Liesbeth van der Heide, MA. Onderwerp: (de-)Radicalisering, Reintegratie & Risk Assessments. 

September 2018

Reacties


Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht