home > blog > diploma-uitreiking predictive profiling

Diploma-uitreiking Predictive Profiling

Alweer de derde groep van 12 studenten is geslaagd voor het Diploma Predictive Profiling. Op vrijdag 20 december werd het Diploma Predictive Profiling aan de studenten uitgereikt. Bijna het voltallige bestuur van de European Security Intelligence Foundation (ESIF) was aanwezig in het kantoor van SoSecure om uit handen van voorzitter Ab Verkaik het Diploma Predictive Profiling uit te reiken.

Ab Verkaik deed dit met veel plezier en memoreerde dat er een hoog slagingspercentage gerealiseerd was met maar liefst 50% van de geslaagden Cum Laude. De studenten waardeerde de opleiding Predictive Profiling en de docent Leen van der Plas gemiddeld boven de negen. De ESIF zal de evaluatie nog gaan samenvatten en later dit jaar bekendmaken.

De diploma-uitreiking viel samen met de Kerstbijeenkomst van SoSecure. Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de stand van zaken aan de studenten te presenteren over de nieuwe aanpak praktijkopdracht Predictive Profiling, Alumni groep en het Kenniscentrum Security Intelligence. Hieronder worden de onderwerpen besproken.

 

 

Praktijkopdracht Diploma Predictive Profiling

Door Neal Conijn werd uitleg gegeven over hoe de begeleiding van de praktijkopdracht is vormgegeven. Met de examencommissie IBEX werden goede afspraken gemaakt om de studenten de juiste inhoudelijke en kwalitatieve begeleiding te geven om de praktijkopdracht met succes aan de examencommissie te presenteren.

De begeleiding van de praktijkopdracht wordt in 7 fasen opgedeeld en zo worden de studenten optimaal begeleidt naar het behalen van de praktijkopdracht Predictive Profiling.

SoSecure begeleidt nu 18 studenten bij het behalen van het praktijkdiploma Predictive Profiling. Nadat het praktijk diploma predictive profiling is behaald, kunnen zij zich inschrijven in het N'lloyd register als Certified Security Profiler.

 

Alumni Predictive Profiling

De studentengroep heeft aangegeven dat de onderlinge sfeer zo goed is, dat aan SoSecure gevraagd werd om het contact te laten voortbestaan door middel van de oprichting van een Alumni gemeenschap.

Leen van der Plas (SoSecure) vindt dat een fantastisch initiatief. Jos Nijhoff van JNS Security Services zal de eerste bijeenkomst op 21 mei 2014 organiseren.

De leden zullen jaarlijks het organisatiestokje aan elkaar overdragen, zodat de alumni expertisedagen voor en door de leden worden georganiseerd. De alumnigroep zal twee keer per jaar bij elkaar komen om elkaar met raad en daad te helpen, kennis uit te wisselen, gastsprekers uit te nodigen, thema's te bespreken, etc etc. And Last But Not Least onder het genot van een drankje en een hapje gezellig bij elkaar te zijn.

De alumni gemeenschap zal worden ondergebracht in het Kenniscentrum Security Intelligence. Kennispartners van het Kenniscentrum Security Inteligence zullen themadagen en lezingen gaan verzorgen tbv de alumnigroep.

 

Kenniscentrum Security Intelligence

Het inzicht in proactieve veiligheid krijgt steeds meer waardering in Nederland. Er is echter nog weinig over bekend, databases zijn nog niet of onvoldoende ontwikkeld, er wordt onvoldoende praktijkgestuurde wetenschappelijk onderzoek verricht etc. SoSecure heeft een visie en sturingsmodel volgens de intelligence cyclus ontwikkeld om proactief informatie te verzamelen en te verstrekken.

Het Kenniscentrum Security Intelligence stelt zich onder andere als taak om praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek te verrichten. Onderwerpen die in het Kenniscentrum zijn vertegenwoordigd zijn Predictive Profiling, Protective Intelligence, Red Teaming, Kwantitatieve en Kwalitatieve analyse technieken, dreigingsanalyse.

Medewerkers van Universiteiten, Overheden, TNO en secorale experts uit het operationele veld, hebben zich bereid verklaart om als kennispartner aan te sluiten bij het Kenniscentrum.

Juist de pan-sectorale benadering van het Kenniscentrum Security Intelligence is een unieke wijze om nieuwe inzichten te verkrijgen. Het Kenniscentrum Security Intelligence levert dreigingsanalyses, Open Source Intelligence, OSINT analyse, OSINT onderzoek en operationele en strategische analyses, fenomeenonderzoek, trendanalyses, strategische red teaming analyse en verricht wetenschappelijk onderzoek.

In 2014 zal het Kenniscentrum Security en Intelligence  aan u worden gepresenteerd.


 

Reacties


Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht