home > blog > persbericht: ibex examineert keuzedeel proactieve beveiliging

Persbericht: IBEX Examineert keuzedeel Proactieve beveiliging


IBEX introduceert examens keuzedelen Proactief Beveiligen voor Beveiliger MBO-2

Tijdens het middagcongres Proactief Beveiligen op 12 december jl. introduceerde IBEX de examens voor de keuzedelen Proactief Beveiligen en Security Profiler voor de opleiding Beveiliger MBO-2. 

Proactief beveiligen en Predictive Profiling hebben de afgelopen jaren hun intrede gedaan in de beveiligingsbranche. Het beroepsonderwijs speelt hierop in en inmiddels zijn de keuzedelen Proactief Beveiligen en Security Profiler (ingediend) beschikbaar voor de opleiding Beveiliger MBO-2. IBEX (Instituut Beroepsexamens) richt zich vanaf nu ook op het afnemen van de examens voor deze keuzedelen.

Samenwerking met Stichting CERPRO

IBEX streeft bij de examenontwikkeling naar een breed draagvlak. Voor de examens van de keuzedelen Proactief Beveiligen en Security Profiler is daarom een samenwerking aangegaan met Stichting CERPRO (Certificering Proactieve Beveiliging). Bovendien beslissen vertegenwoordigers vanuit het MBO in het Centraal College van Deskundigen over de inhoud van de keuzedelen. Rob van de Velde (manager IBEX): “De brede vertegenwoordiging van werkgevers, werknemers, gebruikers, branche-organisaties, opleiders en examenbureau zorgt ervoor dat de inhoud van de keuzedelen naadloos aansluit op de vraag uit en de ontwikkelingen in de markt.”


Nationaal Beveiligingsregister

Kandidaten die slagen voor het examen Proactief Beveiligen ontvangen het diploma Beveiliger Plus en worden, indien zij daar toestemming voor hebben gegeven, opgenomen in het Nationaal Beveiligingsregister. Tevens mogen zij dan de registeraanduiding RSP (Register Security Profiler) gebruiken.


Leerboek Proactief beveiligen en Predictive Profiling

Onderdeel van het aanbod van IBEX is het nieuwe Leerboek 'Proactief beveiligen en Predictive Profiling  (ISBN: 9789082273984) van Leen van der Plas (directeur SoSecure). Tijdens het middagcongres overhandigde Leen van der Plas het eerste exemplaar van zijn boek aan Daan Hamann (directeur ROC Tilburg School voor Orde en Veiligheid). ROC Tilburg implementeerde het afgelopen jaar de keuzedelen reeds in de opleiding Beveiliger MBO-2. Daan Hamann toonde zich verheugd over de publicatie van een kwalitatief Leerboek voor zijn studenten en sprak zijn waardering uit voor het initiatief van IBEX.


Over IBEX

IBEX (Instituut Beroepsexamens) is onderdeel van KIWA. De examens van IBEX leiden tot een persoonscertificaat, bestaan uit een theorie- en praktijkexamen en komen tot stand in samenwerking met diverse branche-organisaties. IBEX neemt o.a. examens af bij personen die werkzaam zijn in de Elektrotechniek en VIAG (BEI, STIPEL), asbestverwijdering (ASCERT), bouw- en industrie (VCA), en beveiliging (CERPRO). IBEX heeft sinds 2007 ervaring met het examineren van Proactieve Beveiliging en Predictive Profiling voor de beveiligingsbranche.


PERSBERICHT

Nieuwegein, 18 december 2017

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Rob van de Velde (manager IBEX), tel. 06-51282994, e-mail: rob@ibex.nl

Foto:

Bijschrift:

Het bij de introductie betrokken team (v.l.n.r.): Tom Huiskamp (certificatiecontroller IBEX Certificatie), Leen van der Plas (directeur SoSecure), Maria Versteegt (certificatie manager IBEX Certificatie), Rob van de Velde (manager IBEX), Maurice Hop (commercieel directeur SoSecure), Michael van der Vlies (divisie directeur Kiwa).

(De foto is rechtenvrij te gebruiken).

Reacties

Wat een goed initiatief en een goede zaak dat er anno 2017 een alternatief wordt aangeboden voor examinering in de beveiligingssector. Wilt u mij ook vier exemplaren van het leerboek proactief beveiligen en predictive profiling sturen, hartelijk dank, Fred.
door: F. la Croix, 1238 dagen geledenReageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht