home > blog > kijk nu sosecure in de uitzending van jinek terug!

Kijk nu SoSecure in de uitzending van Jinek terug!


Kijk nu Jinek van vrijdag 7-8-2015 terug!

Programmamaker en presentator Kees van der Spek komt samen met Leen van der Plas en Neal Conijn van SoSecure uitleggen waarom we in ons land steeds meer gebruik maken van profilers. Dat zijn speciale beveiligers die zo anoniem mogelijk opereren en zich vaak voordoen als toeristen of bezoekers van bijvoorbeeld een museum.

Op deze manier houden ze de andere bezoekers in de gaten en worden mensen die zich verdacht gedragen sneller herkend. 

SoSecure zat vrijdag op uitnodiging van de redactie van de talkshow Jinek live in de uitzending om enige duiding te geven over het onderwerp Profiling. In gesprek met Kees van der Spek kon er voor de camera's een helder verhaal worden gebracht om de inzet en het nut van aan het algemene publiek te presenteren.

Kees van der Spek vertelde vanuit de context van zijn eigen programma "Oplichters in het Buitenland" over zijn ervaringen met de methodieken van velerlei verschillend oplichters en criminelen in het buitenland. Doel van zijn programma: mensen informeren over hoe criminelen en oplichters te werk gaan om toeristen een loer te draaien. “We geven de kijker handvatten om dit soort praktijken te voorkomen en hopen dat de Nederlandse vakantieganger op zijn hoede is na het zien van de beelden.
Als u namelijk weet hoe zij te werk gaan kunt u het zo vroeg mogelijk herkennen en uzelf daarmee effectief in bescherming nemen.


Een impressie van de studio in de Westergasfabriek

Vervolgens vroeg Jinek aan Leen van der Plas en Neal Conijn van SoSecure "De grootste Profiler opleiding in Nederland" om enige duiding te geven aan het onderwerp Profiling. In korte tijd legt SoSecure één en ander uit over de werkzaamheden van profilers, de competenties van profilers en het geheim van een goede profiler.
De link met het verhaal van Kees van der Spek wordt gelegd door aan te geven dat profilers gebruik maken van de kennis over de werkwijzen van criminelen zoals die verzameld worden door dhr. van der Spek.
Profilers benaderen dan, al dan niet geüniformeerd, mensen die gedrag vertonen dat lijkt op het gedrag van een crimineel en proberen in een gemoedelijk gesprek achter de intentie van deze mensen te komen.

Aan de hand van een filmpje legt Leen van der Plas ook in korte tijd uit hoe profilers naar een situatie kijken, en deze beoordelen aan de hand van het gedrag van mensen, door dit te vergelijken met het verwacht norm-gedrag. "Wij kijken anders naar mensen."


vlnr.: Neal Conijn, Kees van der Spek en Leen van der Plas
Tijdens de afsluitende borrel

Graag hadden we ook tijd gehad om verder in te gaan over hoe een profiler te werk gaat bij het ondervragen van een selectee, meer details te geven over de specifieke competenties die goede profilers bezitten en de maatschappelijke context waarbinnen profiling wordt uitgevoerd. Helaas was hier in de bomvolle aflevering geen tijd voor, maar wij nodigen geïnteresseerde partijen uit om onze website en whitepapers te gebruiken om verdere informatie tot zich te nemen. Contact opnemen mag natuurlijk ook.

Kijk het hele fragment HIER terug.

Al met al is de uitzending van Jinek vooral ook een leuke ervaring geweest waaruit voor ons als bedrijf andermaal blijkt dat de interesse voor Predictive Profiling en Proactieve Security in het algemeen zich steeds meer algemeen manifesteert. De uitnodiging voor het programma van Jinek volgde op een artikel een week eerder in het Algemeen Dagblad

Deze bescheiden media aandacht voor profiling en ons bedrijf heeft de afgelopen dagen heel veel interesse gewekt en boeiende nieuwe contacten opgeleverd. SoSecure bedankt al haar collega's en connecties voor de leuke reacties die gedurende het weekend en de afgelopen week zijn binnengestroomd.

Voor een verdere impressie van de sfeer tijdens de live opnames van Jinek zijn hier nog een aantal foto's toegevoegd.


De heren van het Nederlandse succesbedrijf Opposuits waren ook te gast


Live muziek tijdens de uitzending van band Direct!


De heren van SoSecure waren absoluut niet gevoelig voor de grote hoeveelheid BN'ers die aanwezig waren

Reacties

Leuk gedaan! Samen een leuk en goed team.
door: Dirk van der wel, 2101 dagen geleden


Heb mijzelf georienteerd op predictive profiling en de implementatie van deze methodiek in combinatie met sturing van intelligence en zou graag met jullie in contact komen om de mogelijkheden te bespreken.
door: Ronald van der Berg, 2096 dagen geleden


Beste Ronald,Ik neem morgen telefonisch contact met u op.Hartelijke groet,Leen van der Plas
door: Leen van der Plas, 2096 dagen geledenReageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht