home > blog > boekpresentatie open dag uva: "de stad als organisatie" lessen uit the wire

Boekpresentatie Open dag UvA: "De Stad als Organisatie" Lessen uit The Wire

 

Het Kenniscentrum Security Intelligence werd door de Universiteit van Amsterdam, Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) gevraagd om haar visie te geven op politiemacht en de drugsbendes in Baltimore versus Nederland. Is de film realiteit of toch fictie, het college dat directeur Leen van der Plas heeft gegeven werd samen met de 22 andere bijdragen opgeschreven in het boek: “ De Stad Als Organisatie".

Open UvA middag :Seminar en boekpresentatie

Het Kenniscentrum Security Intelligence ontvangt op 3 juni 2016 een exemplaar van het boek. U wordt als leden van het Kenniscentrum speciaal uitgenodigd om het college en de boekpresentatie bij te wonen.

De middag begint om 14.00 met een seminar. Zes wetenschappers en professionals geven minicolleges waarin ze de Amerikaanse serie en de Nederlandse praktijk vanuit hun eigen discipline analyseren.

Aansluitend wordt het boek De Stad als Organisatie | Lessen uit The Wire gepresenteerd. Het boek gaat over grootstedelijke uitdagingen, zoals we die zien in The Wire en ook in Nederland. Hoe ziet de leefbare stad eruit en hoe realiseren we die? Het boek bevat in totaal 22 bijdragen van specialisten, waaronder juristen, antropologen, filosofen, politicologen en journalisten, met inbegrip van de zes sprekers van deze middag.
Vanaf 16.30 is er gelegenheid om met elkaar en met de auteurs na te praten. Tevens is er een stand met informatie voor docenten en voor studenten want het boek biedt ideaal studiemateriaal. Volgend studiejaar is er dan ook een nieuw open UvA college over The Wire met een eigen website www.amsterdamonthewire.com

Het boek is te koop voor € 38.50

Datum vrijdag 3 juni 2016
Locatie Universiteit van Amsterdam,
Arenazaal C.1.04  (Nieuwbouw Roeterseiland)

Adres Amsterdam, Nieuwe Achtergracht 166

U bent van harte welkom vanaf 13.30 - inloop

Deelname is gratis!

Maar inschrijven per persoon is wel verplicht via: Deze LINK 

De website van de Uva : https://www.amsterdamonthewire.nl

Folia : The Wire: TV drama als lesmateriaal (inclusief filmbeelden)

https://www.folia.nl/opinie/66178/the-wire-tv-drama-als-lesmateriaal

Website : Universiteit van Amsterdam | Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS)

https://www.uva.nl/nieuws-agenda/nieuws/uva-nieuws/content/persberichten/2014/03/wetenschappers-ontwarren-the-wire.html

 

Reacties


Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht