home > blog > inzicht in uw toekomstige bedreigingen? schrijf u nu in voor het post-hbo diploma security intelligence

Inzicht in uw toekomstige bedreigingen? Schrijf u nu in voor het post-hbo Diploma Security Intelligence

Op 21 juni jongstlede vond het examen van de post-hbo opleiding Security Intelligence plaats op het kantoor van de IBEX in Nieuwegein. SoSecure feliciteert alle kandidaten met het behalen van het diploma Security Intelligence theorie!

In de opleiding krijgen deelnemers inzicht in diverse analysetechnieken om de toekomstige dreiging voor de eigen organisatie te identificeren. Je leert praktische vaardigheden aan om op systematische wijze de risico's en dreigingen te analyseren en op een transparante wijze te presenteren aan het management. 

Het examen werd afgenomen door het onafhankelijke examenbureau de IBEX, waardoor zij nu het erkende Diploma Security Intelligence ontvangen en de kwaliteitsaanduiding Register Security Intelligence Professional (RSIP) achter hun familienaam mogen plaatsen en worden zij ingeschreven in het nationaal beveiligingsregister van stichting CERPRO. Wie ook de praktijkopdracht maakt en aantoont aan de examencommissie van de IBEX/KIWA, dat zij in staat zijn om de theoretische kennis in de praktijk te brengen, mogen zij de kwaliteitsaanduiding Certified Security Intelligence expert (CSIE) achter hun familienaam plaatsen.

Nieuw in de opleiding

De deelnemers van deze vijfde leergang kregen als eerste groep les van de nieuwe gastdocent in de opleiding; Danny Pronk. Danny Pronk is Senior Research Fellow en hoofd van het Strategic Foresight programma bij het Instituut Clingendael. Zijn onderzoek richt zich op het maken van geopolitieke trendanalyses, toekomstverwachtingen en horizon scanning. In de opleiding geeft hij een college over het ontwikkelen van scenario's en legt hij uit hoe dat in de praktijk wordt gedaan.  

''Het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen 'Clingendael' is een toonaangevende denktank en academie op het gebied van internationale betrekkingen. Danny heeft ruim twintig jaar praktijkervaring als analist en leidinggevende in de wereld van de Nederlandse Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten''.

Schrijf u nu in

Voor de opleiding die start in september zijn nog een paar plekken beschikbaar. Wilt u meer weten? Of wilt u de opleiding volgen? Schrijf u dan hier snel in, of neem dan contact op met info@sosecure.nl.


Reacties


Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht