home > blog > grondlegger predictive profiling bezoekt nederland

Grondlegger Predictive Profiling bezoekt Nederland

Amotz Brandes, managing partner van Chameleon Associates en zijn directeur Europa, Allon Knetemann, kwamen afgelopen week op bezoek bij D&B The Facility Group om te bespreken op welke fronten zij elkaar verder kunnen versterken.

Het in de Verenigde Staten gevestigde Chameleon Associates is bedenker van de beveiligingsmethodiek die bekend staat als Predictive Profiling. Na de terroristische aanslagen op 11 september 2001 en de explosieve toename van terroristische activiteiten wereldwijd, besloot The Chameleon Group haar activiteiten op het gebied van counterterrorisme, consultancy en trainingen uit te breiden. Inmiddels opereert Chameleon Associates wereldwijd en heeft zij een toonaangevende reputatie opgebouwd op het gebied van security consultancy en trainingen. D&B The Facility Group werkt sinds 2014 nauw samen met Chameleon Associates.In het onderstaande filmpje geeft Amotz Brandes een korte toelichting op de methodiek Predictive Profiling en gaat hij in op de verantwoordelijkheden die rusten op de schouders van security professionals vandaag de dag. Ook wordt hem gevraagd naar de combinatie tussen Hospitality en Predictive Profiling.

Er wordt ook gesproken over de actuele jihadistische dreiging. Op dit moment de belangrijkste terroristische dreiging in Europa. Het is evident dat een terroristische aanslag ook in Nederland tot de mogelijkheden behoort en die realiteit vraagt een nieuwe benadering van veiligheid en beveiliging in Nederland. Al decennia lang is de beveiligingsmarkt met name gericht op de beveiliging van gebouwen en eigendommen. Gaat het mis, hoe vervelend ook, dan is daar altijd nog de verzekering. Het beschermen van mensenlevens vraagt om een andere benadering. Daarbij valt veel te leren van hoe een land als Israël instrumenten en methodes inzet om zich te beschermen tegen terrorisme. En daar zijn zij succesvol in. Zo zijn op Ben Gurion Airport in Tel Aviv sinds 1972 nul aanslagen geslaagd. Dit terwijl dit vliegveld behoort tot de meest gevoelige plaatsen ter wereld en het zich bevindt op een plaats waar aanslagen een tijd lang aan de orde van de dag waren. Israël maakt daarbij gebruik van dreigingsanalyse, en dat is in essentie Predictive Profiling.

Wilt u meer weten over de methodiek predictive profiling, vraag dan het kennisdocument security intelligence aan.

Bron beveiligingsnieuws

27 augustus 2016

Leen van der Plas

Reacties

Beste Hr. van der Plas,Zou u mij het kennisdocument security intelligence door kunnen mailen? Ik zou het goed kunnen gebruiken voor een onderzoek dat ik voltrek over predictive profiling. met vriendelijke groeten,Nelis EerdekensVrije Universiteit Brussel,Faculteit Rechten - Criminologie Dat zou ik graag willen doen, wilt u uw verzoek dan richten aan info@sosecure.nl
door: Nelis Eerdekens, 1486 dagen geledenReageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht