home > blog > predictive profiling assessmenttool voor pro-actief optredende beveiligers

Predictive Profiling assessmenttool voor pro-actief optredende beveiligers

 

Predictive Profiling Assessment

Het probleem waar wij telkens tegen aanliepen was dat onze relaties graag met proactieve mensen wilden werken, maar dat de traditionele en reactieve opgeleide beveiligers de proactieve beveiligingsmethodiek om diverse redenen niet naar wens konden uitvoeren.

De proactieve beveiligingsmethodiek predictive profiling gaat in onze visie uit van de zelfdenkende mens die zich prettig voelt om zelf verantwoordelijk te zijn en zelf de beslissingen te kunnen maken en aanvullend is op de reactieve beveiligingsmaatregelen. Om deze mensen te kunnen werven en selecteren en vooraf inzicht te krijgen of de persoon daadwerkelijk proactief kan werken zochten wij naar een onafhankelijk assessmenttool. 

Helaas was er nog geen onafhankelijk onderzoek gedaan naar de competenties van een (proactieve) beveiliger en er bestond geen assessmenttool predictive profiling. In samenwerking met onze relaties onderzochten wij de mogelijkheden om een uniek en vooral onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar de competenties van de proactieve beveiliger.

TNO bood ons de mogelijkheid om onze vragen over welke competenties je moet beschikken om proactief te kunnen werken te beantwoorden, zoals bijvoorbeeld:

  • Kunnen vrouwen beter dan mannen afwijkend gedrag herkennen
  • heeft intelligentie invloed op de kwaliteit van het herkennen van afwijkend gedrag

Na een intensief onderzoekstraject door TNO werden wij werkelijk verrast met de uitkomsten van het onderzoek. Juist door deze verrassende uitkomsten zijn wij nu in de unieke mogelijkheid gekomen om de juiste mensen te selecteren. Er zijn nu al tientallen profiling assessments gemaakt voor diverse organisatie en wat blijkt ; het werkt! 

Het werkt niet alleen in het proactief werken maar juist in de opleiding predictive profiling kunnen wij nu competentie gericht trainen en opleiden. Deze toevoeging geef een unieke professionalisering van onze opleidingen Predictive Profiling.

Dat is voor ons belangrijk maar vooral ook voor de mensen zelf. Zij gaan namelijk werk doen dat zij ook echt aankunnen en hierdoor ontstaat een bijzonder positieve arbeidsmotivatie en dynamiek bij de mensen zelf en in de organisatie. Mede door deze revolutionaire assessmenttool kunnen wij een kwaliteitsimpuls geven aan het proactief beveiligen.

Wilt u meer weten over deze proactieve assessmenttool laat het gerust weten.

Hieronder de tekst van TNO

Musea kunnen beter niet wachten tot vandalen hun kunstwerken beschadigen of tot die worden gestolen. Twee wereldberoemde Nederlandse musea kiezen daarom voor pro-actieve beveiliging, maar daarvoor moeten hun beveiligers wel over extra competenties beschikken. TNO onderzocht welke dat zijn en verwerkte die kennis samen met het bedrijf SoSecure in een Profiling Assessmenttool voor de werving van museumbeveiligers.

Deze proactieve aanpak is ook bruikbaar is in andere sectoren. Aan de basis van de profiling assessmenttool ligt TNO-kennis van gedragsherkenning, met name van het detecteren van mensen die op de een of andere manier kwaad in de zin hebben. De beveiligingsafdelingen van het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum onderkenden de mogelijkheden van gedragsherkenning voor hun eigen organisaties en zochten contact met TNO.

                                         

Ondertekening contract profiling assessment

Links boven: Dick Drent (voormalig directeur veiligheid Van Gogh Museum)
Links beneden: Leen van der Plas (directeur SoSecure & Kenniscentrum Security Intelligence)
Rechts boven: Maaike Lousberg (TNO)
Rechts onder: Henk Geveke (directeur TNO)

Adequaat reageren

Het vroegtijdig aan hun gedrag herkennen van mensen , past in het beleid van de beide musea die streven naar een meer pro-actieve, maar ook service gerichte aanpak van hun beveiliging. De TNO-kennis op dat gebied bleek goed toepasbaar, maar de musea wilden ook meer weten over de competenties waarover beveiligers moeten beschikken als ze voorspellende gedragsherkenning willen toepassen en over de werving en selectie van die beveiligers. Daarnaast zochten de musea informatie over de manieren waarop beveiligers kunnen reageren op een potentiƫle dreiging zonder daarbij de service doelstellingen van de locaties te vergeten en over de competenties die vereist zijn om dat snel en adequaat te doen.

Uit nader onderzoek van TNO, samen met het bedrijf SoSecure en de beide musea, bleek dat de museumbeveiligers die over de juiste competenties beschikken en daarnaast teamspelers zijn, het meest geschikt zijn om pro-actief op te treden bij afwijkend gedrag.

Een ander resultaat van het onderzoek, dat werd uitgevoerd met financiƫle steun uit het co-financieringsprogramma van TNO, was dat persoonlijkheidskenmerken als extraversie en emotionele stabiliteit van belang zijn.

TNO en SoSecure gebruikten die kennis om 'De Profiling Assessmenttool' te ontwikkelen, die beveiligingsorganisaties helpt bij de werving en selectie van beveiligers met precies de vereiste competenties.

Wilt u meer weten wat het assessment voor uw organisatie en mensen kan betekenen neemt u dan contact met ons op.

Bron : TNO

https://www.tno.nl/nl/over-tno/nieuws/2014/9/assessmenttool-voor-pro-actief-optredende-beveiligers/ 

Reacties

Geachte mevrouw/heer,Vanuit SOBB, het opleidingsfonds voor de particuliere beveiliging, hebben wij veel interesse in meer informatie over het Predictive Profiling assessment. Is het mogelijk om hierover in contact te komen.Met vriendelijke groet,Duco HoepSecretaris SOBBwww.beveiligingsbranche.nl
door: Duco Hoep, 2339 dagen geleden


graag op de hoogte gehouden worden van nieuws
door: Bradley, 1525 dagen geledenReageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht