home > blog > diploma uitreiking predictive profling en beveiliger plus

Diploma uitreiking Predictive Profling en Beveiliger Plus

    

Diploma uitreiking Predictive Profiling & Beveiliger Plus

Op vrijdag 9 februari 2018 organiseerde SoSecure in de Villa Eikenrode te Aerdenhout de feestelijke afsluiting met de diploma uitreiking van de post HBO opleiding Predictive Profiling Theorie, de opleiding Beveiliger Plus en Security Profiler.

De studenten waren afkomstige uit Overheden, bedrijven en organisaties, zoals de Douane Nederland, nationale musea, bancaire sector ING, Ziekenhuizen, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen, Dienst Vervoer en Organisatie, evenementensector Ziggo Dome, Uber, Schiphol Group, De Tweede Kamer, Ministerie van Financiën.  

Deze variëteit van security managers  gaf volop ruimte voor discussie over de implementatie van de methodiek Predictive Profiling binnen verschillende omgevingen.

De twaalfde leergang van de opleiding Predictive Profiling telde ditmaal drie volle groepen met in totaal 35 studenten.


Douane Nederland krijgt nieuwe inzichten.

Een groep studenten bestond volledig uit leidinggevenden van de Douane Nederland. De douanebeambten gaven aan dat het benaderen van hun werk vanuit het perspectief van Predictive Profiling–niet vanuit de reguliere beveiligingsgedachte– bijzondere nieuwe inzichten gaf. 

Het leidde tot mooie discussies, waarin de controle-, en opsporingstaak van de Douane soms juist dichterbij de veiligheidstaak van de Predictive Profiling methodiek (incidenten voorkomen, door proactieve interventie) stond dan vooraf misschien werd gedacht.

Nadat SoSecure deze leidinggevende Douanegroep heeft opgeleid zal hierna de Douanegroep op operationeel niveau de opleiding Beveiliger Plus en Security Profiler gaan volgen. Deze opleiding is gericht op de predictive profiling praktijk, hoe kan ik het afwijkende gedrag vanuit de specifieke situatie van Douane Nederland herkennen en met de resultaten informatie gestuurd beveiligen.
Register opleiding

Iedere student die het theorie examen van de opleiding Predictive Profiling, opleiding Beveiliger Plus en de opleiding Security Profiler heeft behaald mag respectievelijk de kwaliteitsaanduiding Register Predictive Profiling (RPP), Register Security Profiler (RSP) of Security Profiler Expert (SPE) achter zijn of haar familienaam plaatsen.

Je wordt ook ingeschreven in het Nationaal Beveiligingsregister (NBR) van de stichting CERPRO en KIWA.


Stichting CERPRO

De stichting CERPRO (Certificering Proactieve Beveiliging en Predictive Profiling) is in 2017 opgericht vanuit de behoefte van de Nederlandse beveiligingssector om het kaf van 't koren te scheiden op het gebied van proactief beveiligen en Predictive Profiling.


De groep van kandidaten die al in maart 2018 de praktijkopdracht mogen verdedigen voor de onafhankelijke examencommissie Predictive Profiling van IBEX/KIWA, kunnen nadat zij zijn geslaagd, de kwaliteitsaanduiding Certified Profiling Expert (CPE) achter de familienaam plaatsen. Ook zij worden dan opgenomen in het nationaal beveiligingsregister.

Internationale erkenning Predictive Profiling door de KIWA/IBEX en de Stichting CERPRO

In de vele gesprekken die de stichting CERPRO heeft gevoerd met de KIWA werd recentelijk besloten het Diploma Predictive Profiling, Beveiliger Plus en Security Profiler niet alleen in Nederland (sinds 2008) maar nu ook voor de internationale markt te erkennen. 

Hiermee is er een belangrijke stap gezet in de erkenning van de internationale certificering Predictive Profiling.


Het was gezellig om onder het genot van een hapje en een drankje met alle cursisten even bij te kunnen praten.

Namens SoSecure feliciteren wij alle cursisten met het behalen het diploma en wensen wij ze succesvolle toekomst toe.

Een aantal enthousiaste studenten van de opleiding Predictive Profiling heeft zich direct opgegeven voor de vervolg opleiding de post HBO opleiding Security Intelligence. In deze opleiding leer je intelligence analyse technieken toe te passen om in je organisatie informatiegestuurd beveiligen te implementeren.

Datum: 16 februari 2018

Auteur: Leen van der Plas


 Reacties


Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht