home > blog > register opleiding predictive profiling rpp

Register opleiding Predictive Profiling RPP

      

Op vrijdag 18 mei 2018 vond het examen van alweer de 13e leergang van het post HBO diploma Predictive Profiling plaats. SoSecure feliciteert alle kandidaten met het behalen van hun post HBO diploma. Het examen werd afgenomen door het onafhankelijke examenbureau IBEX op de locatie Nieuwegein, Nevelgaarde 50.

Alle kandidaten die zijn geslaagd mogen vanaf nu de titel Register Predictive Profiler (RPP) met trots voeren. Zij worden tevens opgenomen in het Nationaal Beveiligingsregister van de stichting CERPRO. 

Extra praktijktraining Terrorisme op Den Haag Centraal

               

Nieuw in onze post HBO register opleiding Predictive Profiling was de ''Blue Teaming'' praktijktraining specifiek gericht op het uitvoeren van Security Questioning middels de Controlled Cognitive Engagement (CCE) methodiek. 

Exclusief bij SoSecure wordt de beste interventie techniek CCE (Controlled Cognitive Engagement) ingezet. Deze methodiek is vele malen beter dan de security questioning methodiek zoals binnen Predictive Profiling op luchthavens wordt gebruikt.  

LET OP: SoSecure is het enige beveiligingsbedrijf dat de CCE methodiek mag geven.

BLUE TEAMING

Op een hoog risico locatie werden professionals van een anti terrorisme unit als Red Team ingezet om als zodanig de oefening zo realistisch mogelijk te laten verlopen. Zowel het Blue Team als het Red Team hebben een strakke oefening gehad met goede leermomenten. 

De reacties van de deelnemers waren geweldig:

"Met deze ervaring en de evaluatie is dit de opleiding die al mijn verwachtingen te boven gaat"


Interview met Leen van der Plas, directeur SoSecure International

De reden dat wij deze extra dag Blue Teaming hebben toegevoegd aan de opleiding Predictive Profiling was vanuit de positieve ervaringen die wij hebben gekregen toen wij de Hoog Risico Beveiliging van de Koninklijke Marechaussee hebben laten ervaren wat Red Teaming en Blue Teaming voor leereffect Predictive Profiling heeft voor de beveiligers en profilers. Na de evaluatie hebben wij met ons team van SoSecure besloten om deze Blue Teaming dag als extra toe te voegen aan de post HBO opleiding Predictive Profiling. Gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers is er geen twijfel meer dat wij naast de Red Teaming oefening nu ook de Blue Teaming oefening een vast onderdeel laten zijn in onze opleiding Predictive Profiling. SoSecure blijft zijn opleidingen altijd evalueren en staan open voor aanpassingen ten gunste van de opleidingskwaliteit.

LINK naar artikel van de Koninklijke Marechaussee

               


SoSecure is blij met de aanpassingen in de opleiding en zal deze in de toekomst blijven doorvoeren. 

Wilt u meer informatie ontvangen over de Post HBO registeropleiding Predictive Profiling, wilt u een factsheet ontvangen, of wilt u zich inschrijven? Neem dan contact op met info@sosecure.nl. 

Of wilt u meer informatie ontvangen over onze andere opleidingen op het gebied van Red Teaming, Security Intelligence, Radicalisering & Terrorisme, of CCE? Neem dan vooral contact met ons op. Bedrijfsfilm van IBEX : 

Het Instituut voor onafhankelijke examinering van Predictive Profiling en Proactief beveiligen.

                               


Contact:

Mail:          info@sosecure.nl
Tel:            023-711 45 20
Reacties


Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht