home > blog > samira bouchibti wordt gastdocent in de opleiding radicalisering & terrorisme

Samira Bouchibti wordt gastdocent in de opleiding Radicalisering & Terrorisme


Hierbij stellen wij voor; Samira Bouchibti als gastdocent in de post HBO registeropleiding Radicalisering & Terrorisme. Samira was tot 2006 werkzaam als journaliste, programmamaakster, dagvoorzitter, moderator, publiciste en communicatieadviseur. 

Van 2006 tot 2010 was zij lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid en van 2010 tot 2014 raadslid voor de VVD in Amsterdam.

Momenteel werkt zij als senior (strategisch) beleidsadviseur op het gebied van sociale en maatschappelijke vraagstukken. Zij maakt op het gebied van preventie van polarisatie en radicalisering een vertaalslag van beleid naar projecten, plannen en activiteiten voor het onderwijs, de (lokale) overheid, bedrijven en maatschappelijke instellingen.


Handboek voor Docenten en Onderwijsprofessionals: Waarom zijn wij Nederlander?

Haar expertise en kennis is gebundeld in het handboek: â€śWaarom zijn wij Nederlander?'', dat 19 juni 2018 aan Nederland wordt gepresenteerd. Het boek is een handreiking voor docenten en andere professionals op het gebied van preventie van radicalisering en tracht complexe, maatschappelijke thema's en morele dilemma's bespreekbaar te maken. 


Post HBO opleiding Radicalisering & Terrorisme

In de opleiding Radicalisering & Terrorisme zal Samira Bouchibti een gastcollege/masterclass geven over de preventie van radicalisering. Dit is een combinatie van kennis uit het handboek, haar eigen expertiseprogramma's Vrijheid, Identiteit en Polarisatie (VIP) en Handelen In Perspectief (HIP). Het gastcollege/masterclass sluit naadloos aan bij de doelstelling van onze opleiding om wetenschappelijke inzichten te combineren met de ervaringen van de gastdocenten uit de praktijk. 

Wilt u meer weten over de post HBO registeropleiding Radicalisering & Terrorisme? Vraag dan geheel vrijblijvend de factsheet Radicalisering en Terrorisme aan, of schrijf direct in door contact op te nemen met info@SoSecure.nl.

Als u meer wilt weten over proactieve beveiligingsmethodieken: Predictive ProfilingRed Teaming of Security Intelligence? Mail dan naar info@sosecure.nl.
Specificaties opleiding

Start opleiding

September 2018, in overleg met de deelnemers worden de data afgestemd.

Locatie

Aerdenhoutsduinweg 1, Aerdenhout. 

Docenten

  • Mevr. Mr. Drs. Willemijn Aerdts (docent Universiteit Leiden, Institute of Security and Global Affairs (ISGA) Bureau Aerdts. Onderwerp: Terrorisme & Asymmetrische conflicten);
  • Dhr. Mohamed Zoundri (Expertisemureau ZAUN. Onderwerp:  de on- en offline wereld van jihadisme / radicalisering);
  • Dhr. Abdelhak Zoudri (Expertisemureau ZAUN. Onderwerp: radicalisering & het sociaal domein; diversiteit, polarisatie en inclusie);
  • Dhr. Willem Leeuwenkamp (SoSecure International. Onderwerp: Predictive Profiling & (counter-) radicalisering).
  • Mevr. Samira Bouchibti, Senior strategisch beleidsadviseur op het gebied van sociale en maatschappelijke vraagstukken. Onderwerp: preventie van Radicalisering.

Reacties

Geachte heer/mevrouw,onlangs heb ik me aangemeld voor de opleiding radicalisering en terrorisme. Ik heb tot heden niets van u vernomen.Ik wil graag informatie over ontvangen over deze opleiding.Met vriendelijke groet,M. el Bagdadi,Klanmanager, gemeente Rotterdam.
door: El Bagdadi, 1108 dagen geleden


Geachte heer El Bagdadi,Hartelijk dank voor uw reactie, wij hebben dezelfde dag een mail verstuurd naar uw hotmail adres. Mocht dat niet zijn aangekomen belt u mij dan even op, mijn telefoongegevens zijn 023-7114520.Willem Leeuwenkamp
door: Willem Leeuwenkamp, 1107 dagen geledenReageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht