home > blog > red teaming in de zwarte hoed

Red Teaming in de zwarte hoed

KLIK op de foto voor de presentatie over RED TEAMING

Op donderdag 14 juni werden in het NBC congrescentrum in Nieuwegein de 16e editie van de Black Hat Sessions gehouden door Secura B.V. (voormalig bekend als Madison Ghurka). SoSecure was uitgenodigd om een bijdrage te leveren in de vorm van een lezing over onze ervaring en kennis over Red Teaming. Het was een waardevolle uitdaging om een zaal vol hackers toe te spreken over de toepassing van Red Teaming buiten de 'cyberspace'. Lees verder voor een verslag van de dag, een sfeerimpressie en de video van onze bijdrage. 

300 deelnemers (o.a. managers, CEO's, CISO's, technische security experts en ethical hackers) kwamen op 14 juni 2018 samen in Nieuwegein voor een dag vol kennis(deling) op de 16e editie van de Black Hat Sessions. Het thema van de dag was: 'Take control of your digital security (before somebody else does!)'. Het thema werd onderschreven door een 'Capture the Flag' hacking wedstrijd die op de achtergrond werd gehouden tussen groepen studenten van verschillende Universiteiten en Hogescholen.

Er was een imposante lijst sprekers aanwezig met afgevaardigden van het Nationaal Cyber Security Centrum, Secura, ABN Amro, De Nederlandsche Bank, de Radboud Universiteit, Universiteit Twente, Aperture Labs en Security Matters. De sprekers tackelden een brede waaier van onderwerpen in sessies in twee losse tracks: één voor managers en één voor techneuten. Er werden gedurende de dag onderwerpen behandeld als de nieuwe security uitdagingen van Internet of Things, Privacy en de GDPR, de toekomst van cyber security in Nederland, Security Certificeringen en Red Teaming.


Namens SoSecure verzorgde Neal Conijn, Senior Consultant, een bijdrage over Red Teaming aan een volle zaal. In korte tijd zette hij uiteen wat technische security experts en white hat hackers kunnen leren van de praktische en wetenschappelijke lessen over Red Teaming buiten de cyberspace. Voor een zaal die al veel basiskennis bezat over Red Teaming was het mogelijk om zeer snel te spreken over zaken als het verkleinen van Bèta kans fouten door het invullen van unkown-unknowns door het voeren van theoretische en praktische experimenten naar het onbekende.

Een korte masterclass over Red Teaming in de visie van SoSecure vormde een mooie aanvulling op de voordracht van Roy Duisters van Secura die alles relateerde aan de technische mogelijkheden in het uitvoeren van hacks in de context van Red Teaming. Voor de zaal werd zelfs real-time een hack uitgevoerd op de demo-laptop van moderator Christ van 't Hof.SoSecure wil Secura bedanken voor de eer om te mogen spreken op dit prestigieuze event, en de uitstekende organisatie van het seminar. 

De Red Teaming opleiding

Om een analyse te maken van de rest dreiging voor uw organisatie heeft SoSecure een unieke Post HBO opleiding samengesteld. Wil u daar meer over weten mail naar Info@sosecure.nl of KLIK HIER.

Heeft u interesse in Red Teaming, security intelligence analyses, de Post HBO opleiding Red Teaming of de andere innovatieve, proactieve beveiligingsproducten van SoSecure? Vraag dan naar onze factsheets van onze dienstverlening.

Neem contact met ons op via info@sosecure.nl of bel naar 023-7114520


Auteur L. van der Plas

7-7-2018

Reacties


Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht