home > blog > eerste security intelligence summer school van start!

Eerste Security Intelligence Summer School van start!

          

Nederland's eerste Security Intelligence Summer School gaat volgende week van start. Een groep meerderejaars Hbo Security Management studenten van Saxion Hogeschool Apeldoorn gaan van 28-08-2017 tot 01-09-2017 intensieve week vol ontwikkeling tegemoet. De Security Intelligence Summer School is een intensieve registeropleiding van een week op Hbo+ niveau. De versnelde opleiding is inhoudelijk gelijk aan de theorie van de reguliere Security Intelligence opleiding van SoSecure.

Deze opleiding heeft dezelfde methodologische basis als het vak Qualitative Analysis Techniques van de minor Inlichtingenstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Academici en practitioners analyseren daarmee volgens dezelfde methodologische uitgangspunten. De intensieve, 5-daagse versie van de opleiding is specifiek ontwikkeld voor de Security Intelligence Summer School.

De Security Intelligence Summer School biedt in een intensieve week zowel de theorie die nodig is om Security Intelligence analyses uit te voeren, er worden ook handvatten uitgereikt voor het uitvoeren van een daadwerkelijk intelligence onderzoek. Zo bestaat er naast de unieke aandacht voor methoden en technieken van inlichtingen onderzoek ook aandacht voor het opstellen van een business-relevant adviesrapport. De studenten leren dus een transparant en onderbouwd beleidsadvies uit te brengen over, veelal onzekere, toekomstscenario's. Een kostbare skillset voor aanstaande debutanten op de moderne security arbeidsmarkt!

De Summer School wordt afgesloten met het reguliere Security Intelligence examen, afgenomen door onafhankelijk exameninstituut IBEX. De studenten die slagen behalen daarmee de titel Register Security Intelligence Professional en kunnen de letters RSIP achter hun familienaam plaatsen.

Bent u benieuwd naar onze motivatie tot het organiseren van de Summer School, het curriculum, of de docenten? Op de website van de Security Intelligence Summer School leest u het hele verhaal.

Reacties


Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Nieuwsbrief?
Bericht