Onderbouwd in plaats van onderbuik: onze opleiding inlichtingen en veiligheid

De onrust groeit, maar hoe bereidt u zich daarop voor?
Wat doet u als een verwarde man voor de derde keer rond het gemeentehuis loopt?
Of als een groep jongeren video’s maakt van een gebouw op een industrieterrein?

Soms is het toeval, terwijl het in andere gevallen een signaal is.
Die vraagstukken, daar houden we ons mee bezig tijdens de opleiding inlichtingen en veiligheid.

We leiden specialisten op die meer willen zijn dan een reactieve beveiliger. Omdat ze een voorspellende schakel willen zijn, in veiligheid en weerbaarheid. Door risico’s vroegtijdig te signaleren, gedrag te duiden en informatie om te zetten in doordacht handelen.

 

Van straatverkenning tot cyberdreiging

De afgelopen jaren nemen verschillende vormen van dreiging toe. Dat geldt aan de ene kant voor activisme, sabotage en bijvoorbeeld spionage, zo blijkt uit een NCTV-rapportage. Ook de sociale onrust neemt toe, bijvoorbeeld in de publieke ruimte. Vooral stations, overheidsgebouwen en zorginstellingen hebben daar steeds vaker mee te maken.

Aan de andere kant zijn het cyberaanvallen en datalekken die vragen om extra aandacht. Terwijl die vaak beginnen met fysieke toegang of een menselijke zwakte. Hoe kunnen lokale overheden meer informatiegestuurd werken? En toezicht inzetten?

Het zijn complexe vraagstukken, die vragen om professionals die daarvoor de theorie kennen én over de vaardigheden beschikken. Dat is wat we daarom combineren binnen onze opleiding inlichtingen en veiligheid. 

 

Wat leert u tijdens de opleiding?

Onze security intelligence opleiding combineert observeren, analyseren en communiceren.
Dat zijn de drie elementen die ervoor zorgen dat u weet wat er gebeurt, begrijpt waarom het gebeurt én wat u daarmee moet.

Specifiek besteden we aandacht aan bijvoorbeeld:

  • Signaleren van afwijkend gedrag en verkennend handelen
  • Grondbeginselen van inlichtingenwerk (informatiecyclus, HUMINT, OSINT)
  • Werken met dreigingsindicatoren en risicoanalysemodellen
  • Herkennen van radicalisering, extremisme en (cyber)spionage
  • Toepassen van gedragsherkenning in publieke ruimte of bedrijfsomgeving
  • Adviseren op basis van bevindingen (schriftelijk en mondeling)

De opleiding is bedoeld voor een brede groep aan kandidaten, omdat we relevant zijn voor allerlei sectoren. Dat geldt bijvoorbeeld voor teamleiders en de centrale regie binnen beveiliging. Net als voor toezichthouders en beleidsmedewerkers, bij gemeenten en de overheid.

Ook trainen we kandidaten zoals facilitair leidinggevenden uit de zorg en stationsbeveiliging of surveillanten in de publieke ruimte of het OV. Of denk aan herintreders en aspirant-analisten bij Defensie en bij de politie. 

 

FAQ: veelgestelde vragen over onze opleiding inlichtingen en veiligheid

  • Moet ik al in de beveiliging werken voor deze opleiding?
    Nee, dat is niet nodig. Het is in plaats daarvan belangrijker dat u interesse heeft in veiligheid, informatie en gedragsanalyse. Basiskennis is mooi meegenomen, maar geen vereiste om de training te volgen. 
  • Is het zwaar theoretisch?
    Nee, we behandelen de belangrijke theorie en combineren dat met oefeningen in de praktijk. U leert door te doen, omdat analyseren en reflecteren belangrijke vaardigheden zijn binnen dit vakgebied. 
  • Kan ik doorleren na deze opleiding inlichtingen en veiligheid?
    Ja, het is goed mogelijk om door te stromen naar opleidingen voor intelligente-specialisaties, criminologie, integriteitsadvies of bijvoorbeeld security management. 

 

Stel ons uw vragen
Of bel ons op telefoonnummer 030 410 03 01. 

Scroll naar boven