Opleiding | Op aanvraag

Observatie

Omschrijving
Programma
Specificaties
Docenten

OMSCHRIJVING

Wij hebben de observatie opleiding verdeeld in een aantal niveau's die verschillen in tijdsduur en lesonderwerpen. Zo is er een observatie opleiding light waar het accent ligt op het onopvallend aanwezig zijn, de observatietaal en de voetobservatie tot en met een tien weekse observatie opleiding waar je direct mee kunnen werken in een observatieteam. 

Wij gaan graag met u in gesprek om de opleiding voor u of uw organisatie op maat samen te stellen.

De opleiding observatie heeft een lesprogramma waarin de basis gelegd wordt voor het zelfstandig en in teamverband kunnen uitvoeren van observatie werkzaamheden.

Observatie werkzaamheden leert u het best als u de procedures en theorie begrijpt en dan direct toepasbaar maakt in de praktijk. Vanuit een realistisch scenario zelf gaan ervaren en direct evalueren op de plek waar de observatie heeft plaatsgevonden geeft een optimaal leereffect en wordt al zeer prettig ervaren in de observatie opleiding.

Wij zorgen ervoor dat elke cursist in de observatie opleiding de juist aandacht krijgt in om zo het maximale leereffect te organiseren.

Uw kennis en vaardigheden groeien in de observatie opleiding en u kunt dan steeds meer uw geleerde vaardigheden vertalen naar een tactische en onopvallende inzet. Vanuit het technisch controleren en beheersen van procedures ontwikkelen wij al snel in de observatieopleiding naar het taktisch verantwoord observeren en het onopvallend verzamelen van opsporingsinformatie.

Door de opleiding heen werken wij met realistische scenario's afgestemd op uw organisatie. In de eindoefening gaat u werken in een setting van een observatieteam en gaat u de doelstelling voor uw opdrachtgeven behalen. Hetgeen u heeft geleerd in de observatieopleiding komt nu te samen en gaat u inzetten om als team de juiste informatie te verzamelen.

Elke dag worden de vorderingen en de ervaringen met elkaar geevalueerd. Juist in deze evaluatie zit een groot leereffect om reden wij vinden dat u niet alleen kunt leren van de ervaring maar juist door de ervaring te evalueren en de uitkomsten mee te nemen in uw volgende observatie actie. Zo wordt u als observant elke keer beter.

De observatietaal is specifiek en staat tijdens de opleiding observatie centraal. Doordat u dezelfde taal spreekt als het observatieteam kunt u de observatieactie overdragen aan een observatieteam van een opsporingsdienst. 

Elke inlichtingendienst of opsporingsdienst heeft zijn eigen specifieke doelgroep en wensen voor een observatie opleiding. Wij gaan daarom eerst met u in gesprek om de observatie opleiding voor u op maat samen te stellen.

Opleiding observatie informatie

Observeren is een specialistische vak en dat wilt u leren van specialisten.

Wilt u een vrijblijvend gesprek, vul dan onderstaand formulier in.

Wij maken dan snel een afspraak om persoonlijk kennis te maken en te luisteren naar uw wensen.

Observatie opleiding fotograaf

Opleiding Observatie informatie

PROGRAMMA

De observatie opleiding is vooral praktisch van aard en gericht op het zelfstandig of in een observatieteam kunnen functioneren. Het non politioneel gedrag (NPG) is daarom een belangrijk element van de observatie opleiding.

Lesonderwerpen zijn:

Voorverkenning t.b.v. observatie actie: Een geslaagde observatie actie vangt aan bij een gedegen en goede voorbereiding en voorverkenning. 

Alter Ego : U zult een goed verhaal paraat moeten hebben over uw tweede persoon. Bent u geloofwaardig als u wordt aangesproken? WHoe maak je een alter ego of cover story

Situations Concerning Adaptive Behaviour (SCAB): Hier leert u zich een lange tijd onopvallend op te houden in een omgeving waar u de observatie moet uitvoeren. 

Horeca Observatie: Om ook in de horeca, coffeeshop, illegaal gokhuis onopvallend informatie te halen is specifiek kennis nodig. U leert nin de observatie opleiding welke gedrag niet opvalt en hoe u in dit soor gelegenheden lang aanwezig te zijn.

Observatie in het openbaar vervoer: U leert het subject te observeren en te volgen als deze zich verplaatst in het openbaar vervoer, zoals tram, bus, trein of metro. 

Voetobservatie: Ook wel genoemd "op de voetjes", hierin leert u volgens een beproefd systeem het subject te volgen en uw waarnemingen en observatie uit te voeren.

Observeren leert u van ervaren observatie rechercheurs

Wilt u met ons in gesprek gaan om te onderzoeken of uw wensen aansluiten op de opleiding.

Bel dan gerust even op of vul het formulier in, dan bellen wij u direct terug.

Observatie opleiding

Opleiding Observatie informatie

De observatie opleiding begint vanaf 5 dagen en kan geheel op maat voor u samengesteld worden.

Observatie in de avond en het donker heeft een andere dimensie vandaar dat wij observatie oefening ook in de avond kunnen aanbieden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u of uw organisatie? Dan kunt u contact met ons opnemen via info@sosecure.nl. Graag beantwoorden we uw vragen en bespreken we met u uw wensen en trainingsbehoefte.

Observeren leert u van ervaren observatie rechercheurs

Observeren is een specialistische vak en dat wilt u leren van specialisten.

Wilt u een vrijblijvend gesprek, vul dan onderstaand formulier in.

Wij maken dan snel een afspraak om persoonlijk kennis te maken en te luisteren naar uw wensen.

Opleiding Observatie informatie

DOCENTEN

De docenten hebben ruime ervaring met het werken en leidinggeven aan observatieteams. Zij hebben meegewerkt om de Opleiding Observatierechercheur (OOR) bij de Politie samen te stellen, deze opleiding heeft u nodig om in een observatieteam te werken.

Een van de docenten van SoSecure heeft de training Non Politioneel Gedrag (NPG) voor de Politie Amsterdam ontwikkeld. Door het grote succes van deze training heeft de politieacademie deze training overgenomen in hun opleidingsprogramma. Deze Non Politioneel Gedrag (NPG) training is het samenkomen van technieken en tactieken vanuit infiltratie en observatie. Deze expertise is een absolute meerwaarde om aan de cursisten in de observatieopleiding mee te geven.

Scroll naar boven