Opleiding

Predictive Profiling praktijk

Omschrijving
Programma
Specificaties
Docenten

OMSCHRIJVING

De visie op proactieve veiligheid heeft haar intrede gedaan, hierdoor is Predictive Profiling geaccepteerd in Nederland als dé proactieve beveiligingsmethodiek. Om Predictive Profiling ook in uw organisatie te implementeren, zijn een aantal onderdelen van belang zoals het maken van een Standaard Operationele Procedure (SOP), Aanvallers Methode van operandi (AMO) en waarschuwingsindicatoren.

In de post-hbo registeropleiding Predictive Profiling praktijk leert u de methodiek op de juiste manier te implementeren in uw organisatie. SoSecure helpt en ondersteunt u bij de operationele implementatie van de methodiek in uw organisatie en evalueert de uitkomsten zodat de methodiek aansluit op uw organisatie. 

Er zijn al tientallen studenten door ons opgeleid voor deze registeropleiding; post-hbo Diploma Predictive Profiling. Tijdens de post-hbo registeropleiding Predictive Profiling theorie, kunt u direct het praktijkdeel volgen. Door deze twee opleidingen te combineren bereikt u het beste resultaat. 

DOELEN / RESULTATEN

Het doel van de post-hbo registeropleiding Predictive Profiling praktijk is om de proactieve beveiligingsmethodiek Predictive Profiling procesmatig en operationeel te borgen in de organisatie. Tijdens de uitwerking van de praktijkopdracht leert u uw opgedane theoretische kennis toe te passen ten behoeve van het ontwikkelen en implementeren van een Standaard Operationele Procedure voor uw organisatie. 

Hiervoor maakt u de Standaard Operationele Procedure en spreken we met u de Red Teaming Cyclus af zodat de methodiek blijvend geborgd is in uw organisatie. 

EXAMEN

Nadat u het Diploma Predictive Profing theorie heeft behaald kunt u ook opgaan voor het examen en het Diploma Predictive Profiling praktijk te behalen.

Als u het examen met een voldoende heeft afgesloten en het diploma Predictive Profiling Praktijk heeft behaald, kunt u zich in het Nationaal Beveiligingsregister inschrijven.

U kunt de letters CPE (Certified Profiling Expert) achter uw familienaam plaatsen.

VOOR WIE

 • Functionarissen binnen de politie en Koninklijke Marechaussee
 • Inlichtingen - en veiligheidsdiensten
 • Bijzondere opsporingsdiensten
 • Security Managers die verantwoordelijk zijn voor het integrale beveiligingsproces
 • Human Resource managers
 • Medewerkers vanuit de beveiligingsbranche
 • Adviseurs vanuit de overheid
 • Adviseurs op beveiligingsgebied voor overheid en het bedrijfsleven
 • Leidinggevenden van particuliere beveiligingsbedrijven
 • Managers die met geweld tegen medewerkers te maken hebben
 • Bedrijfsrechercheurs
 • Maar ook beveiligers met ambitie in een leidinggevende functie

Inschrijven

De eerstvolgende opleiding begint op 29 september 2023.

Wilt u zich inschrijven voor deze opleiding? Klik dan op de knop hieronder om u in te schrijven.

Inschrijven

PROGRAMMA

Tijdens de post-hbo opleiding Predictive Profiling praktijk leert u de theorie daadwerkelijk te implemeneren in de organisatie. U schrijft een Standaard Operationele Procedure (SOP) waarmee u de theorie in de operatie implementeert.

U stelt in overleg met de directie u de security doelstellingen vast, bepaalt de dadersgroepen, doet onderzoek naar de modi operandi van criminaliteitsvormen en vertaald deze naar waarneembare indicatoren.

U schrijft daarnaast een rapportage/ beleidssdocument voor uw directie die u later verdedigt ten overstaan van een examencommissie. Met het beleidsdocument motiveert u door gebruik te maken van transparante analyse technieken waarom Predictive Profiling voor uw organisatie de beste oplossing is.

Uiteraard wordt u persoonlijk begeleidt tijdens het schrijven van de praktijkopdracht en ontvangt u van ons het handboek Predictive Profiling. In het handboek Predictive Profiling staat stap voor stap omschreven hoe u de praktijkopdracht kunt maken.

KOSTEN

Inclusief; lunch, koffie en thee, fruit, koek en snoepgoed, studiematerialen en -map.

Opleidingskosten post-hbo Predictive Profiling praktijk zijn € 1.995,- exclusief btw.

Examenkosten Instituut voor Beroepsexamens:

Opleiding post-hbo Predictive Profiling praktijk € 495,-

Onze opleidingen zijn voor particulieren en voor overheidsmedewerkers vrijgesteld van btw doordat SoSecure staat ingeschreven in het CRKBO-register.

Wilt u de betaling spreiden of alleen de Leergang Predictive Profiling theorie volgen om het Diploma Predictive Profiling te behalen zonder deelname aan de praktijkopdracht, neem dan contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.

CURSUSDUUR EN -TIJDEN

De post-hbo registeropleiding Predictive Profiling Praktijk bestaat uit acht lesdagen en wordt gehouden op de locatie De Meern (Utrecht), Rijnzathe 8. De cursustijden zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Onze locatie in De Meern (Utrecht) beschikt over een groot parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren. Komt u met het openbaar vervoer, klik dan hier voor de routebeschrijving.

De eerstvolgende post-hbo registeropleiding start in oktober 2022.

Er is een mogelijkheid om niet bezochte colleges in overleg in te halen.

De volgende lessen van de opleiding Predictive Profiling vinden plaats op de onderstaande data: 

 1. 29 september 2023
 2. 6 oktober 2023
 3. 13 oktober 2023
 4. 27 oktober 2023
 5. 10 november 2023
 6. 17 november 2023
 7. 1 december 2023
 8. 8 december 2023 (inhaal college)
 9. 15 december 2023 (examen) 

DOCENTEN

 • J. (Justin) Piersma MSc, Security Questioning, voormalig I-Sec Schiphol, Controlled Cognitive Engagement Trainer
 • M. (Mohamed) Zoundri.
 • W. (Wil) Houtzager, Human Resource, Next HRM
 • W.F. (Willem) Leeuwenkamp MSc, SoSecure & Kenniscentrum Security Intelligence
 • L. (Leen) van der Plas RSE, directeur SoSecure
 • Dr. B. (Bennett) Kleinberg, leugendetectie, assistant professor in Data Science op University College London in het Department of Security and Crime Science and het Dawes Centre for Future Crime.
 • Dr. G.G. (Giliam) de Valk, Universitair docent te Leiden
 • Drs. J. (Jessica) Verhagen, Psycholoog, Profiler en Criminoloog

 

Scroll naar boven