Anti Money Laundering

Opleiding | 8 dagen

Anti Money Laundering

Omschrijving
Inhoud
Doelen / Resultaten
Voor wie
Kosten
Docenten

Wat is Anti Money Laundering?

Met de term Anti Money Laundering staat voor het geheel van activiteiten om witwassen tegen te gaan. De gevolgen van Financieel Economische Criminaliteit (FEC) hebben een diepe impact op onze samenleving.

Wij bieden u deze register opleiding Anti-Money Laundering en Countering the Financing of Terrorism (AML/CFT) / witwassen en terrorismefinanciering aan om in een vroegtijdig stadium te kunnen anticiperen op Money Laundering en andere criminaliteitsvormen. Het onderwijs van de opleiding Anti Money Laundering wordt gegeven vanuit de focus; theorie in combinatie met het toepassen van vaardigheden in de praktijk op uw eigen werkplek.

We zijn ervan overtuigd dat deze praktische toepasbaarheid in de opleiding Anti Money Laundering zich onderscheidt ten opzichte van reeds bestaande opleidingen.

Deze opleiding Anti Money Laundering is een onderdeel van de Leergang Financial Crime Specialist en is tot stand gekomen in samenwerking met Lakatos Corporate Integrity.

Kunnen we Anti Money Laundering voorkomen?

Naar onze mening niet, maar niets doen is geen optie.

Er zijn honderden manieren hoe je illegaal vermogen kunt witwassen en kunt inzetten voor criminele doeleinden. De opleiding Anti Money Laundering richt zich op het analyseren en herkennen van deze werkwijzen om vervolgens de Financieel Economische Criminaliteit te kunnen bestrijden.

Beter gezegd: je kunt pas anticiperen op Money Laundering / witwassen als je kennis hebt over de werkwijze van onze tegenstanders hoe zij hun illegaal verkregen vermogen proberen wit te wassen. Maar misschien wel het belangrijkste hoe je op deze praktijken kunt anticiperen. We verdiepen ons daarom in de Modus Operandi en Financiële Waarschuwingsindicatoren van witwassen / Money Laundering.

Wilt u meer lezen over de opleiding Anti Money Laundering klik dan hier.

Klassikaal onderwijs Anti Money Laundering

Wij kiezen voor klassikaal onderwijs omdat onze focus in de opleiding Anti Money Laundering gericht is op de praktische toepasbaarheid en vaardigheden. Hierdoor wordt u in staat gesteld het geleerde direct in uw eigen werkomgeving toe te passen.

Het trainen van vaardigheden gaat nu eenmaal beter in een klassikale setting. U gaat namelijk met elkaar en de docenten in gesprek over echte casuïstiek, zodat er een hoog leerrendement ontstaat.

Niemand leert van zijn ervaring, tenzij u de ervaringen met elkaar evalueert en met de uitkomsten uw volgende ervaring beter maakt.

U leert in de lessen samen met de andere organisaties en deelnemers hoe zij Anti Money Laundering maatregelen toepassen.

U vergroot uw netwerk en daarbij is het klassikale onderwijs ook gewoon leuker dan online.

 Anti Witwas Wetgeving en theorie

De opleiding Anti Money Laundering (AML) zal medio 2024 geaccrediteerd zijn door DSI. DSI heeft exameneisen opgesteld die gekoppeld zijn aan diverse anti witwas wet- en regelgeving (Wwft), Customer Due Diligence, het Clientenonderzoek (KYC), Sanctiewetgeving, Bestrijding van Terrorismefinanciering, etc. De opleiding biedt u de actuele toepassing van de Wwft, het klantenonderzoek (KYC en CDD) en transactiemonitoring.

Leergang Financial Crime Specialist

Naast de opleiding Anti Money Laundering heeft het College van Deskundigen en de Raad van Advies een opleidingsvisie op Financial Crime & Intelligence ontwikkeld.

Wij werken vanuit wetenschappelijke onderzoek in combinatie met de praktische toepasbaarheid. De docenten zijn allen financial crime experts en practitioners. In de leergang onderdelen combineren zij theoretische kaders met de ervaring uit de praktijk. De focus ligt op toepasbaarheid en bruikbaarheid in de eigen werkomgeving.

Hiervoor is de leergang Financial Crime Specialist ontwikkeld die is opgebouwd uit de opleidingen:

  1. Anti Money Laundering  / Countering the Financing of Terrorism (AML/CFT)
  2. Financial Crime & Fraude
  3. Financial Intelligence

Wilt u informatie over één van de opleidingen ontvangen of liever een persoonlijk gesprek, neemt u dan contact met ons op via het aanmeldingsformulier hiernaast.

U ontvangt dan direct de informatie over de opleiding Anti Money Laundering en de Leergang Financial Crime Specialist.

Informatie aanvragen

Wilt u meer weten over de opleiding Anti Money Laundering?

Vraag hier uw informatie of brochure aan.

Witwassen Anti money Laundering

Verzenden

Wat gaat u leren en toepassen in de opleiding Anti Money Laundering?

Hieronder staan de leerdoelen, die ook op deze pagina verder staan uitgewerkt.

  • Wat is witwassen en waarom bestrijden we het?
  • Methoden witwassen
  • Borging AML in de interne organisatie
  • Transactiemonitoring
  • Wet- en regelgeving
  • Het klantonderzoek
  • Toezichthouders en andere stakeholders
  • Vaardigheden

Wat is witwassen en waarom bestrijden we het?

U gaat in de opleiding begrijpen wat de begrippen financieel-economische criminaliteit , witwassen, terrorisme financiering en de rol van de poortwachters is bij het tegengaan van witwassen.

U krijgt inzicht waarom de maatschappij het zo belangrijk vindt om witwassen te bestrijden.Wij gaan u laten ervaren wat de economische en sociale consequenties van witwassen en terrorisme financiering zijn. 

De wet- en regelgeving van de Wwft, de Sanctiewetgeving en terrorisme financiering komen aan de orde.

Methoden witwassen

U gaat de fasen van het witwasproces praktisch toepassen. U gaat de gangbare methodes van Anti Money Laundering in de diverse sectoren en de partijen die betrokken zijn bij witwassen leren herkennen.

U gaat de Financial Crime Waarschuwingsindicatoren herkennen waar u op moet reageren, de zogenaamde Red Flags.

U krijgt inzicht in welke Anti Money Laundering methodes er zijn om witwassen te detecteren en te bestrijden.

Borging AML in de interne organisatie

U weet uit welke elementen een AML Risk Assessment (of SIRA) bestaat en hoe u een SIRA kunt maken om toe te passen t.b.v. de eigen organisatie.

U gaat praktisch aan de slag om de rapportage aan uw directie te presenteren. Ook kunt u de verschillende taken en verantwoordelijkheden binnen de eigen organisatie, zoals (management, compliance en risicomanagement) ten aanzien van het voorkomen van witwassen benoemen. Omdat het voorkomen van witwassen (en Financieel Economische Criminaliteit in het algemeen) het door wet- en regelgeving gestuurd managen van risico’s betreft, wordt in de opleiding ruimschoots aandacht geschonken aan de grondbeginselen van (Compliance) Risicomanagement.

In de opleiding Financial Intelligence gaan wij verder met SIRA en leren wij u vanuit gegevens en informatie deze kwalitatief op te waarderen naar intelligence.

Transactiemonitoring

U leert welke eisen aan financiële ondernemingen worden gesteld op het gebied van transactiemonitoring. U kunt alerts, ongebruikelijke transacties en de reikwijdte van de geheimhoudingsplicht herkennen, omschrijven en zelf beoordelen.

De toepassing van Artificial Intelligence (AI) ontwikkelt zich snel en mag daarom in deze opleiding niet ontbreken. U kunt na de opleiding uitleggen op welke wijze AI en digitale hulpmiddelen ingezet kunnen worden bij het anticiperen en voorkomen van witwassen.

Wet- en regelgeving

De register opleiding Anti Money Laundering is gekoppeld aan de exameneisen van DSI. Hieronder een opsomming van de exameneisen op het gebied van wet-en regelgeving van de Opleiding Anti Money Laundering (AML).

1. De kandidaat kan beschrijven welke eisen vanuit Europese en Nederlandse wet- en regelgeving en jurisprudentie worden gesteld aan het bestrijden van witwassen (o.a. Wwft en AML Directive);

2. De kandidaat kan de eisen benoemen die volgen uit aanbevelingen, publicaties of leidraden van internationale organisaties (bijvoorbeeld Financial Action Task Force (FATF) en toezichthouders;

3. De kandidaat kan de risicogebaseerde benadering die aan de standaarden en regelgeving ten grondslag ligt, beschrijven;

4. De kandidaat kan beschrijven welke wettelijke eisen vanuit Europese en Nederlandse sanctieregelgeving worden gesteld aan financiële ondernemingen;

5. De kandidaat kan beschrijven welk rol privacywetgeving speelt bij het bestrijden van witwassen.

Het klantonderzoek

U gaat beschrijven wat het doel is van een klantonderzoek en hoe het klantacceptatieproces verloopt, welke informatie moet worden ingewonnen, welke bronnen geraadpleegd kunnen worden en hoe deze informatie moet worden beoordeeld.

U gaat verschillende vormen van het klantonderzoek benoemen (o.a. vereenvoudigd en verdiepend klantonderzoek) en uitleggen wanneer deze worden toegepast.

U leert te omschrijven wat de risicogebaseerde vertaling van het klantonderzoek naar het beleid van organisaties inhoudt.

U leert welke risico-indicatoren moeten worden meegenomen bij de inrichting van verschillende vormen van het klantonderzoek. Hoe wordt een klantonderzoek uitgevoerd, hoe herkent u de integriteits- en fiscale risico's van (complexe) buitenlandse structuren?

U leert afwijkend gedrag van klanten te herkennen, hierop te anticiperen en gesprekstechnieken in te zetten om klantonderzoek uit te voeren.

U kunt geldstromen van klanten volgen, een UBO vaststellen, uitleggen wat een PEP is, wettelijk kader voor de offboarding benoemen en vaststellen welke aspecten van een jaarrekening voor het klantonderzoek relevant zijn.

Toezichthouders en andere stakeholders

U krijgt inzicht in de rol van de toezichthouders en andere stakeholders in het AML-domein (bijvoorbeeld DNB, AFM, Functioneel parket, FIU, FIOD en internationaal Financial Action Task Force (FATF) en European Central Bank). U leert wanneer een melding wordt gemaakt bij de toezichthouders en wat de gevolgen zijn van het schenden van de AML- en sanctiewet- en regelgeving voor organisaties.

U leert adequaat te reageren en rapportages te maken op informatieverzoeken en onderzoeksbevindingen van toezichthouders en andere stakeholders.

Vaardigheden

U gaat praktisch aan de slag door verschillende gesprekstechnieken toe te passen om informatie over witwassen te verkrijgen. Wij zetten onder andere de security questioning en BITE methodiek in. Deze methodiek is wetenschappelijk onderbouwd en werkt !

U gaat verschillende onderzoekstechnieken toepassen die worden ingezet om witwassen op te sporen.

U kunt presentaties of trainingsprogramma’s verzorgen om het bewustzijn van uw collega’s met betrekking tot financiële economische criminaliteitsvormen zoals witwassen te vergroten.

Tot Slot

De opleiding Anti Money Laundering is opgebouwd met exameneisen, leerdoelen en lesonderwerpen, die gekoppeld zijn aan de accreditatie van DSI. Let op: De opleiding wordt medio 2024 geaccrediteerd door DSI.

Wilt u meer informatie ontvangen over de opleiding Anti Money Laundering of een persoonlijk gesprek vult u dan het formulier hiernaast in. 

Informatie opvragen

Witwassen AML SoSecure

Wilt u alle leerdoelen van de opleiding Anti Money Laundering ontvangen?

Wilt u informatie over de opleidingen:

  1. Anti Money Laundering
  2. Financial Crime & Fraude
  3. Financial Intelligence
  4. De Leergang Financial Crime Specialist

Wilt u eerst even een persoonlijk gesprek?

Verzenden

Leergang Financial Crime Specialist

Naast de opleiding Anti Money Laundering hebben wij samen met ons College van Deskundigen een integrale visie op financial crime en inlichtingen, een traject voor kennisontwikkeling op het gebied van Anti Money Laundering, financial crime, fraude en financial intelligence ontwikkeld. In de opleidingen combineren wij wetenschap met de praktische toepasbaarheid, zodat u het geleerde ook direct kunt toepassen in de praktijk. De docenten zijn om deze reden zorgvuldig gekozen uit de financiele sector en de praktijk.

Je leert in de Leergang Financial Crime Specialist allereerst dat het voorkomen van Financiële Economische Criminaliteit een integraal Risicomanagement-proces betreft: je eigen kwetsbaarheid kennen, de risico’s identificeren en bijbehorende doelstellingen van beheersing definiëren, beheersing inrichten (herkennen, reduceren en herstellen), daar de effectieve werking van bewaken en tot slot: bijsturen. Een voortdurend proces!

Modus Operandi en de financiële waarschuwingsindicatoren van financieel economische criminaliteitsvormen kunnen herkennen, zodat je hier vroegtijdig op kunt anticiperen is daarbij een belangrijke vorm van detectieve beheersing (control).

Maar ook onderwerpen als de publiek- private samenwerking, effectieve aanpak van witwassen, fraude en andere  vormen van financieel economisch gerelateerde criminaliteit, Straf- civiel en tuchtrechtelijke kaders, Criminologische inzichten, (Sociale) psychologie, (Financial) Intelligence studies, Inlichtingen & analyse technieken, Ethiek en Compliance komen aan de orde.

Daarnaast verkrijgt u inzicht in methoden en technieken van verschillende fraude onderzoeken.

U vergroot en verdiept uw vaardigheden om fraude onderzoeken te verrichten.

U verkrijgt vanuit wetenschappelijke kennis van de juridische en ethische regels van fraude onderzoeken.

U leert na te denken over de grenzen van uw eigen vakgebied en inzichten daarvan te betrekken op uw eigen financial crime onderzoeken.

In de opleiding Financial Intelligence leer je de aanwezige en verzamelde informatie door middel van het inzetten van actuele analyse technieken en inlichtingen cyclus op te waarderen naar Inlichtingen. Hierdoor wordt u beter in staat gesteld om proactief te anticiperen op nieuwe afwijkende situaties en fraudeconstructies

Financial Intelligence (FININT)

Wat nieuw is in deze leergang is het onderdeel financiële inlichtingen/ financial intelligence, analyse en onderzoek. In de opleiding Financial Intelligence leert u werken met de inlichtingencyclus. Deze inlichtingencyclus staat centraal in de Leergang Financial Crime Specialist. Naast het toepassen van inlichtingen methodieken worden ook diverse financiële onderzoeksmethodieken en analyses aangeleerd. Hierdoor bent u in staat om vanuit een planmatige aanpak te komen tot een beter geborgde en transparante besluitvorming.

De Leergang Financial Crime Specialist bestaat uit;

  1. Opleiding Anti-Money Laundering (AML/CFT)
  2. Opleiding Financial Crime & Fraude
  3. Opleiding Financial Intelligence

Financial Crime & Intelligence opleidingen

De Opleiding Anti Money Laundering & Countering the Financing of Terrorism (AML/CFT) vormt de basis van de Leergang Financial Specialist en zal medio 2024 geaccrediteerd worden door DSI. In deze opleiding wordt de basis gelegd over de Wwft, Sanctiewetgeving, Klantonderzoek, etc.

De Opleiding Financial Crime & Fraude richt zich specifiek op Fraude en het herkennen van de modus operandi van de tegenstander en de bijbehorende Financial Crime Waarschuwingsindicatoren (FWI). De financial crime waarschuwingsindicatoren geven aan hoe je de afwijkende gedragingen, constructies, MO's kunt herkennen van personen, organisatie, etc. en vooral hoe kun je daar via onderzoek achter kunt komen. Deze methodiek van bevragen worden wetenschappelijk onderbouwd en dagelijks beproefd in de praktijk.

Onze stelling is dan ook; ‘Als je niet weet hoe je de afwijking kunt herkennen, kun je er ook niet op anticiperen”.

In de opleiding Financial Crime & Fraude wordt net zo als bij de opleiding Anti Money Laundering en de opleiding Financial Intelligence de focus gelegd op de vaardigheden en de praktische toepasbaarheid. Deze handelingsperspectieven helpen u om deze succesvol in uw eigen werkpraktijk tegen verdachte situaties in te zetten.

De Opleiding Financial Intelligence (FININT) richt zich op hoe een financieel onderzoek uitgevoerd kan worden en leert u vanuit een planmatige voorbereiding informatie te verzamelen over financiële zaken en entiteiten. Is deze financiële informatie waardevol en is de bron betrouwbaar, zodat u de informatie ook in uw onderzoek kunt gebruiken? U leert volgens een methodiek om de bron en de informatie kritisch te beoordelen. 

In de opleiding Financial Intelligence maakt u kennis met diverse inlichtingen methodieken zoals OSINT, SIGINT, SOCMINT, IMINT en leert u deze toe te passen in uw onderzoek.

Om te komen tot een gefundeerd advies of conclusie uit uw Financial Crime onderzoek leert u diverse inlichtingen en analyse technieken toe te passen. Door deze onderzoeksmethodieken van Financial Crime en Financial Intelligence toe te passen bent u in staat om een transparant en gefundeerd advies te geven.

De transitie van informatie naar intelligence gaat samen met het toepassen van de inlichtingen cyclus, die ook bij de inlichtingen en veiligheidsdiensten, de Politie, FIOD en andere organisaties wordt toegepast.

Met deze visie op het bestrijden van Money Laundering of andere vormen van Financieel Economische Criminaliteit (FEC) hebben wij de  Leergang Financial Crime Specialist ontwikkeld voor de professional. 

Accreditatie 

Ons idee om theorie vooral samen te laten komen met praktische toepasbaarheid hebben wij enige tijd voorgelegd aan DSI. Deze onafhankelijke accreditatie organisatie heeft, daarna exameneisen opgesteld waar theorie en vaardigheden samen komen in de opleiding Anti Money Laundering; de opleiding AML-Professional.

Bent u werkzaam in de financiële sector of geïnteresseerd in Financieel Economische Criminaliteit, start dan eerst met de opleiding Anti Money Laundering. Hierdoor is er een goede basis om uzelf verder te verdiepen en te verbreden in de het onderwerp Financial Crime en Fraude , gevolgd door de opleiding Financial Intelligence.

Meer weten over de Leergang Financial Crime Specialist?

Training witwassen

Dat kan, vraag hieronder de brochure aan.

Liever een persoonlijk gesprek?

Dat kan, vraag hieronder een informatiegesprek aan.

Verzenden

VOOR WIE

Bent u werkzaam in de financiële sector, onderzoeksbureau, notariaat, accountancy of bij de opsporingsdiensten of heeft u interesse in Financial Crime opleidingen dan bent u bij de opleiding Anti Money Laundering op de juist plek.

De post-hbo registeropleiding is functie- en sectorgericht voor;

  • Banken en verzekeraars
  • Analisten (CDD/KYC/Transactiemonitoring)
  • Compliance officers
  • Analisten en rechercheurs (bijzondere) opsporingsdiensten (Politie, FIOD)
  • Poortwachters (trustwezen, accountants, notariaat, makelaars, verzekeraars en banken)
  • Security/Risk medewerkers en adviseurs
  • Particuliere onderzoeksbureaus en medewerkers veiligheidsafdelingen
  • OOV- en RIEC/LIEC medewerkers ondermijning

Specificaties Opleiding Anti Money Laundering

De 10 daagse register opleiding Anti Money Laundering kost € 4.995,-

Leslocatie: De Meern, Rijnzathe 8.

U ontvangt een uitgebreide lunch en kunt gratis parkeren op onze parkeerplaats.

Examen Anti Money Laundering

De opleiding Anti Money Laundering wordt geexamineerd door een onafhankelijk examenbureau, Exapol.

Het examen bestaat uit 30 gesloten Multiple choice vragen en wordt digitaal afgenomen.

De examenkosten zijn € 145,-

Het examenbureau Exapol

De examenlocatie is:

De Meern, Rijnzathe 8

Witwassen opleiding

Vraag uw Factsheet met alle specificaties van de opleiding Anti Money Laundering

Verzenden

De Docenten

De docenten voor de opleidingen Anti Money Laundering, Financial Crime en Financial Intelligence zijn met zorg gekozen en hebben allemaal een gedegen theoretische maar vooral een grote ervaring vanuit de praktijk.

Zij sluiten aan op onze visie op kennisontwikkeling; door wetenschap toe te passen i.c.m. praktische toepasbaarheid.

Het onderwijs bestaat dan ook uit hoe de theorie in de praktijk toepasbaar gemaakt kan worden.

De docenten zorgen ervoor dat u met de theoretische achtergrond deze kunt toepassen in uw dagelijkse praktijk. Het onderwijs is daarom praktisch ingericht, zodat u kunt anticiperen op Financieel Economische Criminaliteitsvormen (FEC).

Dhr. M. Martin van Manen

Martin heeft brede project- advies- en bestuurlijke ervaring in diverse sectoren op het gebied van integriteits- en veiligheidszaken, compliance, risk management en governance. Internationale ervaring heeft hij opgedaan bij ING. In de periode daarna was hij bij Ordina Consulting onder meer als partner verantwoordelijk voor de consultancy activiteiten in de financiële sector.

In 2014 vervolgde hij zijn loopbaan bij De Volksbank in de functie van directeur Compliance en Veiligheidszaken. Vanaf 2019 beslaan de onderzoeks- en advieswerkzaamheden van Martin het brede gebied van integriteit en veiligheid. Sinds 2021 is hij tevens bestuurslid van het Institute for Financial Crime (IFFC) in Den Haag.

Dhr. M. (Martin) van Manen is tevens programma directeur van deze opleiding.

Mevr. M. (Maud) Bökkering

Maud Bökkerink heeft 28 jaar ervaring op het gebied van compliance, integriteit, financieel toezicht, en de bestrijding van financieel-economische criminaliteit. Van 2008 tot 2017 was zij werkzaam bij DNB waar zij coördinator was voor het anti-witwas- en sanctiewet toezicht op banken en betaalinstellingen. Maud was meerdere jaren de hoofdauteur van de “DNB Leidraad Wwft en Sw” en als projectleider voor het DNB SIRA-project was zij verantwoordelijk voor DNB’s guidance over de systematische integriteitrisicoanalyse.

Van 2002 tot 2008 werkte zij bij het IMF in Washington DC als AML/CFT expert. Eerder bekleedde zij functies bij het ministerie van Financiën, waar zij zich bezighield met AML- en sanctiewetgeving, bij de Financial Intelligence Unit Nederland (FIU-NL) als financieel analist en bij de Nationale Recherche, waar zij financieel rechercheur was op het gebied van fraude en witwassen. Maud was ook lid van de Nederlandse delegatie voor de FATF.

Maud nam deel aan meerdere FATF en IMF-landenbeoordelingen tegen de FATF Recommendations en heeft AML/CFT technische assistentie verleend aan autoriteiten in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië.

 Maud is momenteel AML/CFT consultant en adviseert en traint instellingen, evenals FIU’s en toezichthoudende autoriteiten, zowel in Nederland als internationaal. Maud geeft ook regelmatig lezingen over AML/CFT en sanctieregelgeving op internationale workshops en conferenties, en publiceert artikelen over verschillende AML/CFT en sancties-gerelateerde onderwerpen.

 Haar eerdere ervaring heeft Maud opgedaan in de internationale financiële sector. Maud behaalde een master fiscaal recht en een master Japans aan de Universiteit van Leiden.

Dhr. M. (Musa) Elmas LLM CCP

Musa Elmas CCP is als (interim) senior compliance officer/CDD-expert, adviseur en trainer werkzaam en is ruim 10 jaar werkzaam geweest bij het Nederlands Compliance Instituut. Sinds december 2019 werkt hij als zelfstandig ondernemer onder de bedrijfsnaam Elmas Compliance & Due Diligence. 

Musa heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot all-round compliance professional, met als specialisatie CDD (Customer Due Diligence). Hij heeft tientallen verschillende financiële ondernemingen van adviesdiensten mogen voorzien en heeft als trainer duizenden compliance en CDD-professionals mogen opleiden. Musa was bij het Nederlands Compliance Instituut onder andere inhoudelijk verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van CDD. Musa stond daar aan de basis van de ontwikkeling, inhoud en vormgeving van het Nationaal Anti-Witwascongres en de Leergang Bestrijding witwassen & terrorismefinanciering en vele aanverwante toonaangevende landelijke opleidingen.

Hij was tevens eindredacteur van meerdere edities van de Praktijkgids Bestrijding witwassen & terrorismefinanciering. In de dagelijkse compliancepraktijk heeft hij voor vele verschillende financiële ondernemingen advies-, detacherings- en interimwerkzaamheden uitgevoerd, waaronder het opzetten/runnen van compliance-afdelingen en het opzetten/ herzien en implementeren van CDD-beheersingsraamwerken.

Musa spreekt, traint en publiceert regelmatig rondom Compliance en CDD. Op verzoek laat hij in de landelijke media regelmatig ook zijn licht schijnen op CDD.

In de compliance opleiding CECO gaat Musa het onderwerp Customer Due Diligence, in het bijzonder bestrijding van witwassen, bespreken.

Sjoerd Vredenberg

Sjoerd is een gepassioneerde professional op het snijvlak van risk management, compliance, governance en integriteit. Luisteren waar het kan, overtuigen waar nodig en altijd: doen(!). Gericht op werkende en werkbare oplossingen. Internationale ervaring heeft hij opgedaan als mede-initiatiefnemer van de eerste online-verzekeraar van Europa midden jaren ’90. Daarna begeleidde hij in rol van interim manager een belangrijke stelselwijziging in een mbo-onderwijsomgeving. In 2005 werd hij directeur mede-eigenaar van een dienstverlener op het gebied van financial control, de basis voor zijn latere eigen advies- en consultancypraktijk in de wereld van risk management. Vanaf 2016 beslaan de advieswerkzaamheden voornamelijk het begeleiden van complexe integriteitsvraagstukken (van grootbanken tot industrie).

Scroll naar boven