Radicalisering & Terrorisme
designline-sosecure.svg

Radicalisering is een proces waarbij iemand langzaam een ideologie volgt en bereid wordt om daarvoor de grenzen van de wet te overtreden. Het kan om diverse overtuigingen gaan, zoals rechts/links gedachtegoed, jihadisme, milieu- en overheidsdenken. Doordat radicalisering vaak een geleidelijk proces is, kan het lastig zijn om dergelijke signalen te herkennen en de risico’s goed in te schatten. Het voornaamste risico is dat radicalisering kan leiden tot extremisme en terrorisme. 

Bekijk onze opleidingen

Consultancy

SoSecure helpt organisaties door ad hoc vragen te beantwoorden, een quickscan uit te voeren, verdiepend onderzoek te doen en medewerkers op te leiden. Daarbij maken we regelmatig gebruik van gespecialiseerde duidingsexperts uit ons netwerk. Daarnaast helpen we bedrijven om OSINT (Open Source Intelligence) te combineren met radicalisering- en terrorismeonderwerpen. 

Het doel

Het voornaamste doel van Radicalisering & Terrorisme consultancy is het voorkomen dat mensen geweld gaan gebruiken. Dit kan starten bij een analyse van het dreigingslandschap en het signaleren van trends in extremisme, waarop vervolgens geacteerd kan worden. Maar ook middels het opleiden van personeel in het tijdig leren herkennen van radicalisering, kunnen incidenten voorkomen worden.

Voor wie

Radicalisering & Terrorisme consultancy is interessant voor organisaties en werknemers van overheidsinstellingen, jeugdzorg, reclassering, gevangenissen en het onderwijs. 

Doorlooptijd

Afhankelijk van uw hulpvraag, kunnen we een inschatting maken van de doorlooptijd van onze consultancy. Zo duurt een quickscan bijvoorbeeld een paar weken, kunnen ad hoc vragen vaak sneller beantwoord worden en duurt verdiepend onderzoek juist weer langer.

  • Footer-logo2-SoSecure.png Footer-logo2-SoSecure.png Footer-logo5-SoSecure.png Footer-logo4-SoSecure.png

  • Footer-logo3-SoSecure.pngMenzis - Slideshow Nyenrode - Slideshow Rijksmuseum - Slideshow

  • ABN Amro - SlideshowPhilips - SlideshowCurio - SlideshowAmsterdam - Slideshow

Scroll naar boven