Opleiding | 4 dagen

Proactief Beveiligen

Omschrijving
Programma
Specificaties
Docenten

OMSCHRIJVING

De opleiding Proactief Beveiligen kan ook op maat gemaakt worden voor uw organisatie. Ook het aantal lesdagen kan in overleg meer of minder worden.

In de vierdaagse opleiding Proactief Beveiligen leer je naast de mindset verandering van reactief naar proactief, de proactieve beveiligingsmethodiek ‘Predictive Profiling’ in zijn totaliteit toe te passen. We gaan de klantvriendelijke interventie van security questioning ruim beoefenen en gaan veel dieper in op de methodiek van proactief beveiligen. Er worden veel praktische oefeningen gehouden, omdat je Proactief Beveiligen het beste leert door het zelf te doen.

DOELEN / RESULTATEN

Na het volgen van deze vierdaagse opleiding proactief beveiligen bent u in staat om de methodiek van predictive profiling zelfstandig uit te kunnen voeren. Proactief beveiligen is een onderwerp wat niet meer weg te denken is bij de competenties van een professionele beveiligersmedewerker. Veel werkgevers vragen dan ook naar medewerkers die inzicht hebben in de proactieve beveiligingsmethodiek.

EXAMEN

SoSecure vindt het belangrijk om de kwaliteit van de opleiding onafhankelijk te examineren. De vierdaagse opleiding proactief beveiligen is een registeropleiding en wordt afgesloten met een schriftelijk examen dat onder de verantwoordelijkheid valt van het onafhankelijke examen Instituut voor Beroepsexamens (IBEX).

Na het succesvol behalen van uw examen, ontvangt u het diploma Proactief Beveiligen. Als u het diploma hebt behaald wordt u opgenomen in het Nationaal Beveiligingsregister en kunt u de letters RSP (Register Security Profiler) achter uw familienaam te plaatsen.

VOOR WIE

De opleiding is zeer geschikt voor iedereen die, na de opleiding MBO beveiliging, wil doorgroeien en inzicht in Proactief Beveiligen wil krijgen. De leerstof is direct toepasbaar in uw dagelijkse praktijk.

Wilt u de proactieve beveiligingsmethodiek van Predictive Profiling in uw organisatie kunnen implementeren, bekijk dan onze post-HBO opleiding Predictive Profiling.

Wilt u zich inschrijven voor de opleiding of wilt u graag meer informatie? Klik dan op de knop bovenin deze pagina of mail naar info@sosecure.nl, dan nemen wij graag contact met u op.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor deze opleiding? Klik dan op de knop hieronder om u in te schrijven of neem contact op via info@sosecure.nl

Inschrijven

PROGRAMMA

Module 1

Service & Veiligheid – 2 dagen

U maakt in de module Service & Veiligheid kennis met de proactieve beveiligingsmethodiek volgens de methodiek ‘Predictive Profiling’. Onderwerpen die tijdens deze module behandeld worden: 

 • Inzicht krijgen in proactief beveiligen;
 • Bewustwording van de proactieve beveiligingsmethodiek;
 • Van reactief naar proactief;
 • Mindset verandering;
 • Methodiek proactieve beveiliging aanleren;
 • Dreigingsassesment;
 • Herkennen van afwijkend gedrag;
 • Klantvriendelijk en klantgericht handelen.

Na afronding van deze eerste module heeft u inzicht gekregen in de vaardigheden van proactief beveiligen en leert u het belang van klantvriendelijk handelen. Doel is dat een 'mindset' verandering plaatsvindt van een reactieve- naar proactieve houding.

Module 2

Red Teaming – 1 dag

In deze module ervaart u wat het vertonen van afwijkend gedrag met je doet. U kruipt als het ware in de huid van de kwaadwillende en gaat een criminele of terroristische opdracht op een hoog risico object uitvoeren. De module wordt afgesloten met een evaluatie met videobeelden die extra duidelijkheid verschaffen voor u.

Onderwerpen die tijdens deze module behandeld worden:

 • Red Teaming in praktijk (ervaren wat afwijkend gedrag met je doet)
 • Betrapt gedrag
 • Spotlight effect
 • Security Questioning

Na afronding van de tweede module heeft u beter inzicht in de proactieve beveiligingsmethodiek ‘Predictive Profiling’. In deze opleiding willen wij dat u zelf gaat ervaren wat afwijkend gedrag met u doet zodat dit een positief effect heeft tijdens de eigen werkzaamheden.

Module 3

Security Questioning – 1 dag

In de module Security Questioning wordt geleerd hoe een klantvriendelijk gesprek kan worden ingezet om achter de intentie van afwijkend gedrag te komen. Je leert security questioning volgens de CCE-methodiek. Deze methodiek wordt exclusief door SoSecure in Nederland aangeboden en is vele malen beter dan de security questioning methodiek volgens ‘Predictive Profiling’.

Onderwerpen die tijdens deze module behandeld worden: 

 • Controlled Cognitive Engagement (CCE)
 • Klantvriendelijk gesprek voeren;
 • Door vragen te stellen, achter intenties komen;
 • Gedrag en houding;
 • Spiegeleffect (hoe zien andere personen jou).

Na afronding van deze modules kunt u zelf aan de slag om de proactieve beveiligingsmethodiek in de eigen werkomgeving te gebruiken.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor deze opleiding? Klik dan op de knop hieronder om u in te schrijven of neem contact op via info@sosecure.nl

Inschrijven

CURSUSDUUR EN -TIJDEN

De opleiding duurt vanaf twee dagen en wordt gehouden in De Meern (Utrecht), Rijnzathe 8. De cursustijden zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur. 

Bij voldoende aanmeldingen kan de cursus ook worden verzorgd in Vaassen of Schijndel. 

De cursus kan ook incompany worden aangeboden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

KOSTEN

De kosten voor de vierdaagse Proactief Beveiligen opleiding zijn € 1.495,- per persoon exclusief BTW. Onze opleidingen zijn voor particulieren en voor overheidsmedewerkers vrijgesteld van btw doordat SoSecure staat ingeschreven in het CRKBO-register. Als u ervoor kiest om de opleiding op maat te laten maken, dan krijgt u ook een op maat gemaakte offerte.

Genoemde prijs is inclusief:

 • Lesmateriaal en benodigdheden;
 • Gastdocenten;
 • Consumpties zoals koffie, thee en frisdrank;
 • Lunch.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@sosecure.nl, dan helpen wij u graag.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor deze opleiding? Klik dan op de knop hieronder om u in te schrijven of neem contact op via info@sosecure.nl

Inschrijven

DOCENTEN

Leen van der Plas - Het Team

Leen van der Plas

Willem Leeuwenkamp - Het Team

Willem Leeuwenkamp

Scroll naar boven