Opleiding | 4 dagen

Red Teaming

Omschrijving
Programma
Specificaties
Docenten

OMSCHRIJVING

Red Teaming geeft inzicht in de modus operandi (de werkwijze) van uw tegenstander en tegelijkertijd in de kwaliteit van uw eigen beveiligingsmaatregelen. Dit inzicht kunt u op strategisch-, operationeel- en tactisch niveau gebruiken om uw (beveiligings)procedures aan te scherpen, proactief in te richten, medewerkers alert en gemotiveerd te houden en daarmee de veiligheid in uw organisatie te vergroten.

’Zonder Red Teaming geen proactieve beveiliging!’

DOELEN / RESULTATEN

In de registeropleiding Red Teaming Professional (RTP) leert u alle aspecten van Red Teaming te implementeren in uw organisatie.

U kunt na vier dagen de Red Teaming cyclus volledig implementeren in uw organisatie. U krijgt de expertise om Red Teaming oefeningen in uw eigen organisatie uit te voeren (als Red Team), te ontvangen (als Blue Team) en te organiseren (als White Team). Met deze kennis en vaardigheden laat u uw organisatie proactief functioneren, leert u nieuwe dreigingen ontdekken en traint u uw medewerkers op een positieve manier in vaardigheden die zij niet dagelijks gebruiken.

Red Teaming is een middel om informatie-gestuurd werken in uw organisatie te bevorderen. Medewerkers op tactisch en operationeel niveau leren signalen van criminele activiteiten herkennen en doorgeven. Op strategisch niveau krijgt u relevante managementinformatie en inzicht in kwetsbaarheden in uw eigen veiligheidsbeleid. 

‘Red Teaming laat zien dat u de veiligheid van uw organisatie en uw medewerkers serieus neemt!’

VOOR WIE

 • Iedereen die wilt leren denken als een crimineel of terrorist
 • Iedereen die werkt vanuit een proactieve veiligheidsmethodiek
 • Organisaties die hun medewerkers scherp, alert en gemotiveerd willen houden
 • Organisaties met een hoog veiligheidsbewustzijn, of organisaties die dat nastreven
 • Organisaties die nadenken over de toekomst en op tijd maatregelen willen nemen om incidenten te voorkomen
 • Managers die tegenspraak waarderen met als doel om beter te worden
 • Managers die snappen dat 100% veiligheid niet bestaat en dat het aantonen van kwetsbaarheden ruimte geeft voor groei en verbetering

Red Teaming Groep Nederland

SoSecure leidt de Red Teaming Groep Nederland (RTGNL), een kennisplatform waarbinnen Red Teaming oefeningen in diverse sectoren en organisaties worden uitgevoerd.

Organisaties en individuen die lid worden van de RTGNL houden op peer-to-peer basis Red Teaming oefeningen. Voor elkaar en door elkaar. Daarbij worden zij professioneel ondersteunt door medewerkers van SoSecure. Leden van de RTGNL worden hierdoor nóg bewuster van bedreigingen en leren zij hoe het is wanneer je in de schoenen van een opponent stapt.

De RTGNL is vertegenwoordigd door diverse organisaties zoals; de Koninklijke Marechaussee, Dienst Justitiële Inrichtingen, ziekenhuizen, universiteiten, musea, multinationals, defensie en politie. 

De leden kruipen in de huid van de tegenstander en voeren Red Teaming oefeningen uit bij de eigen of andere organisatie. 

Inschrijven

PROGRAMMA

Criminelen en terroristen zijn altijd op zoek naar de zwakke plekken in uw organisatie. Zij passen hun werkwijze (modus operandi) razendsnel aan. Hoe kunt u zich hierop voorbereiden? Antwoord: Red Teaming. Red Teaming geeft u inzicht in de modus operandi van uw tegenstander en tegelijkertijd in de kwaliteit van uw eigen beveiligingsmaatregelen.

Dit inzicht kunt u op strategisch-, operationeel- en tactisch niveau gebruiken om uw (beveiligings)procedures aan te scherpen, uw medewerkers alert en gemotiveerd te houden, klantvriendelijkheid te bevorderen en de veiligheid te versterken. 

Red Teaming betreft het analyseren van situaties vanuit het perspectief van de tegenstander, zoals terroristen, criminelen, bedrijfsspionnen of buitenlandse (inlichtingen-)diensten. Red Teaming traint u in het ontwikkelen van realistische, out-of-the-box dreigingsscenario’s die u in de praktijk uitvoert om zwakke plekken in uw organisatie bloot te leggen. U kunt hierdoor anticiperen op (toekomstige) risico’s en bedreigingen. Daarom wordt Red Teaming al jarenlang in het militaire domein en bij vitale organisaties ingezet om nieuwe dreigingen te ontdekken, medewerkers te trainen en procedures te verbeteren.

In de opleiding leert u hoe u voor uw organisatie praktische Red Teaming oefeningen kan voorbereiden, uitvoeren en evalueren volgens de methodiek van de operationele Red Teaming cyclus. In de training wordt gebruik gemaakt van acteurs om realistische dreigingsscenario’s op locatie te oefenen. 

Ten behoeve van de evaluatie werken wij met verschillende camerasystemen, dit bevordert de kwaliteit doordat u wordt getraind in zeer specifieke vaardigheden en er in het moment geëvalueerd. Een goede evaluatie is de kracht van een oefening.

Dag 1: Kennismaking, Red Teaming & de proactieve beveiligingsmethodiek | Introductie in Predictive Profiling

Dag 2: Red Teaming in theorie & praktijk, dreigingsscenario’s | Unknown/unknowns | Human intelligence (Humint) & Open Source Intelligence (OSINT) 

Dag 3: White Teaming in theorie & praktijk, implementatie Red Teaming | motivatie-tool | begeleiding & evaluatie

Dag 4: Blue Teaming in theorie & praktijk, CCE-training | informatie gestuurd werken | waarschuwingssignalen delen & ontkrachten

Inschrijven

Benieuwd wat deze opleiding voor u kan betekenen? 
Inschrijven kan via de knop hieronder. 

Inschrijven

KOSTEN

De kosten voor de vierdaagse opleiding tot Red Teaming Professional zijn €2.295,-. U ontvangt na de opleiding een certificaat van deelname. 

Indien u bent gecertificeerd als Register Profiling Professional (RPP), of Certified Profiling Expert (CPE) kunt u de driedaagse opleiding volgen. Om deel te nemen aan de opleiding is het van belang dat de deelnemer kennis heeft over de proactieve beveiligingsmethodiek Predictive Profiling. 

U krijgt een vrijstelling voor de eerste dag waarin de proactieve mindset wordt behandeld. De driedaagse opleiding kost u dan € 1.895,-.

Als u de opleiding volgt als particulier of vanuit een overheidsinstelling, kunt u profiteren van de CRKBO-regeling en kan de opleiding btw-vrij aan u worden gefactureerd. 

CURSUSDUUR EN -TIJDEN

De vierdaagse opleiding Red Teaming Operationeel vindt plaats van 09.30 tot 16.00 uur op het kantoor van SoSecure, Rijnzathe 8, De Meern (Utrecht). Tijdens de praktijkdagen verplaatsen wij naar een locatie waar realistische oefeningen worden georganiseerd. 

De opleiding vindt plaats op de volgende data:

 • 2 oktober 2024
 • 9 oktober 2024
 • 30 oktober 2024
 • 6 november 2024

DOCENTEN

In de opleiding is gezocht naar de juiste balans tussen theorie en praktijk. De opleiding is praktisch ingericht met de focus op het zelf ervaren en doen. 

Onze docenten hebben jarenlange ervaring op het gebied van Red Teaming in verschillende vormen en operaties. Tevens hebben zij een relevante ervaring opgedaan in het veld, of zijn zij werkzaam geweest bij heimelijke afdelingen van de bijzondere opsporingsdiensten. Wij werken met professionals die zijn geselecteerd op kwaliteit en discretie.

Scroll naar boven