Opleiding | 1 dag

Witwas constructies met onroerend goed

Omschrijving
Programma
Specificaties
Docenten

OMSCHRIJVING

Wilt u ingewikkelde opgestelde documenten en akten kunnen lezen? Bent u verantwoordelijk voor het opsporen, voorkomen en bestrijden van fraude en witwassen met vastgoed? Dan bent u er waarschijnlijk al achter gekomen dat daar meer bij komt kijken dan de meeste buitenstaanders denken.

Wij komen er in onze dagelijkse praktijk achter dat heel wat professionals moeite hebben met het lezen en begrijpen van notariële akten en andere formele documenten. Zonder dit begrip mist u de essentie van het document en geeft u het verkeerde advies of schrijft u een onkundig rapport. Wat staat er nu echt in een leverings- of hypotheekakte? Hoe lopen de geldstromen die verband houden met een vastgoedtransactie? Welke informatie kunt u wel en niet uit het Kadaster halen? Welke partijen zijn er allemaal bij betrokken? Waar kunt u de benodigde enaanvullende informatie vinden?

Tijdens deze praktijkgerichte eendaagse training leert u hoe u met behulp van informatie uit bijvoorbeeld het Kadaster vastgoedtransacties op een gestructureerde manier kunt analyseren.

DOELEN / RESULTATEN

Theorie gekoppeld aan praktijk. Bij deze training gaan theorie en praktijk hand in hand. De deelnemers worden met behulp van interessante casuïstiek en opdrachten meegenomen in de materie. Maatwerk is mogelijk, bijvoorbeeld door de inbreng van een eigen casus of afstemming op de specifieke behoeften van de deelnemers.

Voor incompany trainingen kunnen we een speciaal afgestemd programma maken, wij komen dan bij u langs om de trainingsinhoud geheel af te stemmen op uw behoeften. U ontvangt nu exclusief het leerboek van de opleiding als u zich inschrijft voor Mei 2022.

In het leerboek leest u terug wat er in de opleiding is geleerd en zijn de begrippen nog een keer overzichtelijk voor u uitgewerkt. U kunt het ook gebruiken als naslagwerk in het dagelijkse werk.

VOOR WIE

Voor wie is deze training geschikt?

Hieronder een opsomming van de doelgroepen waar de opleiding interessant voor is: 

 • Politiemedewerkers en rechercheurs
 • Koninklijke Marechaussee
 • IND
 • Gemeenten
 • Makelaars
 • Vastgoedsector
 • Notarissen
 • Accountants en administratie kantorenadministratiekantoren
 • Ambtenaren op diverse ministeries
 • Bijzondere opsporingsdiensten
 • Belastingdienst
 • BOA’s en HTV
 • Bancaire en de financiële sector
 • Verzekeringsmedewerkers
 • De Nederlandsche Bank
 • Analisten
 • Pensioenfondsen
 • RIEC en LIEC
 • Dienst Justitiële Inrichtingen medewerkers
 • Particuliere onderzoekers 

Notaris of Politie? Als u inzicht wilt hebben in complexe aktes of eigendomsdocumenten schrijft u zich dan in voor de training Witwasconstructies met onroerend goed.

Wilt u zich inschrijven?

Training vastgoed en notariaat 1

Of meer informatie ontvangen over de training, dat kan als u zich hier inschrijft.

Inschrijven

PROGRAMMA

Allereerst krijgt u uitleg over de relevante juridische begrippen, zoals eigendom, beperkte rechten, natuurlijke personen, rechtspersonen, algemene- en bijzondere titel, in combinatie met de wettelijke regels voor de overdracht van vastgoed en het vestigen van beperkte rechten.

Vervolgens gaan we in op de rol van het notariaat en het Kadaster. Aan welke beroepsregels moet een notaris zich houden? Hoe gaat een eigendomsoverdracht precies in z'n werk? Wat kunt u wel en niet achterhalen via het Kadaster en hoe kan daar misbruik van gemaakt worden? Hoe lopen de geld- en goederenstromen bij opvolgende transacties en hoe krijgt u inzicht in deze transactie

Tot slot komt het correct interpreteren van leverings- en hypotheekaktes uitgebreid aan bod. De praktijk leert dat dergelijke documenten voor een hoop mensen lastig te doorgronden zijn. Wanneer u eenmaal vertrouwd bent met het jargon, dan zult u zien dat er over het algemeen een logische structuur in een akte zit.

Wij leren u de juiste kennis aan zodat u snel door kunt dringen tot de essentie van de akte. Met een beter begrip ontstaat een betere analyse en komt u tot een betere conclusie.

Met de training Witwasconstructies met onroerend goed heeft u meer inzicht in complexe documenten en weet u waar u het antwoord kunt vinden.

Meer inzicht in aktes?

Training vastgoed en notariaat 2

Met de training Witwas constructies met onroerend goed heeft u meer inzicht in complexe documenten en weet u waar u het antwoord kunt vinden.

Niet meer zoeken maar de oplossing vinden, dat vergroot de kwaliteit van uw advies.

Inschrijven

CURSUSDUUR EN -TIJDEN

Bent u geïnteresseerd in de training Witwasconstructies met onroerend goed, maar wilt u meer weten? Bel dan gerust even op naar ons, wij helpen u graag bij al uw vragen. 

De training Witwasconstructies met onroerend goed is een training met een open inschrijving. Dit houdt in dat bij voldoende aanmeldingen u ruim van tevoren bericht ontvangt wanneer de training ingepland staat.

De training Witwasconstructies met onroerend goed duurt 1 dag en is praktisch van opzet. Hierdoor is hetgeen u leert direct in uw eigen praktijk toepasbaar te maken. Het geeft u nieuwe inzichten waarvan u nog niet van het bestaan af wist.

De training kost € 395,- exclusief btw per persoon en is inclusief uitgebreide lunch en koffie, consumpties etc. De training wordt gegeven op een van onze locaties in Utrecht, Vaassen, Schijndel of bij uw eigen organisatie incompany.

De docent is Bert-Jan Beneker, kandidaat-notaris en thans werkzaam bij Bureau Financieel Toezicht.

Scroll naar boven