Beveiliging opleiding niveau 2

Volg onze beveiliging opleiding niveau 2 op MBO-niveau om binnenkort aan de slag te gaan als beveiliger. U behaalt bij ons in zes maanden het erkend diploma. We leren de theorie en brengen dat bovendien in de praktijk. Zo ontwikkelt u de vaardigheden die werkgevers waarderen, zoals bedrijven, overheden en instellingen. 

Benieuwd naar onze beveiliger niveau 2 opleiding? We leiden kandidaten op die zoeken naar werk, en daarvoor een erkend diploma nodig hebben. Dus wilt u aan de slag als winkelbeveiliger, evenementenbeveiliger of in de meldkamer? Onze opleiding beveiliger niveau 2 is dan waarschijnlijk de juiste keuze.  

Wat leer ik tijdens de opleiding?

Met onze beveiliging opleiding leert u over de wet- en regelgeving, leert u goed te communiceren en bijvoorbeeld over veiligheid en preventie. We combineren de theorie met praktische vaardigheden, waarmee u direct aan de slag kunt. 

 • Wet- en regelgeving
  Welke wet- en regelgeving moet u kennen om als beveiliger aan het werk te gaan? Het gaat bijvoorbeeld om de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (Wpbr). We leggen uit over de wetgeving, leren wat belangrijk is en oefenen daarmee in de praktijk.
 • Communicatie
  Zonder goede communicatie kunt u niet samenwerken met anderen. Het is belangrijk om de inzet af te stemmen met collega’s, klanten en het publiek. Bovendien leren we rapporten op te stellen, zoals incidentverslagen. 
 • Veiligheid en preventie
  Met de juiste technieken kunt u incidenten voorkomen en de veiligheid waarborgen. Dat geldt voor zowel de veiligheid van personen als die van eigendommen. We leren de theorie en brengen het vervolgens samen met u in de praktijk. 

Steeds meer bedrijven, overheden en instellingen zijn op zoek naar beveiligers. Zij zoeken bijvoorbeeld kandidaten met een diploma beveiliging opleiding niveau 2. Dat is waarvoor we opleiden, in een periode van 6 maanden. Zo houden we het overzichtelijk en kort, waarna u een erkend diploma ontvangt om daarmee aan de slag te gaan.

Met veel begeleiding en praktijkoefening

Binnen onze beveiliging opleiding niveau 2 besteden we bewust veel aandacht aan de praktijk. Dat doen we vanuit een begeleidende rol. Zo leren we u wat er belangrijk is, om er vervolgens zelf mee te gaan oefenen. Onze docenten zijn bereikbaar voor uw vragen en weten uit ervaring waar de valkuilen liggen. Samen leren we het vak, zodat u met uw erkend diploma in de praktijk aan de slag kunt.

Om in de praktijk te oefenen doen we bijvoorbeeld opdrachten op locatie. U leert een beveiligingsplan op te stellen voor een evenement of voert een risicobeoordeling uit op een werkplek. Het zijn concrete situaties, waar u ook in het werk als beveiliger waarschijnlijk mee te maken zal krijgen. 

Tijdens regelmatige feedbacksessies bespreken we de aanpak en evalueren we de inzet. Wat ging er goed? Wat kon er beter? Hoe kunt u het de volgende keer aanpakken? We bespreken het en leggen het vast in een verslag. Op die manier leert u in zes maanden de theorie, om die vervolgens toe te passen in de praktijk. 

Onze kandidaten van de beveiliger niveau 2 opleiding waarderen vooral de persoonlijke begeleiding die er beschikbaar is. Onze docenten begrijpen uw wens om het diploma te halen, om bij een bedrijf, overheid of instelling aan de slag te gaan. Daarom is alles erop gericht om u in een half jaar tijd het belangrijke diploma te laten halen. 

Welk werk kan ik doen na de opleiding beveiliger niveau 2?

De vraag naar beveiligers groeit al jaren, dat merken we bij SoSecure. Onze opleiding sluit goed aan op de wensen van bedrijven, overheden en instellingen. Zij zoeken naar beveiligers voor zowel winkelcentra als kantoren, net als voor evenementen en openbare voorzieningen. Er zijn veel professionele beveiligers nodig. Bij ons haalt u het erkende diploma op MBO beveiliging niveau 2, waarmee u aan de slag kunt.

Dat betekent dat u bijvoorbeeld kunt werken als:

 • Objectbeveiliger
  U bewaakt gebouwen en eigendommen, bijvoorbeeld door toegangscontroles uit te voeren of te patrouilleren. Zo houdt u toezicht op wat er gebeurt. Dat doet u bijvoorbeeld voor kantoorgebouwen, fabrieken, winkelcentra, ziekenhuizen of overheidsgebouwen. 
 • Evenementenbeveiliger
  Het is belangrijk om de veiligheid te waarborgen, tijdens evenementen. U controleert de toegangskaarten, begeleidt bezoekers of treedt op bij eventuele incidenten. U werkt tijdens concerten, sportevenementen, festivals en bij andere grote bijeenkomsten. 
 • Winkelbeveiliger
  Als winkelbeveiliger helpt u diefstal te voorkomen. Dat doet u door te surveilleren in winkels, beveiligingscamera’s te controleren of te assisteren bij incidenten. U werkt in winkelcentra, net als in supermarkten, warenhuizen of boetieks. 
 • Mobiele surveillant
  Een mobiele surveillant werkt op verschillende locaties. U reageert op alarmmeldingen en voert de controlerondes uit, buiten kantooruren. Het werkterrein bestaat uit bijvoorbeeld bedrijventerreinen, woonwijken en commerciële locaties.
 • Beveiliger in de publieke ruimte
  U handhaaft de openbare orde en de veiligheid. Daarvoor spreekt u overtreders aan en werkt u samen met de politie en andere hulpdiensten. Dat doet u bijvoorbeeld op de stations voor het openbaar vervoer, in stadscentra, parken of op evenementenlocaties.

Beveiliging opleiding niveau 2 bij SoSecure

Wilt u de beveiliging opleiding niveau 2 volgen? Bij SoSecure behaalt u in zes maanden het erkend diploma. Dat betekent dat u daarna aan de slag kunt als beveiliger, bijvoorbeeld bij bedrijven, overheden of instellingen.

Wilt u meer weten over onze opleiding, de kansen op een baan of hoe we de theorie en de praktijk combineren?

Stel ons uw vragen
Of bel ons op telefoonnummer 030 410 03 01. 

Scroll naar boven